Close

Strona 68 z 104 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

"chciałem zwrócić uwagę na coś innego: aparat w trakcie eksploatacji SAMOISTNIE zmieniał sposób zapisu i utworzył nowy folder. teraz po sformatowaniu karty w kompie i drugi raz w aparacie pliki mają format _DSCXXXX.jpg nie potrafię znaleźć w którym miejscu ustawia się sposób zapisu nazwy pliku.

być może zawiniło to, że zmieniłem obiektyw nie wyłączając aparatu... ?"

Zmiana przestrzeni barwnej, przekręcenie licznika i być może ładowanie akumulatora (pośrednio).
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    A to, co podałem nie wystarczy..
    Zdecydowanie! Obiecywales wiele PODSTAWOWYCH funkcji a piszesz o jakichś drugorzędnych,zgoła nieuniwersalnych.Nie macie juz na co narzekać kolego.Puszka ma swietną matryce i jest okrojona do swojej ceny.Ficzery mozna wymyslać bez końca ale to nie ten p[rofil,chociaz obrazowanie porownywalne (albo lepsze) od niektorych nikonów pro.Pomijam tu serie dxx OCZYwiscie.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

"no i bateria. na razie dwa łądowania i około 600zdjęć czyli średnio po 300 na ładowanie."

Po kilku następnych ładowaniach liczba powinna wzrosnąć.
    Ten typ (akumulatora) tak ma.
    seek & destroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Puszka ma swietną matryce i jest okrojona do swojej ceny.
    Kocham takie teksty.
    Zazwyczaj słyszę to od przedstawicieli firm produkujących różne wynalazki. Kiedyś pewna firma sprzedawała DVD z opcją odtwarzania plików Divx. Po kilkanaście tysięcy złotych. Później pod wpływem konkurencji wprowadzili nowy model za 250zł i nie byłoby w tym nic dziwnego, oprócz jednej rzeczy w nowym modelu cała elektronika była identyczna jak w modelu za kilkanaście tysięcy. Tylko obudowa zmieniła się.
    Okrojony do swojej ceny. Śmiech na sali. Pilota też okroili do odpowiedniej ceny.
    Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "no i bateria. na razie dwa łądowania i około 600zdjęć czyli średnio po 300 na ładowanie."

Po kilku następnych ładowaniach liczba powinna wzrosnąć.
    Ten typ (akumulatora) tak ma.
    Za bardzo bym na to nie liczył. Kupiłbyś D7k to pstrykałbyś po 3 tysiące fotek na jednym ładowaniu. Jak piszą posiadacze D7k.
    A że masz okrojoną puszkę do swojej ceny. Więc jak kroić to kroić. (Klienta na kasę).
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Kurde, jak to możliwe, że ja na tym samym aku w D3100 robię lekko ~1500 zdjęć
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Ja czegoś nie łapię w tej dyskusji, mowa o podstawowych funkcjach APARATU FOTOGRAFICZNEGO czy wodotryskach, mój (nikon oczywiście) np kawy rano mi nie parzy a że piję ją codziennie to jest to dla mnie czynność dość uciążliwa i tak się zastanawiam czy aby to nie powinna być obowiązkowa i podstawowa funkcja w aparacie fotograficznym. Bynajmniej nie jest to jakieś niszowe zastosowanie bo podejrzewam że kawę rano piję nie tylko ja.

więc może bez przesady i paranoi, pewne rzeczy można nazwać podstawowymi dla fotografii ale pewne są wodotryskami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiozboj Zobacz posta
    Ja czegoś nie łapię w tej dyskusji, mowa o podstawowych funkcjach APARATU FOTOGRAFICZNEGO czy wodotryskach, mój (nikon oczywiście) np kawy rano mi nie parzy a że piję ją codziennie to jest to dla mnie czynność dość uciążliwa i tak się zastanawiam czy aby to nie powinna być obowiązkowa i podstawowa funkcja w aparacie fotograficznym. Bynajmniej nie jest to jakieś niszowe zastosowanie bo podejrzewam że kawę rano piję nie tylko ja.
    Było nie oszczędzać, tylko kupić coś z wyższej półki

ps. o ile na wyższej stały ekspresy

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

"Za bardzo bym na to nie liczył. Kupiłbyś D7k to pstrykałbyś po 3 tysiące fotek na jednym ładowaniu."

Wystarczy, że kupiłem D80 i na pierwszych ładowaniach robił mniej zdjęć,
    a na kolejnych więcej (przy takim samym sposobie użytkowania).
    W przypadku paru znajomych też padały pytania o wydajność nowych puszek,
    a po kilku ładowaniach potwierdzenie prognozy z ust właścicieli.
    Nie wiem ile robi D3100, ale akumulatory Litowe nie mają na początku
    swej kariery pełnej pojemności.
    seek & destroy

Domyślnie

Zaraz zleci się stado elektryków twierdzących inaczej Też uważam że akumulator na początku jest cienki jak sik pająka.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Kocham takie teksty.
    Zazwyczaj słyszę to od przedstawicieli firm produkujących różne wynalazki. Kiedyś pewna firma sprzedawała DVD z opcją odtwarzania plików Divx. Po kilkanaście tysięcy złotych. Później pod wpływem konkurencji wprowadzili nowy model za 250zł i nie byłoby w tym nic dziwnego, oprócz jednej rzeczy w nowym modelu cała elektronika była identyczna jak w modelu za kilkanaście tysięcy. Tylko obudowa zmieniła się.
    Okrojony do swojej ceny. Śmiech na sali. Pilota też okroili do odpowiedniej ceny.
    Tak i jeszcze konsoli do gier nie dołączyli.Polikon,nie masz argumentow,nie masz pojęcia gdzie są te Twoje obiecane "podstawowe funkcje" wiec przyjąłeś żałosną taktykę wyśmiewania w dyskusji. Bardzo Cie przepraszam,ze tak późno zorientowałem sie,że nie masz nic do powiedzenia.Krzysiozboj jak widzisz tu nie ma czego łapać nie potrafi człowiek wyeksplikować o co cho...Polikon,na 18stkę zrobimy Ci zrzutkę na pilota,nie dygaj przedstawiciele firm nie pożałują kasy Nie zmartwię się jezeli nie napiszesz do mnie.Dziekuję;/
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 04-08-2011 o 18:36
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Strona 68 z 104 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów