Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: Ulicznica

Oszczędny w słowach Awatar m4rox
    Miasto
    Radzymin (Siemiatycze/Warszawa)

Domyślnie

gniot
    D80|D7100|SY8 3.5|T17-50 2.8|N35 1.8G|N50 1.8D|N85 1.8D|N55-200 4-5.6 VR|SB700
    Flickr

Domyślnie

Oczy nieostre. Beznadzieja

Domyślnie

hardcore na maksa
    Nikon plus oczy plus graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    O ile podobają mi się kolory twoich skanów to tutaj jakoś tak średnio wyszło
    Miodowe szkła Takumara przerobiły Velvię na Ektachrome'a VS - specjalnie nie korygowałem bo mi się spodobało.

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    Knot do kwadratu
    Mówisz? Taki jeden tu usilnie proponuje mi Hassla - zatem chyba się skuszę.

Cytat Zamieszczone przez osmax Zobacz posta
    Miałem raczej na myśli że kicz może być sztuką ale nie jest to zasadą
    Widzę tu Twoje zdjęcia i wiem, że to pokazałeś w jakimś celu choć nie wiem w jakim.. ( może po czasie podzielisz się wynikami testu

Jeśli wrzuciłeś je od tak to nie widzę celu bo jak sam wiesz jaj nie urywa a jeśli to ćwiczenia w obróbce te lepiej wydrukować malutkie i trzymać w "klaserze" :P
    Ależ byłem święcie przekonany, że urywa! Nie urywa? Jaka szkoda...
    Ale tak na poważnie, Kolego osmax, czy ja tu o czymś nie wiem? Sprzedajesz może karnety na publikowanie tu zdjęć - zdjęć "w celu"? I nie wykupiłem? I wszyscy mogą wrzucać, a ja nie?
    Zawsze myślałem, że każde opublikowanie zdjęcia to rodzaj testu (autotestu?) - konfrontacji odczuć autorskich z odczuciami oglądających. Wyniki jawne - do poczytania od ręki. A ćwiczenia w obróbce również wymagają skonfrontowania - z mistrzami... Czyżbym błądzil?
    Kicz, knot, gniot - dziękuję. Trudno. Mnie się mimo tego wciąż podoba. A gdyby mi się nie podobało na wstępie, to nie robiłbym "testu".

W nagrodę () za komentarze i oczywiście jako potencjalne pole do kolejnych - ujęcie wcześniejsze:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Na 2 Znak nad głową modelki zbytnio odwraca uwagę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Mówisz? Taki jeden tu usilnie proponuje mi Hassla - zatem chyba się skuszę.
    Wystawiając takie zdjęcie do publicznej oceny chyba liczyłeś się z mało przychylną oceną. Krytyka ma być motorem postępu, bodźcem do działania, polepszania warsztatu, szukaniu lepszych rozwiązań.To, że Tobie podoba się takie zdjęcie - ok. Znam ludzi, którzy delektują się w kuchni McDonalds i nic ich nie przekona, że można zjeść lepiej. Obejrzyj portrety najlepszych, chociażby na tym forum phoenixa czy Leszka . Dobrze to działa na samokrytykę i robi dystans do własnej twórczości. Hassel na tym etapie niewiele pomoże

Domyślnie

Wystawiając takie zdjęcie do publicznej oceny chyba liczyłeś się z mało przychylną oceną. Krytyka ma być motorem postępu, bodźcem do działania, polepszania warsztatu, szukaniu lepszych rozwiązań.To, że Tobie podoba się takie zdjęcie - ok. Znam ludzi, którzy delektują się w kuchni McDonalds i nic ich nie przekona, że można zjeść lepiej. Obejrzyj portrety najlepszych, chociażby na tym forum phoenixa czy Leszka . Dobrze to działa na samokrytykę i robi dystans do własnej twórczości. Hassel na tym etapie niewiele pomoże
    Holga też nie.
    To, że zdjęcie mi się podoba nie znaczy, że nie mam dystansu do własnej twórczości. To dwie różne rzeczy. Ale przyznaję, że mogłeś tak zrozumieć bo nie napisałem tego dosłownie.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Pomyśl dlaczego ludziom oglądającym to zdjęcie nic innego nie przychodzi do głowy poza knot, gniot, prowokacja, tandeta itp. Takie coś wymyka się spod oceny, generalnie jakakolwiek dyskusja prowadzi do nikąd.

Domyślnie

Pomyśl dlaczego ludziom oglądającym to zdjęcie nic innego nie przychodzi do głowy poza knot, gniot, prowokacja, tandeta itp. Takie coś wymyka się spod oceny, generalnie jakakolwiek dyskusja prowadzi do nikąd.
    Niektóre z tych komentarzy są ewidentnym żartem, pdobnie jak mój z kwadratem (i to w formie autoironii), który Ty chyba potraktowałeś zbyt serio.
    Są tu również zdjęcia, pod którymi jest całkiem pusto - czyli z dyskusją od razu w nicości. To lepiej czy gorzej?

PS Skoro już odpisuję na Twoje "pomyśl", to mam pytanie - czemu odsyłasz mnie do portretów Kolegi Phoenixa? Ja swojego zdjęcia nie zaliczyłem do kategorii Portret i nie jesteśmy w tym dziale. No chyba, że to żart, którego nie zrozumiałem.
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 02-07-2011 o 19:20
    Snoblesse oblige:

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów