Close

Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    dopiero D7100 będzie oki -bez oleju na matrycy i szkle, bez kłopotów z AF, bez silnego filtra AA, z lepszym oprogramowaniem pozwalającym na większą rozpiętość tonalną o 1-2 EV....wcześniej D400 zobaczymy co pokaże
    Ty mnie lepiej nie strasz, ja go wczoraj dostałem, daj się nacieszyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Ty mnie lepiej nie strasz, ja go wczoraj dostałem, daj się nacieszyć
    spoko, żartowałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    spoko, żartowałem
    Uff

Domyślnie

W weekend była u mnie koleżanka z D7000 i oglądałem go sobie. Jest dużo lepiej wykonany jak mój D90. Sigma 85 po zapięciu do D7000 na f 1,4 chyba była celniejsza niż przy moim body. AF przy filmowaniu to też fajna sprawa. Swojego D90 na D7000 nie zamienię, ale gdybym dopiero teraz miał coś kupować w tej klasie to bym go kupił, licząc że żadne złe przygody mnie z nim nie spotkają.
    Ostatnio edytowane przez moro ; 19-07-2011 o 18:15
    totalna amatorka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Na koniec dodam, ze moj aparat na analogicznych ustawieniach jak mial kumpel tez "nie ostrzy" .
    A tak z ciekawości, co to za ustawienia? Miał ustawione ręczne ostrzenie ?

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    taka ciekawostka...
    Bo co mozna pomyslec gdy ktos kto np ma d60 i kity zmienia na d7000 zamiast szkla wymienic. Bywa czesto ze d7000 jest tez pierwsza puszka po telefonie....
    ok, szkła, szkła, szkła, ale mój D90 po prostu nie wyrabia - po zrobieniu 4-5 zdjęć w małych odstępach czasu czekam nawet z10sek. na odlokowanie się go i wyświetlenie zdjęcia na wyświetlaczu
    strasznie mnie to wkurza - jak pisałem focę często dzieci i nieraz mi się zdarzyło że naciskałem spust a aparat nie reagował...

i dlatego właśnie chcę zmienić body na D90 lub właśnie na lepsze (i na papierze i w realu) D7000
    równocześnie zamierzam kupić jasnego tamiego 17-50 2,8 (który jest w bardzo fajnej cenie) lub sigmę 17-50 2,8 lub 17-70 2,8-4, jakąś "setkę" do portretu - musisz przyznać że skok jakościowy będzie spory...
    puszka mnie ogranicza - muszę ją zmienić a D90 właśnie kończy swój zacny żywot...
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrze Zobacz posta
    A tak z ciekawości, co to za ustawienia? Miał ustawione ręczne ostrzenie ?
    Pewnie miał priorytet szybkości dla naciśnięcia spustu i wyzwolenia migawki.
    Po zmianie na priorytet ostrości, aparat nie wyzwoli migawki zanim nie trafi konkretnie, co niektórym przeszkadza, bo kadry uciekają... Ale jak mają być nietrafione, to może lepiej niech nie będzie ich w ogóle ? Przynajmniej nie będzie narzekania, że af niecelny...

Edit: Gdy wszystko zawiedzie - przeczytaj instrukcje obsługi...

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

odsyłam do innego wątku gdzie bardzo ciekawa argumentacja podła za D90

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=186910

warto przeczytać
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Domyślnie

Ten wątek faktycznie ciekawy. Mam d 90, n 35 1.8 g i n 70 - 300 VR, ostatnio bawiłem się d 7000 i byłem, przeczytawszy wcześniej mnóstwo opinii, że to badziew i w ogóle d 90 ma klasę a d 7000 wypuszczono na rynek w pośpiechu, mile zaskoczony. Aparat lepiej leży w dłoni niż d 90, jest masywniejszy, ma świetny wizjer, do tego matryca i lepszy af niż w d 90, ten w d 90 jest problematyczny. Po wyjściu ze sklepu pojawiły się u mnie pierwsze objawy zakażenia tym d 7000. Zacząłem kombinować sprzedam swoje d 90, sprzedam nikkora 70 - 300 VR i kupię to cacko, potem jednak przyszło opamiętanie. Że to jednak wyścig na gadżety, bo moje możliwości nie przekroczyły jeszcze możliwości jakie daje mi d 90 i że chyba lepiej zostawić d 90 i n 70 - 300 vr ewentualnie wymienić go ( po air show) na n 85 1.8. Reasumując, jak masz kasy pod dostatkiem i stać Cię na dobre szkła i bardzo dobre body, bierz d 7000 jeśli musisz liczyć się z kasą, lepiej wziąć przyzwoitą puszkę d 90 i dokupić do niej coś lepszego niż kitowy obiektyw.
    D 7000, sigma 17 - 50 2.8 OS HSM

Domyślnie

Polecam zakup d7000 i obiektywów w accord foto - sprawdzą przed wysyłką... w ogóle świetny sklep

Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów