Close

Strona 7 z 57 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Witam,

Ja dzisiaj zdecydowałem się na zakup D7000(mam obecnie D200), myślałem także o D300(używanym). Głownie fotografuję przyrodę i widziałem wiele ujęć dynamicznych i statycznych robionych tym pierwszym modelem. Korespondowałem też z właścicielami D7K i wszyscy są z niego zadowoleni.

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

no macie rację...
    tak to już jest z tymi opiniami i testami
    też mogę się ugryźć w język i powiedzieć że nigdy nie maiłem danego sprzętu a wiele razy o nim mówiłem
    no ale po to się spotykamy z ludźmi żeby rozmawiać

byłem w sobotę w sklepie oglądnąć korpus
    D7000 robi baaardzo dobre wrażenie - bardzo mi się spodobał...
    sprzedawca mówi, że po zniknięciu z rynku nieodżałowanego canona 50D to body nie ma obecnie konkurencji
    ech... teraz to już jest rozterka - 1200zetów więcej czy za to lepiej optykę rozbudować...
    lekko nie będzie...
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Domyślnie

Zawsze możesz kupić przez neta i masz 10 dni na zwrot. Jak stwierdzisz, że jednak wolisz tę parę złotych zaoszczędzić na szkła, bo aparat przerasta Twoje potrzeby, albo coś z nim nie tak, to go zwrócisz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    w którym mieszkam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Zawsze możesz kupić przez neta i masz 10 dni na zwrot. Jak stwierdzisz, że jednak wolisz tę parę złotych zaoszczędzić na szkła, bo aparat przerasta Twoje potrzeby, albo coś z nim nie tak, to go zwrócisz.
    nie tak łatwo jest zwrócić
    Sprzedawca ma prawo odmówić przyjęcia towaru:
    - uszkodzonego przez klienta lub noszącego ślady używania (zatem licznik zrobionych zdjęć już takie ślady powoduje wg mnie można popatrzeć na zakupiony towar i tyle, to samo co w sklepie, chociaż w sklepie popstrykasz)
    - po upływie dziesięciu dni od jego otrzymania przez klienta,
    - wykonanego na zamówienie lub zmodyfikowanego,
    - w przypadku, gdy paczka dostarczona przez listonosza lub kuriera jest w złym stanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gattuso Zobacz posta
    nie tak łatwo jest zwrócić
    Sprzedawca ma prawo odmówić przyjęcia towaru:
    - uszkodzonego przez klienta lub noszącego ślady używania (zatem licznik zrobionych zdjęć już takie ślady powoduje wg mnie można popatrzeć na zakupiony towar i tyle, to samo co w sklepie, chociaż w sklepie popstrykasz)
    ...
    Sprzedawca nie ma takiego prawa - vide ustawa o ochronie praw konsumenta, w szczególności zapis: "to, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu".

Czyli masz prawo robić wszystko to co zrobił byś przy zakupie danego przedmiotu w sklepie, żeby się przekonać, że nie ma z nim żadnego problemu, np. naruszyć oryginalne opakowanie, zainstalować automatycznie system w notebook'u, czy zrobić kilka zdjęć.

Domyślnie

dopiero D7100 będzie oki -bez oleju na matrycy i szkle, bez kłopotów z AF, bez silnego filtra AA, z lepszym oprogramowaniem pozwalającym na większą rozpiętość tonalną o 1-2 EV....wcześniej D400 zobaczymy co pokaże

Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

oj, z tym testowaniem i zwracaniem to też nie rozwiązanie - ze tego co wyczytałem body potrafi ostrzyć prawidłowo długo i nagle zdarzają mu się całe serie nieostrych ujęć a potem znowu jest ok
    poza tym - prawo do zwrotu jest, ale w praktyce to będą maile, telefony i ogólnie szarpanina, tak to w życiu już bywa...

a jeszcze takie pytanie - czy na zagranicznych forach też pojawia się olej na matrycy D7000 i znane u nas problemy?

Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

jeszcze apropo tego testowania - tak sobie pomyślałem że po kupnie trzaskać ile wlezie przez 1-2 dni i jak pojawi się cokolwiek zwrócić korzystając prawa do zwrotu za niezgodność z umową, n ie bawić się w jakieś gwarancje itp.... tylko że wtedy mogą chyba wymienić na inny egzemplarz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manski Zobacz posta
    oj, z tym testowaniem i zwracaniem to też nie rozwiązanie - ze tego co wyczytałem body potrafi ostrzyć prawidłowo długo i nagle zdarzają mu się całe serie nieostrych ujęć a potem znowu jest ok
    poza tym - prawo do zwrotu jest, ale w praktyce to będą maile, telefony i ogólnie szarpanina, tak to w życiu już bywa...

a jeszcze takie pytanie - czy na zagranicznych forach też pojawia się olej na matrycy D7000 i znane u nas problemy?
    Ad.1. Dokladnie, ale tez zalezy, jak trafisz.
    Ad.2. Rowniez zagranica sie skarzy.

Domyślnie

taka ciekawostka...
    Koledze d7000 nie ostrzyl zupelnie...ale w koncu przeczytal instrukcje pod moim naciskiem i sie okazalo ze trafia niemal zawsze. Choc inne problemy pozostaly. Tak jednak se mysle ze ci co potrafia, maja stare puchy. A nowi biora d7000 zeby byc bardziej pro, no i dlatego ze ten model, tak jak i sony robi ladne i jasne zdjecia...
    Insttukcja lezy w pudelku, a ludzie siedza na forum i placza zamiast poczytac.
    Dlaczego tak wnioskuje?
    Bo co mozna pomyslec gdy ktos kto np ma d60 i kity zmienia na d7000 zamiast szkla wymienic. Bywa czesto ze d7000 jest tez pierwsza puszka po telefonie...
    To tak tylko w sprawie aefu moje prywatne domysly.
    Na koniec dodam, ze moj aparat na analogicznych ustawieniach jak mial kumpel tez "nie ostrzy" .
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 7 z 57 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów