Szukaj
to skoro ramzes pisze o oszczedzaniu, to ja podsune ci pomysl inny... Luknij na N 17-55. Tu tez lepiej sie nie da, a szklo zostanie z toba pewnie po wsze czasy. I wystarczy to jedno na dluuuugo....
Dodajac do niego jeszcze lampke, zrobisz od portretu przez krajobrazy....wszystko...
Z d90 bedzie smigac az milo.
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Skoro w zestawie kupie z 18-105 to po co mi 17-55?
Najlepiej wprostokej, na poczatek kupie d90 z 18-105, lampe - tu jeszcze temat otwarty, w przyszlosci chce przynajmniej sprobowac fotografii slubnej i fajnie by bylo jakby ta lampa dala sobie z nia rade
chcialam jeszcze rybie oko, ale na poczatek nie chce wydac ogromnej sumy, wiec mysle ze zaczne od zestawu aparat + lampa
Zaprawdę Sandro piszę Ci wprost kup sb 900 a światła dostapisz (a Twój zachwyt nie będzie miał w przyszłości końca ) , zaopatrz się już w 17-55 a szerokości i swiatłości docenisz teraz i w przyszłości a dzięki kotletowi zwróci Ci się , słoik na Ciebie i siebie zarobi , idź z wędka do sklepu i zlów nikkora 10,5 a nasycisz się do końca i do kotleta będzie równie dobrze smakować![]()
Okej, okejrozumiem wszystkie porównanie. Ale niestety jak sie tylko zrobi prawo jazdy to nie kazdego stac od razu na merca
wiec pozwolcie ze poczekam troche na tego 17-55 i zaczne od jakiejs fajnej rybiej stałki do zestawu
![]()
no to masz rybe samyanga niestety manual ale przykładowe zdjęcia u mnie znajdziesz albo świetnego nikkora 10,5 AF
Skontaktuj się z nami