Nieprzerażająca cena to jaka?
D5100
D3200
Szukaj
Nieprzerażająca cena to jaka?
D5100
D3200
zapewne odpowiednia na każdy portfel czyli jak najmniejsza![]()
heh każdy polak liczy na jak najmniejszą cenę![]()
Jak kurs fotografii to polecałbym używany korpus D80 lub D90 - w zależności od zasobności portfela. Da to zarówno pojęcie o wszystkich niuansach, umożliwi pracę z dowolnym obiektywem czy osprzętem oraz pozwoli się rozwijać w bardziej twórczy sposób (niż przy niższych modelach).
Johny: 35/1,8 i 85/1,8 - 70-200 jest mało praktyczne w fotografii spacerowej, do portretowej też się średnio nadaje, myślę że jasne stałki będa najlepszym rozwiązaniem.
Andziaqu: Do ilu?
"Bier" 85kę i 35kę do pomieszczeń gdy chcesz rozmyć tło albo masz mało światła a 2.8 Ci daje za mało. 70-200/4 raz, że na razie za drogie, a pewnikiem spadnie poniżej 5k po nowym roku, dwa - 35kę używkę na forumowej giełdzie dostaniesz za bezcen w świetnym stanie, trzy - 85 da Ci rewelacyjną jakość obrazka i będzie świetnym portretem w plenerze.
Jeśli 105 a nie robisz makro - to pomyśl o starej, ale cudownej 105/2 DC, można to jeszcze kupić - tyle, że kosztuje koło 4 kawałków.
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Kazziz....85 1.8G właśnie sprzedaje....Nie dla mnie ogniskowa....drugi raz to już zrobiłem
Za to jestem bardzo szczęśliwy z 50 1.4...bardzo bardzo szczęśliwy....
Prawde powiedziawszy jeżeli dobrze pojdzie to zostanę tylko z tym szkłem....OMD![]()
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
No widzisz mi zostanie moje kochane D300s i 50 1.4G (kiedyś ewentualnie 35 1.8DX)
A 35 kiedyś miałem i był za szeroki dla mnie![]()
potrzebuję statywu do d90 (mam 170). Mój wybór: Slik statyw karbonowy PRO 634 CF - ale kompletnie nie znam się na głowicach do tego. Kulowa, pistoletowa? Robię zdjęcia amatorsko, ma to jakieś znaczenie co wybiorę? Czy głowica tylko z slika, może z manfrotto, jakaś inna? Proszę o pomoc, może jakieś sugestie, dobre rady mile widziane![]()
Skontaktuj się z nami