Licencja:
Chciałem się zapytać w jaki sposób jest licencjonowany program?
Licencja obejmuje wersję 1? 1.X? (jak Nikon Capture NX)?
Wszystkie wersje (jak Total Commander)?
Szukaj
Licencja:
Chciałem się zapytać w jaki sposób jest licencjonowany program?
Licencja obejmuje wersję 1? 1.X? (jak Nikon Capture NX)?
Wszystkie wersje (jak Total Commander)?
pozdrawiam Sebastian
Licencja obejmuję wersję 1.x, czyli w cenę wliczone są wszystkie aktualizacje do wersji 1. Wersja 1 będzie rozwijana do 2012 roku. W 2012 roku nastąpi zmiana głównej numeracji, co spowoduje zamrożenie rozwoju wersji 1 i kontynuowanie prac w wersji 2.
Program będzie rozwijany płynnie. Nowe funkcje pojawiać się będą w aktualizacjach a nie tylko przy okazji zmiany głównej numeracji programu.
Pebal, jestem pełen podziwu dla Twojej szybkości w wypuszczaniu kolejnych wersji. Fajnie, że co jakiś czas odzywasz się na forum i informujesz o kolejnych wersjach i odpowiadasz na pytanie użytkowników. Tak więc korzystając z takiej możliwości chciałbym zadać Ci pytanieCzy planujesz stworzyć jakieś proste GUI/nakładkę graficzną do wersji Lite? Coś naprawdę bardzo prostego, na zasadzie okienka do wyboru zdjęcia, które chcemy "przerobić" plus kilka opcji, które normalnie uruchamia się z linii poleceń. Do tego jeszcze jakby można było kolejkować zadania (czyli wybieramy 20 zdjęć do obróbki, które program ma po kolei przetworzyć i idziemy na spacer) to by było super.
Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
Moja galeria
Możliwe, że w SNS-HDR Lite pojawi się okno konfiguracyjne na wzór tego z programu SNS-Resizer. Nie wiem jednak do jakich parametrów dać dostęp z poziomu takiego okna.
Stworzenie okna konfiguracyjnego jest proste, jednak podjecie decyzji o wprowadzeniu takiego rozwiązania, proste już nie jest. Im więcej funkcjonalności dodam do wersji Lite, tym mniejsze będą szanse na pozyskanie środków potrzebnych na utrzymanie projektu.
Program w wersji Lite będzie rozbudowywany w miarę moich możliwości.
Nie mam pojęcia.
Wydaje mi się, że wystarczą tylko te opcje które pojawiają się po uruchomieniu "gołego" programu (czyli format zdjęcia oraz czy zdjęcie ma być pomniejszone i ile razy. No i oczywiście wskazanie pliku, który chcemy przerobić
Rozumiem. I cieszę się, że obok płatnej wersji pracujesz również nad darmową dla takich osób jak ja. Za to należą Ci się ogromne podziękowania.
Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
Moja galeria
To robimy "machniom". Ty dostajesz jak to zrobić, ja dostaję licencję na jedno stanowisko
Program jest w Delphi (Pascal) i łatwo zobaczyć jak to napisać w innych językach.
Można też testować NET na kilka innych sposobów.
Tak na szybko napisany program pokazuje jakie wersje są zainstalowane.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Skontaktuj się z nami