poczekaj doskładaj i kup N55-300VR lub N70-300VR nie będziesz żałował
Szukaj
poczekaj doskładaj i kup N55-300VR lub N70-300VR nie będziesz żałował
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
Jak udało Ci się zrobić zdjęcia aparatem pozbawionym elementarnych dla zaawansowanego użytkownika opcji?
No właśnie,jak to w ogóle mogło się udać? Jakieś czary czy coś?
rdcom,bez spiny proszę.Miałem kiedyś D5k i cenię sobie ten aparat,ale chyba przyznasz mi racje,że nie trzeba wielkich umiejętności aby zrobić zdjęcie.
Witam Szanownych Forumowiczow) Kilka dni temu stalem sie posiadaczem D5.1K wraz ze szklem 18-105. Aparat jest zgrabny i powabny, poniewaz jest to moj pierwszy digitalny N nie mam problemow z guzikologia
Foty robi znakomite jak na amatorski "entry level" na filmiki przyjdzie czas wkrotce. Ruchomy monitor robi gre rowniez przy zdjeciach umozliwia kadrowanie "specjalne" co bylo nie do wykonania przy np.d90 mojego kumpla. Ogolnie jest duzo lepszy od rzeczonego D90 nie tylko za wzgledu na monitor czy matryce ale tez wlasnie ergonomia mnie bardzo ujela, idealnie lezy w mojej dloni ale tez nie wymaga duzych toreb ochronnych a przedewszystkim nie rzuca sie w oczy
ok ... poki co testuje w nim wszystko i bede w miare mozliwosci opisywal zachowania a najlepiej opisywac za pomoca fotek
) pozdrawiam i ciesze sie, ze jestescie
pozdro. Rudy5100.
no nareszcie coś się dzieje w temacie ... czekamy na fotki![]()
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
Serio uwazasz, ze te kilka cm w ta lub w tamta jak w przypadku D90 zmienia cos w kwestii "nie wymaga duzych toreb ochronnych a przedewszystkim nie rzuca sie w oczy"?to tak w odniesieniu do komentarza, ze D5100 jest duzo lepsze ;] No czyli to, co niedzielni fotografowie lubia najbardziej - uchylny ekranik, jak najmniejsze parametry :] a ergonomia kwestia bardzo osobista.
Bez przesady, uchylny ekran akurat fajna sprawa. Wiem bo mam D5000. Oczywiście ostrzenie na LV bywa denerwujące ale dzięki temu idzie uchwycić ciekawe kadry ciężkie do zrobienia "na czuja" aparatem bez uchylnego. Chyba że zaraz znajdzie się ktoś kto zacznie mnie przekonywać że lepiej celuje ręką na ślepo niż użytkownik aparatu z odchylanym LCD
Co do trzymania to każdy ma swoje preferencje.
Po drugie autor postu napisał że to jego pierwszy Nikon DSLR i nie miał okazji pobawić się aparatem o większej ergonomii. A w tym wypadku jest tak jak z autami: jeździsz Fiatem, jak wsiądziesz raz do BMW to będziesz już jeździł tylko BMW![]()
To że matryca lepsza w D5100 też zaprzeczyć nie można.
Na koniec dodam, że mam D5000 lecz zmieniam niedługo na D90 bo brakuje mi guzikologii jaką miałem we wcześniejszym aparacie. No tylko ta matryca D5100 kusi...
Normalnie jakbym siebie słyszałNa koniec dodam, że mam D5000 lecz zmieniam niedługo na D90 bo brakuje mi guzikologii jaką miałem we wcześniejszym aparacie. No tylko ta matryca D5100 kusi...![]()
NEX- 5R
Skontaktuj się z nami