Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Wątek: Sigma 10-20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Jeśli piszesz

na Sigmę 10-20mm, dobra rada:

Odpuść sobie to d700
    No właśnie miałam zadać to pytanie - czy chcąc mieć profesjonalny aparat, muszę sięgać po d700 czy jeszcze droższy d3? Może jakieś inne opcje są?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ayadeco Zobacz posta
    No właśnie miałam zadać to pytanie - czy chcąc mieć profesjonalny aparat, muszę sięgać po d700 czy jeszcze droższy d3? Może jakieś inne opcje są?
    Generalnie, dobre zdjecia mozna robic i na DX i na FX. Do niektorych zastosowan FX bedzie lepszym wyborem do innych DX. Jesli nie posiadlas jeszcze tej wiedzy, wystarczy Ci DX Jesli potrzebujesz profesjonalnej wygodnej iniezawodnej puszki polecam D300 lub D300s, ostatnio duzo dobrego mozna przeczytac rowniez o D7000. Do tego zestaw szkielek zaleznie od potrzeb, jakas Sabinke lub Metza i duzo dobrego swiatla oraz lukratywnych zlecen.

Domyślnie

Z tą wiedzą jaką masz obecnie to wstrzymaj się z kupowaniem czegokolwiek. Polecam lekturę forum, oraz jakąś książkę o fotografii na początek. No oczywiście jeśli wydatek kilkudziesięciu tys PLN to dla Ciebie małe obciążenie to idź do pierwszego sklepu i weź D3 + tzw świętą trójcę Nikkor, na pewno będziesz zadowolona.. oczywiście wadą będzie waga, ale możesz wynająć sobie sherpa do noszenia tego zestawu.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Z tą wiedzą jaką masz obecnie to wstrzymaj się z kupowaniem czegokolwiek. Polecam lekturę forum, oraz jakąś książkę o fotografii na początek. No oczywiście jeśli wydatek kilkudziesięciu tys PLN to dla Ciebie małe obciążenie to idź do pierwszego sklepu i weź D3 + tzw świętą trójcę Nikkor, na pewno będziesz zadowolona.. oczywiście wadą będzie waga, ale możesz wynająć sobie sherpa do noszenia tego zestawu.
    A tak było miło... proponuję nie psuć tego złośliwościami.
    Widziałam wiele zdjęć z d700 i jestem nimi zachwycona, dla mnie to dobry argument do zakupu. Cena jest b. wysoka, ale mogłabym kupić na kredyt. Albo pooszczędzać
    Poza tym kilku osobom podobają się moje zdjęcia, dostałam zamówienia na trzy sesje plenerowe, jedną wykonałam i wzięłam za to wynagrodzenie. Tak szczerze mówiąc to źle się czuję robiąc zdjęcia za pieniądze całkowicie amatorskim d3000. Potrzebuję czegoś lepszego i to nie tylko dla tej etykietki na obudowie. Różnica jest ogromna!
    Nie uważam, że wiele wiem o sprzęcie, bo tak nie jest, ale wierzcie mi - nie wszyscy nawet tak zwani zawodowcy to wiedzą i nie przeszkadza im to w robieniu naprawdę świetnych zdjęć.

Wracając do tematu, to właśnie kupiłam Sigmę 10-20mm Dzięki za wszystkie rady.
    Działa bez zarzutu, a jak zdjęcia to już jutro napiszę, bo na razie mam tylko kilka i robione w słabym świetle.

Domyślnie

Widziałam wiele zdjęć z d700 i jestem nimi zachwycona, dla mnie to dobry argument do zakupu. Cena jest b. wysoka, ale mogłabym kupić na kredyt. Albo pooszczędzać
    Poza tym kilku osobom podobają się moje zdjęcia, dostałam zamówienia na trzy sesje plenerowe, jedną wykonałam i wzięłam za to wynagrodzenie. Tak szczerze mówiąc to źle się czuję robiąc zdjęcia za pieniądze całkowicie amatorskim d3000. Potrzebuję czegoś lepszego i to nie tylko dla tej etykietki na obudowie. Różnica jest ogromna!
    Nie uważam, że wiele wiem o sprzęcie, bo tak nie jest, ale wierzcie mi - nie wszyscy nawet tak zwani zawodowcy to wiedzą i nie przeszkadza im to w robieniu naprawdę świetnych zdjęć.

Wracając do tematu, to właśnie kupiłam Sigmę 10-20mm Dzięki za wszystkie rady.
    Działa bez zarzutu, a jak zdjęcia to już jutro napiszę, bo na razie mam tylko kilka i robione w słabym świetle.
    Gratuluję.... zamówień, nowego obiektywu,
    rady jakie tu znajdziesz traktuj z duuużym dystansem,
    skoro sprawia Ci robienie zdjęć dużo radości, masz możliwość zainwestować w sprzęt, Twoje zdjęcia robią wrażenie na widzach, to na co jeszcze czekać,
    kupuj nowe body, sprzedaj stare jak najszybciej i do przodu,

ja tak zrobiłem, a moją Sigmę 10-20 jutro kurier przywiezie
    Nikon | Olympus

Domyślnie

To nie złośliwość.. Sama przyznajesz się że pojęcie masz o sprzęcie masz niewielkie. Na forum są tematy pt "najczęściej zadawane pytania" itp.. odszukaj je i poczytaj.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    rady jakie tu znajdziesz traktuj z duuużym dystansem,
    Ktore rady (celowo liczba mnoga, tak jak w Twojej wypowiedzi) w tym watku, wedlug Ciebie nalezy potraktowac z "duuuzym" dystansem? Bardzo prosze o szczegolowa argumentacje, bo trolowanie nie jest mile widziane.

Domyślnie

http://ayadeco-fotografia.blogspot.c...a-10-20mm.html
    Pierwsza fotka z nowego obiektywu. Wklejam, bo dobrze widać jego możliwości. Foto oczywiście na 10mm.

Domyślnie

http://ayadeco-fotografia.blogspot.c...a-10-20mm.html
    Pierwsza fotka z nowego obiektywu. Wklejam, bo dobrze widać jego możliwości. Foto oczywiście na 10mm.
    A na jakiej przesłonie to zdjęcie?
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    A na jakiej przesłonie to zdjęcie?
    Zdjęcie robiłam "w biegu", padał deszcz więc tylko na chwilę wysiadłam z samochodu i pstryknęłam na AUTO. Koncentrowałam się na perspektywie
    Za kilka dni zamieszczę inne zdjęcia z dokładniejszymi parametrami.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów