Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Wątek: Sigma sd1

Domyślnie

ja bym sie nie zdziwil gdyby ta zagrywka z cena z kosmosu byla celowym zabiegiem marketingowym. na wszelkich mozliwych forach pojawia sie watki o tej sigmie. wielu ludzi, ktorzy nie mieli pojecia, ze taki aparat sie pojawi bedzie moglo sie dowiedziec
    pewnie znajda sie tez chetni na zakup okazji, jesli cena na wejsciu by sie okazala o polowe nizsza.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    A teraz zobacz jaki syf robi CMOS i CCD z zielenią i światłami, wiedziałem, że znajdzie się przynajmniej jeden fanatyk który nie zrozumie o cholerę chodzi w tym aby przecierać nowe szlaki.
    Spójrz w moją stopkę i mów mi jeszcze.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

a co jakaś wyjątkowa fanatyczna stopka? :]
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

Co by nie pisać, Sigma LULZ.
    I ten nieszczęsny banding na zdjęciach z aparatu za 10k $

wojteh
    Gość

Domyślnie

jeśli nie zobaczyliście sampli i nie mieliście sprzętu Sigmy nie bardzo chyba wiecie co to jest ... ja używam SD10 i DP1 - jest to świetny materiał ... mam tez d700, s3pro - tak wiec trochę pokory

Domyślnie

Ja używam sd14 już dłuższy czas i szczerze powiedziawszy baaardzo dużo jej do Fufu s5tki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    tak wiec trochę pokory
    Od pokory to są pełne pory.
    Mam pewne podejrzenie - że osoby ktory mają problemy z RAWeczkami - jarają się Sigmeczkami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    jeśli nie zobaczyliście sampli i nie mieliście sprzętu Sigmy nie bardzo chyba wiecie co to jest ... ja używam SD10 i DP1 - jest to świetny materiał ... mam tez d700, s3pro - tak wiec trochę pokory
    Dużo sigmiarzy pisze jakie to cuda-niewidy te pliki z tych aparatów. Jak ktoś poprosi o przykłady gdzie ta zajebistość się tak objawia to wrzucają jakieś gniotowe pstryki, które mogłby pochodzić praktycznie z każdego dostępnego sprzętu - przed czym ta pokora?.

Widziałem sample z SD1 i kompletnie niczym nie zaskakują (no może bandingiem na iso100 i syfami z matrycy w co niektórych przykładach )

wojteh
    Gość

Domyślnie

mam swoje zdanie i tyle - używam w zależności od potrzeby różne sprzęty i tyle

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów