Close

Strona 49 z 104 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Polikon, życzę Ci (jak widzisz zwracam się do Ciebie z szacunkiem) tylko aby owe akumulatory nie zmusiły Ciebie oraz Twojej puszki do wizyty w serwisie...

ps. To w jakim kraju cokolwiek jest produkowane nie ma najmniejszego wpływu na to, czy dana rzecz jest oryginalna, czy podrobiona. Ja mogę mieć oryginał made in chrl, a Ty podróbę made in germany
    A możesz mi wytłumaczyć, co może się stać w puszcze przez nie oryginalny akumulator. A zwłaszcza jak pracuje z drugim akumulatorem. Jak by była możliwość ładowania akumulatora bez wyjmowania go z puszki, to była by taka możliwość. A że takiej możliwości nie ma to ryzyka nie ma. Bo nie zdarzyło się jeszcze żeby ogniwo w akumulatorze samo zwiększyło swoje napięcie. Więc żadnego najmniejszego ryzyka uszkodzenia puszki nie widzę.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Panowie proszę o radę. Na dniach (może jutro, może w sobotę) będę kupował D5100. Brać z 18-105, czy dopłacić i brać z dwoma obiektywami - 18-55 + 55-300 za 3666 w FJ?? Proszę o poradę, co na początek, bo już nadszedł ten czas

Domyślnie

..i niby co Ci mamy poradzić.. zależy czy planujesz za jakiś czas inne szkła czy chcesz pozostać na tych 2... czy zadowolisz się jakością tych podstawowych.. czy ewentualnie dopuścisz do siebie używanie stałek.. ile zamierzasz wydać pieniędzy.. co zamierzasz głównie focić.. 18-105 i 18-55 jakościowo jeden czort no i tanie tele ekonomiczne wypuszczone chyba niecały rok temu.. zakres ci wystarczy ale czy będziesz miał chęć wymieniać i targać ze sobą dwa... tak to już jest twoje pieniądze twój wybór... każdy wybór dobry wg mnie... i tani...

Domyślnie

Tak 3700zł mogę wydać, a zamierzam focić przyrodę (nie koniecznie zwierzęta). Jestem co jakiś czas w górach i czasem widać sarny z odległości 150-300m, więc wtedy by się ten zoom przydał, ale 105mm nie starczy chyba na taką odległość, jak mniemam . Nie miałem nigdy lustra, więc nie wiem, jakie będzie wykorzystanie. Lubię również fotografować budynki wszelkiego rodzaju, więc tak czy siak będę musiał kupić jakiś szeroki kąt kiedyś. Na początek chciałbym coś uniwersalnego.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    A możesz mi wytłumaczyć, co może się stać w puszcze przez nie oryginalny akumulator. A zwłaszcza jak pracuje z drugim akumulatorem. Jak by była możliwość ładowania akumulatora bez wyjmowania go z puszki, to była by taka możliwość. A że takiej możliwości nie ma to ryzyka nie ma. Bo nie zdarzyło się jeszcze żeby ogniwo w akumulatorze samo zwiększyło swoje napięcie. Więc żadnego najmniejszego ryzyka uszkodzenia puszki nie widzę.
    ... już tłumaczę co się może stać. Może ale nie musi !
    Oryginalne akumulatory wyposażone są w mechanizmy zabezpieczające i ochronne - podrabiane zwykle nie bo jest to dodatkowy koszt. czyli podróbka może Ci puścić "prądowego bąka" i przeciążyć obwody co niechybnie skończy się wizytą w ponoć najlepszym serwisie Nikona w Europie.
    Dwa jak taki akumulator wyleje lub wybuchnie w czasie ładowanie też nie będzie fajnie ( widziałem parę takich przypadków )
    Ze swojego doświadczenia wiem, że mnóstwo telefonów które miałem okazje wysyłać do napraw było używane z zamiennikami akumulatorów lub ładowarek i często klienci pluli sobie w brodę, że oszczędzili parę złotych a stracili drogi telefon.
    Na szczęści żyjemy w wolnym kraju i każdy może sobie wsadzać do swojego aparatu co chce ...
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Jak focenie wciągnie to całkiem mozliwe że ... zatęsknisz za jasnymi stałkami, mnie to bardzo szybko dopadło
    18-105 fajne szkło ale ciemne, ja długich ogniskowych nie potrzebuję ale po galeriach innych zachorowałem na 85 1.8D i brak śrubokręta się odzywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarvik Zobacz posta
    ..18-105 i 18-55 jakościowo jeden czort...
    Tak sie składa, że mam oba musze potestować.
    A tak ogólnie temat rzeka, wybrać taki czy taki obiektyw?
    Najlepiej zrób losowanie, mnie chyba też to czeka, bo nie wiem czy kupić D7000 samo body czy D5100 z jakimś obiektywem
    NEX- 5R

Domyślnie

Panowie zamówione w internetowym FJ z 18-105 . Na razie zdecydowałem, że wezmę taki uniwersalny zestaw, a zawsze tego 55-300 mogę dokupić . Podzielę się wrażeniami, jak będę już miał lustro.
    Ostatnio edytowane przez AdiPL ; 16-06-2011 o 14:48

Domyślnie

Nie jestem fanem tej serii nikona. Zawsze jednak uważałem optyczne.pl za rzetelny portal... ale jak czytam teraz w wadach "brak stabilizacji matrycy" to na Boga załamuje ręce. Niedługo w teście telefonu napiszą jako wade brak dotykowego ekranu a w teście mercedesa brak hydropneumatycznego zawieszenia. Sony robi stabilizowane matryce i od razu nikon też musi ? Jakby była w korpusie narzekaliby ze w obiektywach jest dokładniejsza.

To mnie również zaciekawiło w plusach

" szybki i skuteczny autofokus, "
    O co chodzi? Skoro wiadome to jest i nawet oni piszą że w tym modelu nie ma silnika AF wiec szybkosc i skutecznosc zależy od obiektywu.
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    To mnie również zaciekawiło w plusach

" szybki i skuteczny autofokus, "
    O co chodzi? Skoro wiadome to jest i nawet oni piszą że w tym modelu nie ma silnika AF wiec szybkosc i skutecznosc zależy od obiektywu.
    Przecież układ AF, to nie tylko silnik.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Strona 49 z 104 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów