Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Sigma 10-20

Domyślnie

Guciol - normalnie używam zawsze wizjera nawet jak mam aparat na statywie i mimo że w obu puszkach mam LV to użyłem go tylko po zakupie w celu sprawdzenia "czy działa" dla mnie wizjer i tylko wizjer - w słońcu to już nawet nie wspomnę a statyw mam z bardzo pewną (pod to co na tym wieszam) i dokładną głowicą więc wbrew pozorom nawet przez wizjer się dokładniej kadruje mając aparat na statywie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Hej masz bardzo dobre porady tylko czy używasz S10 zawsze "z daleka" ? Z bliska "na krawędzi" chyba też zakładam można uzyskując nawet może ciekawsze efekty - ale ja tam się nie znam tylko tak uważam / tak mi się wydaje. pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Znaczy że zdjęcia robimy zawsze tak żeby kadrowanie było przyjemne i wygodne

W słońcu również wżywam się LV, jak i statywu, no wiem że trudno w to uwierzyć, ale są takie techniki jak wydłużona ekspozycja, HDR oraz inne.

Pomyśl zanim coś napiszesz
    To ty pomysl. Statyw (jego wysokosc) dobiera sie tak, aby mozna bylo wygodnie patrzec przez wizjer. Przez wizjer lepiej wszystko widac (jednak), chociaz w LV mozna powiekszyc fragment kadru. Mozna tez korzystac z podgladu GO.
    Nie wiem, co do tego ma HDR i inne, ale niektorzy pisza, zeby pisac i musza byc zawsze nieomylni oraz miec ostatnie slowo, bo oni maja lustrzanke :P

@Kedirak
    Pisz po polsku. Za czort nie zrozumiem, co masz na mysli.

Domyślnie

no trudno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    To ty pomysl. Statyw (jego wysokosc) dobiera sie tak, aby mozna bylo wygodnie patrzec przez wizjer.
    Co przecież nie oznacza że statywu nie ustawia się czasem w pozycji mniej wygodnej do kadrowania.. bo np wymagają tego warunki.

Nie wiem, co do tego ma HDR i inne...
    Jak to co? Nie pamiętasz co sam pisałeś? :

Na sloncu?! Wole wizjer....
    HDR lepiej wychodzi ze statywu, nawet w słoneczny dzień

Nie muszę mieć ostatniego zdania, szczególnie w dyskusji z ignorantem Nie potrafisz znaleźć zastosowania dla LV to nie neguj, tego że ktoś używa i widz w tym zalety.
    Ostatnio edytowane przez Guciol ; 02-09-2011 o 14:20
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów