wreszcie cos sie pojawilo i mam nadzieje że został również poprawiony algosrytm nakładania zdjęć bo SNS w poprzedniej wersji ustepował tym Photomatixowi ale pod względem działania znacznie go wyprzedzal dalego własnie padło na niego
Szukaj
wreszcie cos sie pojawilo i mam nadzieje że został również poprawiony algosrytm nakładania zdjęć bo SNS w poprzedniej wersji ustepował tym Photomatixowi ale pod względem działania znacznie go wyprzedzal dalego własnie padło na niego
N D300s + N D200 SB 900 + N80-200 f:2.8 + N18-200 VR + N50 f:1.8 D + Samyang 8mm f:3.5 + Tokina 28-70 f:2.8 + Kenko Tele x2 Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
również czekam![]()
D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...
tak się zastanawiam, na jakim procku będzie szybciej chodził SNS-HDR? 2 rdzenie(4 wątki) czy 4 rdzenie (4 wątki)
a konkretniej i3 2100 czy Phenom II 955 BE
Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600
Panie Sebastianie jedno zdanie na temat masek. jak one działają , co czym maskuję. Krótkie naprowadzenie bo na razie nie mogę skapować jak to działa.
Chyba już zaczynam kumać ale na moich komputerach działa to koszmarnie wolno.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 15-10-2011 o 21:34
D90 szkiełka i błyskotki
Maski w SNS-HDR działają na podobnej zasadzie co Adjustment Layer w PS. Tworzy się nową warstwę, zaznacza obszar, który ma być objęty korektą i koryguje się jego parametry. Różnica w porównaniu do PS jest taka, że w SNS-HDR możliwe jest korygowanie wszystkich parametrów w obszarze warstwy, zaś w PS można korygować tylko jeden parametr.
W SNS-HDR dostępny jest także tryb inteligentnego zaznaczania, który pozwala w prosty sposób zaznaczać tylko te obszary, które są do siebie podobne.
Tryb inteligentnego zaznaczania wymaga sporej mocy obliczeniowej.
Gdyby kolejna wersja posiadała oprócz opcji usuwania duchów również usuwanie plam/skaz ze zdjęć byłoby naprawdę super
Głosuje również za możliwością zmiany rozmiaru pędzla do malowania masek czasem samo skalowanie zdjęcia jest niewystarczające do małych detali.
Poza tym jest świetnie![]()
Skontaktuj się z nami