Szukaj
Ponieważ planuję mały urlop, zrobię wszystko aby wersja 1.4 pojawiła się przed 3 lipca.
Wersja 1.4 powinna być już dawno wydana, ale zbyt dużo czasu zajęło mi opracowanie dobrego systemu maskowania, który nie naruszałby istniejących patentów. Myślę, że udało mi się wypracować dobry kompromis pomiędzy prostotą obsługi a możliwościami systemu, dlatego mam nadzieję, że nowy system masek przypadnie użytkownikom do gustu.
Kolejna prośba w sprawie programu:
Łączę kilka tiffów wygenerowanych przez autopano. Każdy z nich w exifie posiada informacje (pewnie niestandardowe) dotyczące rozmiarów i zakresu panoramy. Dla zwykłego zjadacza chleba mało istotne sprawy, ale ich program panotour korzysta z nich aby poprawnie wyświetlić taką panoramę. Po przemieleniu przez SNS-HDR'a owe dane niestety tracę.
Fajnie byłoby gdyby SNS-HDR wrzucał do wynikowego pliku identyczne dane z plików wejściowych (ewentualnie po prostu ordynarnie kopiował exifa z dowolnego pliku wejściowego).
Jest szansa, że program ukaże się do poniedziałku? Jutro robię zdjęcia wnętrz i maski by się przydały![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
No niestety, nie wyrobie się. Mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia a muszę się zbierać do wyjazdu.
Następny możliwy termin to piątek.
Przydałaby się drobna zmiana w Lite, która jak mi się wydaje, nie przysporzy wielu trudności. Kiedy chcę obrobić ten sam zestaw obrazków, ale w 2 wersjach, to druga obróbka nadaje tę samą nazwę pliku wyjściowego, co poprzednio. W praktyce, jeśli zapomnę zmienić wcześniej jego nazwę - zostaje nadpisanyA jeśli zabezpieczę do przez zaznaczenie "tylko do odczytu" to na końcu kolejnej obróbki wyskakuje Error i cały proces na darmo
Czy możesz Pebal zrobić, żeby następny plik wynikowy miał nazwę z jakąś jedynką na końcu, czy coś takiego?
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Skontaktuj się z nami