Close

Strona 51 z 104 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    Nie jestem fanem tej serii nikona. Zawsze jednak uważałem optyczne.pl za rzetelny portal... ale jak czytam teraz w wadach "brak stabilizacji matrycy" to na Boga załamuje ręce. Niedługo w teście telefonu napiszą jako wade brak dotykowego ekranu a w teście mercedesa brak hydropneumatycznego zawieszenia. Sony robi stabilizowane matryce i od razu nikon też musi ? Jakby była w korpusie narzekaliby ze w obiektywach jest dokładniejsza.
    Nie bierz tak serio wytworzyl sie zwyczaj w testach zagranicznych więc i krajowych ,zeby to zaliczyc jako wadę.A tak szczerze,jest to wada,nie tylko Sony to robi a Nikon boi sie obcych szkiełek.

" szybki i skuteczny autofokus, "
    O co chodzi? Skoro wiadome to jest i nawet oni piszą że w tym modelu nie ma silnika AF wiec szybkosc i skutecznosc zależy od obiektywu.
    Dlugo focilem 70-300vr podpinając do d200,d90 i ostatnio d5.1k.Kazdy miał inny AF a najszybszy (subiektywnie) jest ostatni Skuteczny tez,chociaz d200 celowal w skuteczności.To OCZYwiscie moje wrażenia,nikomu nic nie sugeruję
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Smile

Moja puszka zaliczyła test „glebowy” zleciała gdzieś z jednego metra na „glebę” uderzając gripem. Grip, mimo że nie jest od tego modelu, nawet się nie ruszył. Obawiałem się o szkiełko, ale bagnet plastykowy wytrzymał i puszka dalej foci.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Napewno po pijaku
    NEX- 5R

Smile

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Napewno po pijaku
    Tak źle nie było

Domyślnie

czy jest jakiś tańszy zamiennik akumulatora do tego modelu aparatu ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justyna724 Zobacz posta
    czy jest jakiś tańszy zamiennik akumulatora do tego modelu aparatu ?
    Jeszcze nie ma żadnych zamienników.
    Chyba jedynym wyjściem, aby dłużej trzymał akumulator jest to, co ja zrobiłem. Czyli Grip od D3,1k (trochę dostosowany) i jeden oryginalny akumulator od D5,1k i jeden nie oryginalny akumulator od Coolpix P7000
    Grip + akumulator nie oryginalny do Coolpix P7000 = Jeden oryginalny akumulator.
    Ale jak fajnie puszkę się trzyma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Jeszcze nie ma żadnych zamienników.
    Jak to nie ma
    http://allegro.pl/listing.php/search...=nikon+EN-EL14
    Przecież P7000/D3100/D5100 mają ten sam akumulator, więc skoro jest zamiennik do P7000, to jest i do D5100, nie wprowadzaj ludzi w błąd...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Ceny w UK:

oryginał
    ok. £40
    zamiennik
    ok. £20
    NEX- 5R

Domyślnie

Ceny w UK:

oryginał
    ok. £40
    zamiennik
    ok. £20
    Czyli nic nowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Jak to nie ma
    http://allegro.pl/listing.php/search...=nikon+EN-EL14
    Przecież P7000/D3100/D5100 mają ten sam akumulator, więc skoro jest zamiennik do P7000, to jest i do D5100, nie wprowadzaj ludzi w błąd...
    No właśnie NIE WPROWADZAJ LUDZI W BŁĄD.
    Zamiennik akumulatora EN-EL14 od P7000 jest taki sam fizycznie, ale nie ma elektronicznego identyfikatora i puszka D5100 nie rozpoznaje go. Puszka uruchomi się, ale wyświetla się komunikat, że jest nieprawidłowy akumulator.
    Mam tą puszkę i ten zamiennik, więc dokładnie wiem jak to wygląda. A skoro opierasz swoje wypowiedzi tylko na tym, co przeczytasz, to poszukaj w necie tych akumulatorów i poczytaj opisy. W których wyraźnie zaznaczają. Że te akumulatory (zamienniki) nie współpracują z aparatami D3100 i D5100. Tylko z P7000. Który nie ma zabezpieczenia programowego. Dla tego pisałem o gripie, do którego można włożyć dwa akumulatory. I jak włożysz oryginał i podrobiony to puszka będzie focić. Jak puszka jest włączona i wyciągniesz oryginał to puszka dalej pracuje na podrobionym do czasu wyłączenia.
    Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie narażaj na niepotrzebne koszty.

I jeszcze jedno. Pod linkiem, który podałeś otwiera się strona Allegro. I wystarczy wejść na pierwszą licytację z tym akumulatorem i przeczytać, cytat "UWAGA! AKUMULATOR WSPÓLPRACUJE TYLKO Z NIKONEM COOLPIX P7000"

Ceny w UK:

oryginał
    ok. £40
    zamiennik
    ok. £20
    Rozmawiamy tu o akumulatorach do D5100 a nie do D5000. To są dwie inne bajki.
    Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Czyli nic nowego.
    To samo, co wyżej.
    Ostatnio edytowane przez Polikon ; 24-06-2011 o 08:06

Strona 51 z 104 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów