Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 75

Wątek: Sigma 10-20

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ayadeco Zobacz posta
    Bardzo Wam dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jeszcze dwa pytanie dot. tego właśnie obiektywu:
    czy jak zmienię aparat na pełną klatkę to obiektyw będzie pasował?
    I czy wybrać f3,5 czy f4-5,6, różnica w cenie ok. 600 zł, ale czy efekty (na zdjęciach) warte są ceny?
    To jest obiektyw DC, czyli Sigmowski odpowiednik DX - obiektyw do cropa (pelna klatka, tylko z bardzo duzymi ograniczeniami) Wersja, odpowiednio do upodoban, ja uwazam, ze nie warto doplacac, nie tylko do obiektywu, ale i do ewentualnych filtrow (77 vs 82).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    To jest obiektyw DC, czyli Sigmowski odpowiednik DX - obiektyw do cropa (pelna klatka, tylko z bardzo duzymi ograniczeniami) Wersja, odpowiednio do upodoban, ja uwazam, ze nie warto doplacac, nie tylko do obiektywu, ale i do ewentualnych filtrow (77 vs 82).
    z takim myśleniem nie byłoby postępu...
    Nikon | Olympus

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    z takim myśleniem nie byłoby postępu...
    Chyle czola przed Twoja madroscia i pedem do rozwoju. Jednakze ja wyznaje zasade, postep jak najbardziej pod warunkiem, ze zmienia cos na lepsze a nie na gorsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Jakie będą te ograniczenia dla d700?
    Obiektywu potrzebuję na wrzesień do pracy, body zmienię nie wcześniej niż za pół roku. Idealnie byłoby, abym mogła nadal używać tego obiektywu tylko czy to w ogóle możliwe?

Domyślnie

Obiektywu potrzebuję na wrzesień do pracy, body zmienię nie wcześniej niż za pół roku. Idealnie byłoby, abym mogła nadal używać tego obiektywu tylko czy to w ogóle możliwe?
    Na D700 zrobisz zdjęcie w trybie DX, ale będzie miało tylko 5MP.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Na D700 zrobisz zdjęcie w trybie DX, ale będzie miało tylko 5MP.
    A dla porównania d3000 ile MP?

Przepraszam, że zadaję pytania, które zapewne większości z Was wydają się banalne, ale swoją przygodę z lustrzankami cyfrowymi zaczęłam niedawno. Przez lata robiłam zdjęcia analogowo i miałam z tego wielką frajdę, no ale trzeba iść z duchem czasu Dlatego trochę się jeszcze gubię w temacie...

Domyślnie

A dla porównania d3000 ile MP?

Przepraszam, że zadaję pytania, które zapewne większości z Was wydają się banalne, ale swoją przygodę z lustrzankami cyfrowymi zaczęłam niedawno. Przez lata robiłam zdjęcia analogowo i miałam z tego wielką frajdę, no ale trzeba iść z duchem czasu Dlatego trochę się jeszcze gubię w temacie...
    Chyba 10 mp w D3000.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem kupowanie S10-20 jedynie na 6 miesiecy (uzywanie na D700 na dluzsza mete, mija sie z celem) jest mocno nieekonomiczne. Ewentualnosc (jesli wchodzi w gre), uzywka - mala strata, jesli wogole, przy odsprzedazy. Szerokie katy pod FX, te dobre sa niestety dosyc drogie, dlatego jesli szerokosc jest taka wazna warto sie zastanowic nad przesiadka.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Nie wiem, czy Tokina 11-16 nie byłaby tu lepszym rozwiązaniem..

Domyślnie

Jeśli piszesz
    na Sigmę 10-20mm, dobra rada:

Odpuść sobie to d700
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów