Close

Strona 45 z 92 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Zgodzę się z Bamiczem, nie ma co inwestować jeszcze większych pieniędzy. No chyba, że ktoś ma ich za dużo, to fotografia jest dobrym rozwiązaniem
    Zapraszam na swoją stornę: Cozaleki.pl.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków łamane przez Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KWs Zobacz posta
    A jak wygląda porównanie D300 vs D90? Matryca, szumy, ale przede wszystkim AF? Czy zgodnie z tym czego można się spodziewać, D300 ma sprawniejszy system autofocusu? Ile ma punktów krzyżowych?
    AF z tego co wiem to bajka, 51 punktow w tym 15+, super szybki i celny ale to glownie zalezy od szkla..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków łamane przez Tarnów

Domyślnie

jeszcze trzeba pamietac o takich niuansach jak kolo nastaw chociazby i co na nim jest, w d300 brak ustawien auto i programow tematycznych predefiniowanych co moze byc dla wielu osob duzym wyswaniem (oczywiscie do obejscia i z wieksza satysfakcja jesli sie ktos nauczyc od podstaw na manual ) natomiast d90 ma i automatyczne ustawienie przslony mi czasu migawki i kilka programow wprowadzonych wczesniej co na poczatek wydaje sie lepszym rozwiazaniem na rok/dwa do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jagiel Zobacz posta
    kilka programow wprowadzonych wczesniej co na poczatek wydaje sie lepszym rozwiazaniem na rok/dwa do nauki
    Albo do ogłupienia, zależy od przypadku Moim zdaniem do nauki wystarczy PSAM właśnie. Czego niby mają nauczyć tryby tematyczne? Jak ktoś sobie nie radzi na początku, to P wystarczy chyba?
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miss-yoda Zobacz posta
    Zgodzę się z Bamiczem, nie ma co inwestować jeszcze większych pieniędzy. No chyba, że ktoś ma ich za dużo, to fotografia jest dobrym rozwiązaniem
    Jak obserwuje ceny u mnie w "............." to od lipca D7000+18-105 drgnął może ze 100 w dół teraz jeszcze grubo ponad 4k natomiast D90+18-105 był 3199 w lipcu a teraz jak ostatnio patrzyłem 2899!! I co ciekawe cena przez www w tym sklepie jest 100 droższa! Cena do jakości super!
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

Chciałbym zasięgnąć porady.
    W tym momencie (amatorsko) użytkuję D60 z kitem wdrażając się wgłąb bardziej profesjonalnej fotografii. Jednak powoli czuję, że puszka mnie zaczyna ograniczać i rozglądam się za czymś lepszym (puszka + kilka szkieł).
    Jeżeli chodzi o rodzaj fotografii to głównie portrety, trochę okolicznościowej, rzadko produktowa i landszafty, wszystko amatorsko.
    Zastanawiałem się nad puszką typu D70/D70s/D80 i do tego 18-70mm f/3,5-4,5; 35mm f/1,8G; 50mm f/1,8 lub 85mm f/1,8 + SB600 (aktualnie posiadam). D60 będzie robił jako ewentualny zapas lub druga puszka podczas okolicznościowej.
    Myślałem o D90, ale chyba nie będę w stanie tyle wyłożyć na samą puszkę - w takim wypadku o jedno szkło mniej...

Co sądzicie? Co doradzicie?
    Ostatnio edytowane przez militarius ; 07-09-2011 o 22:23

kapella39
    Gość

Domyślnie

witam, możecie mi pomóc w wyborze kupna aparatu? zastanawiam się nad D5100 z obiektywem 18-200 lub D90 z obiektywem 18-105? Nadmienię że interesują mnie też w przyszłości zdjęcia makro

Domyślnie

do makro i jeden i drugi aparat się nada.
    mimo, że D90 to konstrukcja "semi-pro", to jednak bym się zdecydował na D5100.
    technologicznie to aparat dużo nowszy.
    szkło 18-200 jest bardziej uniwersalne.
    dla amatora na początek taki zestaw myślę, że jest bardzo dobry.
    jeśli fotografia nie stanie się twoim hobby, to będziesz miał przyjemy sprzęcik do fotografii rodzinnej z niezłym zoomem.
    jeśli cie fotografia wciągnie, to sam będziesz wiedział/a czego chcesz.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Witam i proszę o pomoc (sugestie)

Aktualnie mam D300s i jedyny obiektyw (N17-55 2.8G)

Potrzebuję jakieś szkło do fotografii spacerowej, rodzinnej, portretowej (w plenerze)...maksymalnie na taką zabawę mam 5000 zł. BTW nie zarabiam na fotografii i nie zamierzam przejść na FX... (Nie robię sportu, makro itp.) Aktualnie głównie studio ale do tego mam właśnie N17-55 2.8G.

Myślałem nad:

1) 70-200 F/4
    2) 85 1.8G
    3) 35 1.8G
    4) 105 2,8 VR

Proszę o radę

Domyślnie

Szukam aparatu dla chłopaka z nieprzerażającą ceną i dla amatora, którego chcę zapisać dopiero na kurs fotografii.
    Niektóre reklamy są śmiechu warte, ostatnio spotkałam się z reklamą: szamba szczelne, heh a reklamowałby ktoś szamba nieszczelne?

Prosimy przestrzegać regulamin.

Strona 45 z 92 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów