Close

Strona 46 z 92 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Nieprzerażająca cena to jaka?

D5100
    D3200

vixa1992
    Gość

Domyślnie

zapewne odpowiednia na każdy portfel czyli jak najmniejsza

supcia90
    Gość

Domyślnie

heh każdy polak liczy na jak najmniejszą cenę

Domyślnie

Jak kurs fotografii to polecałbym używany korpus D80 lub D90 - w zależności od zasobności portfela. Da to zarówno pojęcie o wszystkich niuansach, umożliwi pracę z dowolnym obiektywem czy osprzętem oraz pozwoli się rozwijać w bardziej twórczy sposób (niż przy niższych modelach).

Domyślnie

Johny: 35/1,8 i 85/1,8 - 70-200 jest mało praktyczne w fotografii spacerowej, do portretowej też się średnio nadaje, myślę że jasne stałki będa najlepszym rozwiązaniem.

Andziaqu: Do ilu?

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny_85 Zobacz posta
    Witam i proszę o pomoc (sugestie)

Aktualnie mam D300s i jedyny obiektyw (N17-55 2.8G)

Potrzebuję jakieś szkło do fotografii spacerowej, rodzinnej, portretowej (w plenerze)...maksymalnie na taką zabawę mam 5000 zł. BTW nie zarabiam na fotografii i nie zamierzam przejść na FX... (Nie robię sportu, makro itp.) Aktualnie głównie studio ale do tego mam właśnie N17-55 2.8G.

Myślałem nad:

1) 70-200 F/4
    2) 85 1.8G
    3) 35 1.8G
    4) 105 2,8 VR

Proszę o radę
    "Bier" 85kę i 35kę do pomieszczeń gdy chcesz rozmyć tło albo masz mało światła a 2.8 Ci daje za mało. 70-200/4 raz, że na razie za drogie, a pewnikiem spadnie poniżej 5k po nowym roku, dwa - 35kę używkę na forumowej giełdzie dostaniesz za bezcen w świetnym stanie, trzy - 85 da Ci rewelacyjną jakość obrazka i będzie świetnym portretem w plenerze.
    Jeśli 105 a nie robisz makro - to pomyśl o starej, ale cudownej 105/2 DC, można to jeszcze kupić - tyle, że kosztuje koło 4 kawałków.
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Kazziz....85 1.8G właśnie sprzedaje....Nie dla mnie ogniskowa....drugi raz to już zrobiłem

Za to jestem bardzo szczęśliwy z 50 1.4...bardzo bardzo szczęśliwy....

Prawde powiedziawszy jeżeli dobrze pojdzie to zostanę tylko z tym szkłem....OMD

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny_85 Zobacz posta
    Kazziz....85 1.8G właśnie sprzedaje....Nie dla mnie ogniskowa....drugi raz to już zrobiłem
    Za to jestem bardzo szczęśliwy z 50 1.4...bardzo bardzo szczęśliwy....
    Prawde powiedziawszy jeżeli dobrze pojdzie to zostanę tylko z tym szkłem....OMD
    No widzisz, a mnie kompletnie 50 na DXie nie leży - dużo bardziej na FF, ew. 35 na DX
    A OM-D... no miałem w łapkach. I jakby nie fakt, że bardzo kocham moje D7000 z 35 1,8 i OM-D za drogie... to bym się zastanawiał nad zmianą
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

No widzisz mi zostanie moje kochane D300s i 50 1.4G (kiedyś ewentualnie 35 1.8DX)

A 35 kiedyś miałem i był za szeroki dla mnie

Domyślnie statyw + głowica?

potrzebuję statywu do d90 (mam 170). Mój wybór: Slik statyw karbonowy PRO 634 CF - ale kompletnie nie znam się na głowicach do tego. Kulowa, pistoletowa? Robię zdjęcia amatorsko, ma to jakieś znaczenie co wybiorę? Czy głowica tylko z slika, może z manfrotto, jakaś inna? Proszę o pomoc, może jakieś sugestie, dobre rady mile widziane

Strona 46 z 92 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów