Nie wiem może przeoczyłem to w wątku ale mam pytanie odnośnie opcji panorama 360 co ona daje ? Zaczynam bawić się trochę w panoramy więc pytam teraz choć widziałem to już wcześniej.
P.S. Cały czas czekamy na te maski.
Szukaj
Nie wiem może przeoczyłem to w wątku ale mam pytanie odnośnie opcji panorama 360 co ona daje ? Zaczynam bawić się trochę w panoramy więc pytam teraz choć widziałem to już wcześniej.
P.S. Cały czas czekamy na te maski.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-07-2011 o 08:43
D90 szkiełka i błyskotki
Nie panorama 360 tylko tryb panoramy.
Krawędzie zdjęcia będą miały tą samą jasność, kontrast, kolorystykę i inne parametry potrzebne to złożenia panoramy cylindrycznej tak, żeby nie było widać łączenia.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Doprecyzowując to: 360 Panorama mode.
Dziękuję za bardzo szybką odpowiedź ,może się przydać ta funkcja.
D90 szkiełka i błyskotki
Hej Pebalu, jak tam prace nad maskami idą?,![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Czy ten nowy system masek będzie współistniał ze starymi (do wyboru)? A jeśli nie, to czy będzie możliwość zainstalowania nowej wersji programu w wersji PRO obok (a nie zamiast) wersji 1.3.13? Pytam, bo chciałbym porównać efekty obu wersji, a chyba każdy może potwierdzić, że - z całym szacunkiem - nowe nie zawsze znaczy lepsze...
Starsze wersje programu nie wspierają masek, więc nie bardzo wiem co masz na myśli. Możesz doprecyzować?
Różne wersje programu można zainstalować w różnych katalogach i nie będą one ze sobą kolidowały. Będą one jednak korzystały ze wspólnej bazy presetów.
To się zgadza. Jednak jeżeli tylko nowa wersja programu okaże się stabilna, będzie ona znacznie lepsza od poprzedniej. Jestem w stanie się o to założyć![]()
Może to Ty powinieneś doprecyzować o co chodzi z tymi maskami? Przejrzałem ostatnie naście stron tego tematu i poza zapowiedziami ich wprowadzenia i entuzjastycznych "czekamy" nie wiem o co z nimi chodzi, myślałem, że już je mam. Napisałeś, że system masek ma być inteligentny, mam nadzieję że ich IQ będzie odpowiednio wysokie...
Skontaktuj się z nami