Close

Strona 71 z 121 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elpro Zobacz posta
    A tak na marginesie czyżby już koniec poprawek i wersji?
    Konkurencja co chwile coś wypuszcza (ja sie nie zdecyduje bo w chwili kupna już była nowa wersja Machinery,bez zadnego powiadamiania uzytkowników-pieniędzy w bambus nie dam),a tutaj cisza od kwietnia ?
    A tutaj Pebal pracuje nad nową wersją, a upgrady do nowszej wersji są jak na razie bezpłatne. Jak nie kupujesz to Twoja strata, pozbawiasz się przydatnego narzędzia.
    Na marginesie ilość poprawek raczej nie świadczy o wysokim poziomie jakości konkurencji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Cały czas pracuję nad systemem masek, który pojawi się w wersji 1.4. Sprawa nie jest prosta bo chcę aby system masek był inteligentny, ale nie chcę naruszyć istniejących patentów.
    Masz jakiś prywatny deadline na wypuszczenie tej wersji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Masz jakiś prywatny deadline na wypuszczenie tej wersji?
    Ponieważ planuję mały urlop, zrobię wszystko aby wersja 1.4 pojawiła się przed 3 lipca.
    Wersja 1.4 powinna być już dawno wydana, ale zbyt dużo czasu zajęło mi opracowanie dobrego systemu maskowania, który nie naruszałby istniejących patentów. Myślę, że udało mi się wypracować dobry kompromis pomiędzy prostotą obsługi a możliwościami systemu, dlatego mam nadzieję, że nowy system masek przypadnie użytkownikom do gustu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ponieważ planuję mały urlop...
    Po 3 lipca będzie lało
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Po 3 lipca będzie lało
    Ja powiadał mój wujek - Niech leje, byleby g...ami nie rzucało

Domyślnie

Kolejna prośba w sprawie programu:
    Łączę kilka tiffów wygenerowanych przez autopano. Każdy z nich w exifie posiada informacje (pewnie niestandardowe) dotyczące rozmiarów i zakresu panoramy. Dla zwykłego zjadacza chleba mało istotne sprawy, ale ich program panotour korzysta z nich aby poprawnie wyświetlić taką panoramę. Po przemieleniu przez SNS-HDR'a owe dane niestety tracę.
    Fajnie byłoby gdyby SNS-HDR wrzucał do wynikowego pliku identyczne dane z plików wejściowych (ewentualnie po prostu ordynarnie kopiował exifa z dowolnego pliku wejściowego).

Domyślnie

Jest szansa, że program ukaże się do poniedziałku? Jutro robię zdjęcia wnętrz i maski by się przydały
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gajdosz Zobacz posta
    Łączę kilka tiffów wygenerowanych przez autopano. Każdy z nich w exifie posiada informacje (pewnie niestandardowe) dotyczące rozmiarów i zakresu panoramy. Dla zwykłego zjadacza chleba mało istotne sprawy, ale ich program panotour korzysta z nich aby poprawnie wyświetlić taką panoramę. Po przemieleniu przez SNS-HDR'a owe dane niestety tracę.
    Fajnie byłoby gdyby SNS-HDR wrzucał do wynikowego pliku identyczne dane z plików wejściowych (ewentualnie po prostu ordynarnie kopiował exifa z dowolnego pliku wejściowego).
    Z kopiowaniem całego EXIFa jest problem. Poszukam gdzie Autopano zapisuje swoje dane.

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Jest szansa, że program ukaże się do poniedziałku? Jutro robię zdjęcia wnętrz i maski by się przydały
    Postaram się wypuścić nową wersję jutro po południu. Może się uda.

Domyślnie

No niestety, nie wyrobie się. Mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia a muszę się zbierać do wyjazdu.
    Następny możliwy termin to piątek.

Domyślnie

Przydałaby się drobna zmiana w Lite, która jak mi się wydaje, nie przysporzy wielu trudności. Kiedy chcę obrobić ten sam zestaw obrazków, ale w 2 wersjach, to druga obróbka nadaje tę samą nazwę pliku wyjściowego, co poprzednio. W praktyce, jeśli zapomnę zmienić wcześniej jego nazwę - zostaje nadpisany A jeśli zabezpieczę do przez zaznaczenie "tylko do odczytu" to na końcu kolejnej obróbki wyskakuje Error i cały proces na darmo Czy możesz Pebal zrobić, żeby następny plik wynikowy miał nazwę z jakąś jedynką na końcu, czy coś takiego?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 71 z 121 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów