Close

Strona 72 z 121 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Czy wystarczyloby aby w nazwie zapisywanego pliku pojawila sie nazwa uzytego presetu w programie?

Domyślnie

Pewnie, bo do tego to się sprowadza - łączę różną liczbę klatek z różnymi ustawieniami i porównuję wyniki.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

A ja mam prośbę podobną jak gajdosz : niech zostaje w EXIFie info o użytym obiektywie tak, ażeby ACR mógł to przetrawić i zaaplikować profil korekcyjny. Chociaż ACR to jeszcze pół biedy, bo można wybrać manualnie, ale w CNX2 nie znalazłem takiej opcji A więc jeśli przetrawię pliki przez SNS HDR, a potem chcę je porawić profilem korekcyjnym ACR, to muszę robić to ręcznie. Ponadto w EXIFie nie zapisuje się wartość ISO, przy której zostało zrobione dane zdjęcie, a czasem byłoby to bardzo przydatne... Dla mnie idealnym byłoby rozwiązanie jak w Photoshopie, w zapisanym zdjęciu wszystkie oryginalne dane pozostają bez zmian, a PS dopisuje tylko swoje, czyli jaką wersją szopa było robione.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Witam.
    Na wstępie chciałem napisać, że borykam się z tym problemem już kilka dni i na internetowych forach nie znalazłem rozwiązania swojego problemu. W tej sprawie pisałem do Pana Sebastiana, który udzielił mi porad, co i jak zainstalować, jednak wciąż nie mogę uruchomić programu SNS-HDR Lite.

Korzystałem wcześniej z owego programu (Swoją drogą, jest naprawdę rewelacyjny!) i nigdy nie było żadnego problemu.
    Kilka dni temu zrobiłem format dysku i ponownie zainstalowałem Windowsa (Vista 64bit). Po instalacji programu, najzwyczajniej w świecie wyskakuje błąd. SNS Lite, jak i Pro, w różnych wersjach nie uruchamiają się.

"Program SNS-HDR przestał działać"

Podpis problemu:
    Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3
    Podpis problemu: 01: sns-hdr pro.exe
    Podpis problemu: 02: 1.3.13.1
    Podpis problemu: 03: 4da2f172
    Podpis problemu: 04: SNS-HDR Pro
    Podpis problemu: 05: 1.3.13.1
    Podpis problemu: 06: 4da2f172
    Podpis problemu: 07: 215
    Podpis problemu: 08: 135
    Podpis problemu: 09: System.DllNotFoundException
    Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Szukałem coś o problemie: CLR20r3 i tak...

1) Zainstalowałem brakującą bibliotekę DirectX w wersji 9.0c
    2) Zainstalowałem Net Framework, najpierw w wersji 3.5, potem 4.0
    3) Zainstalowałem bibliotekę microsoft visual c++

Jestem administratorem i to jedyne konto na tym komputerze, więc opcja uruchom jako administrator odpada. W trybie zgodności Windows XP, też wyskakuje błąd.
    Po każdej instalacji, uruchamiałem ponownie system. Niestety wciąż bez skutku...
    Nic mi już nie przychodzi do głowy i nie wiem, co zrobić, by uruchomić ten program A przyznam, że bardzo mi na nim zależy, gdyż używam go na codzień.
    Pan Sebastian polecił zainstalować również biblioteki Visual C++ w wersji 9, oraz C++ w wersji 8.0 ale do systemów 32-bitowych. To również nie pomogło i program wciąż się nie uruchamia. Tzn, po przeniesieniu zdjęcia na ikonę programy, wyskakuje błąd. Ale gdy uruchomię program dwuklikiem, to pojawia się to okienko z wyborem rozmiaru zdjęcia itd... jednak tam nie mogę nic wpisać, gdyż okno się zamyka.

Z góry bardzo dziękuję za poświecenie swojego czasu i w miarę możliwości o szybką odpowiedź w tej sprawie. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów będzie w stanie mi pomóc i wspólnie rozwiążemy ten problem.

Pozdrawiam serdecznie!

Domyślnie Re: Sns-hdr

Pierwsze co bym zrobił to spróbował uruchomić program z parametrami i wejściowym plikiem w command line, ale otwartym jako administrator.

__ Z mobila wysłane __

Domyślnie

a bardziej po polsku można prosić? Co dokładnie mam zrobić?

Domyślnie

w pole wyszukiwania wpisać CMD po czym nacisnąć prawy klawisz myszki na ikonie u góry i wybrać uruchom jako administrator
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Nie uwierzycie. Zainstalowałem NET Framework 3.5 i działa... NA najnowszym 4.0 nie chciało się uruchomić - co za absurd.
    Problem rozwiązany! Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yoshi89 Zobacz posta
    Nie uwierzycie. Zainstalowałem NET Framework 3.5 i działa... NA najnowszym 4.0 nie chciało się uruchomić - co za absurd.
    Tutaj znajdziesz coś na temat .NET
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=184834&page=5

Jedna grupa ludzi to popiera. Ja staram się to omijać ale niestety nie zawsze się da.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yoshi89 Zobacz posta
    Problem rozwiązany! Pozdrawiam
    Instalator .NET Framework 4.0 nie instaluje w systemie starszych wersji bibliotek, które są wymagane do poprawnego działania SNS-HDR. Instalator .NET Framework 3.5 instaluje w systemie biblioteki w wersjach 3.5, 3.0 i 2.0.
    Nowsze wersje bibliotek .NET Framework nie zastępują starszych wersji, one je uzupełniają.

Strona 72 z 121 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów