Close

Strona 73 z 121 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Nie wiem może przeoczyłem to w wątku ale mam pytanie odnośnie opcji panorama 360 co ona daje ? Zaczynam bawić się trochę w panoramy więc pytam teraz choć widziałem to już wcześniej.
    P.S. Cały czas czekamy na te maski .
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-07-2011 o 08:43
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Nie panorama 360 tylko tryb panoramy.
    Krawędzie zdjęcia będą miały tą samą jasność, kontrast, kolorystykę i inne parametry potrzebne to złożenia panoramy cylindrycznej tak, żeby nie było widać łączenia.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Doprecyzowując to: 360 Panorama mode.
    Dziękuję za bardzo szybką odpowiedź ,może się przydać ta funkcja.
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Doprecyzowując to: 360 Panorama mode.
    .
    To zależy o jakiej wersji programu mówisz.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Hej Pebalu, jak tam prace nad maskami idą?,
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Hej Pebalu, jak tam prace nad maskami idą?,
    Maski są już praktycznie wdrożone, ale zanim udostępnię nową wersję programu, muszę wrócić z urlopu i przetestować program na stacjonarnej maszynie.
    Z urlopu wracam za tydzień.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nowy system masek przypadnie użytkownikom do gustu.
    Czy ten nowy system masek będzie współistniał ze starymi (do wyboru)? A jeśli nie, to czy będzie możliwość zainstalowania nowej wersji programu w wersji PRO obok (a nie zamiast) wersji 1.3.13? Pytam, bo chciałbym porównać efekty obu wersji, a chyba każdy może potwierdzić, że - z całym szacunkiem - nowe nie zawsze znaczy lepsze...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mario-x Zobacz posta
    Czy ten nowy system masek będzie współistniał ze starymi (do wyboru)?
    Starsze wersje programu nie wspierają masek, więc nie bardzo wiem co masz na myśli. Możesz doprecyzować?

A jeśli nie, to czy będzie możliwość zainstalowania nowej wersji programu w wersji PRO obok (a nie zamiast) wersji 1.3.13?
    Różne wersje programu można zainstalować w różnych katalogach i nie będą one ze sobą kolidowały. Będą one jednak korzystały ze wspólnej bazy presetów.

Pytam, bo chciałbym porównać efekty obu wersji, a chyba każdy może potwierdzić, że - z całym szacunkiem - nowe nie zawsze znaczy lepsze...
    To się zgadza. Jednak jeżeli tylko nowa wersja programu okaże się stabilna, będzie ona znacznie lepsza od poprzedniej. Jestem w stanie się o to założyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Starsze wersje programu nie wspierają masek, więc nie bardzo wiem co masz na myśli. Możesz doprecyzować?
    Może to Ty powinieneś doprecyzować o co chodzi z tymi maskami? Przejrzałem ostatnie naście stron tego tematu i poza zapowiedziami ich wprowadzenia i entuzjastycznych "czekamy" nie wiem o co z nimi chodzi, myślałem, że już je mam. Napisałeś, że system masek ma być inteligentny, mam nadzieję że ich IQ będzie odpowiednio wysokie...

Domyślnie

Może to Ty powinieneś doprecyzować o co chodzi z tymi maskami? Przejrzałem ostatnie naście stron tego tematu i poza zapowiedziami ich wprowadzenia i entuzjastycznych "czekamy" nie wiem o co z nimi chodzi, myślałem, że już je mam. Napisałeś, że system masek ma być inteligentny, mam nadzieję że ich IQ będzie odpowiednio wysokie...
    Będzie możliwe niezależne korygowanie parametrów w zaznaczonych przez użytkownika obszarach.
    Obszary będzie można wyznaczać przy pomocy "inteligentnych" narzędzi o bliżej nieokreślonym współczynniku IQ.

Strona 73 z 121 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów