Close

Strona 44 z 92 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Cześć! Aktualnie mam d70s + 18-105vr + 50 1.8. Chcę zmienić puszkę na nową, z opcją filmów HD. Wystarczy mi albo na D90 plus do tego jakieś szkło albo na D7000 bez gadżetów. Co będzie lepszym rozwiązaniem mając na względzie to, że w D7000 więcej parametrów można ustawiać ręcznie (np. nastawienie migawki)?

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam

Domyślnie

Między tymi dwoma to do filmów raczej D7000.
    NEX- 5R

Domyślnie

Witam. Im więcej czytam, tym większy mętlik mam w głowie...

W najbliższym czasie muszę kupić puszkę. Budżet mocno ograniczony na chwilę obecną - musi wystarczyć na resztę sprzętu, a nie chcę wydać wszystkiego na puszkę i zostać z plastikowymi obiektywami. W grę w związku z tym wchodzą:
    - Nikon D200 -
    - Nikon D90 -
    - Nikon D5100 -
    - Nikon D7000 -

Sprzęt będzie pracował w plenerze. Głównie fotografował będę nim pojazdy, również w ruchu. Ponadto nieco strobingu. Na pewno przyda się sprawny AF. ISO powyżej 800-1600 jest mi kompletnie zbyteczne. Zdjęcia często miałyby trafiać do druku, ale raczej maksymalnie do wymiaru A4 (mat. reklamowe jak katalogi, etc.). Tryb wideo to sprawa pomijalna, zbyteczny.

Nikon D200 na plus ma obudowę, wymiary, wygodę, z tego co czytałem sprawny AF. Na minus CCD które pewnie już przy niskich ISO zacznie dawać o sobie znać.
    Nikon D90 na plus stosunek cena-jakość, CLS. Na minus zdecydowanie AF, głównie jeden punkt krzyżowy. Rozpiętość tonalna wg. porównywarek niższa niż D5100 i D7000, co może być już odczuwalne.
    Nikon D5100 na plus rozpiętość i matryca... i to chyba koniec plusów. Niewielki, niezbyt wygodny dla mnie, brak drugiego wyświetlacza.
    Nikon D7000 - puszka którą biorę pod uwagę "awaryjnie". Przekracza nieco założony budżet i nie jestem pewien czy warto. Rozpiętość i matryca jak w D5100 co jest plusem, obudowa i wygoda jak w D90 co ostatecznie by mnie zadowoliło. Pytanie tylko czy warto dokładać te kilka setek? Czy pod względem jakości obrazka mocno odstaje od D90? Jak wypada porównanie tych wszystkich trzech puszek? Głównymi konkurentami są D200 i D90. D5100 i D7000 to zawodnicy otwierający i zamykający peleton budżetowy. Jakieś rady, doświadczenia?

Domyślnie

Witam, chciałbym się też podczepić do kolegi KWs, tylko u mnie sprawa wygłąda tak, że wcześniej używałem lustrzanek analogowych (zenit, canon), a teraz chciałbym zakupić pierwszą cyfrową. Dylemat mam między Nikon d90 i d7000. Na początek obiektyw 18-105 w zestawie. Aparat będzie głównie używany do fotografii przyrodniczej.

Domyślnie

A D300 ? uzywka jest tansza niz nowy D7000 a gabaryty takie same jak D200
    D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4rni Zobacz posta
    kusi mnie przejście na Żółtą stronę mocy [...] mój obecny zestaw to już tylko 5D mkI, 17-40 f4, 85 f1.8 + 580 EXII. Wstępnie interesuje mnie d7000 [...] Lekkie obawy budzi we mnie przejście z FF na cropa [...] ale chyba bardziej odwzorowanie kolorów z Nikonów
    Nie znam nikogo, kto z FF wrocil do cropa i byl zadowolony. Tym bardziej z 5D, ktory naprawde rozpieszcza jakoscia obrazka. Nie rozumiem dlaczego myslisz o D7000, czy D700 ma gorsze ISO? Z Canona 5D to jedynie na D700, D3, D3S lub D3X. Kazdy inny wybor to, moim zdaniem, krok wstecz. To tak, jakby zamienic dwuletniego Pioneera Kuro na najnowszego LG z Tesco.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A jak wygląda porównanie D300 vs D90? Matryca, szumy, ale przede wszystkim AF? Czy zgodnie z tym czego można się spodziewać, D300 ma sprawniejszy system autofocusu? Ile ma punktów krzyżowych?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KWs Zobacz posta
    A jak wygląda porównanie D300 vs D90? Matryca, szumy, ale przede wszystkim AF? Czy zgodnie z tym czego można się spodziewać, D300 ma sprawniejszy system autofocusu? Ile ma punktów krzyżowych?
    Matryca w D90 i D300 jest taka sama, wiec roznic w obrazku nie bedzie. Cala reszta (poza kreceniem filmow) zdecydowanie na korzysc D300.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Matryca w D90 i D300 jest taka sama, wiec roznic w obrazku nie bedzie. Cala reszta (poza kreceniem filmow) zdecydowanie na korzysc D300.
    Na dxomark matryca z D90 wypada lepiej niż ta z D300/D300s

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metatron Zobacz posta
    Witam, chciałbym się też podczepić do kolegi KWs, tylko u mnie sprawa wygłąda tak, że wcześniej używałem lustrzanek analogowych (zenit, canon), a teraz chciałbym zakupić pierwszą cyfrową. Dylemat mam między Nikon d90 i d7000. Na początek obiektyw 18-105 w zestawie. Aparat będzie głównie używany do fotografii przyrodniczej.
    Zdecydowanie na początek D90, z D7000 cena z kosmosu, jeszcze kłopotliwe sztuki (AF, olej na matrycy) - jak człowiek trafi na bubla to tragedia jak na dobra sztukę to użytkownicy zadowolenia ale dla mnie jak za coś za >4000 to za duża loteria
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Strona 44 z 92 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów