Szukaj
D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej
a nie jest czasem tak, że sprzedawca daje nam 2 lata gwarancji?
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
Po co gdybać jak można przeczytać? Szczegóły promocji 1+1
Sprzedawca udziela rękojmi, gwarancja jest sprawą producenta.
Nikon unika słowa 2-letnia gwarancja ponieważ termin ten ma różne ciekawe zagwostki prawne. Stąd na rok dostajesz gwarancję narzuconą poniekąd ustawowo, a potem "ochronę".
Nic nie pobije Sony z promocją jaką mieli w lutym i marcu: 5 lat gwarancji na body i obiektyw zakupiony w zestawie. - Podejście godne naśladowania.
Ostatnio edytowane przez micz87 ; 17-05-2011 o 20:14
Ogólnie to jesteśmy krzywdzeni jako naród pod względem gwarancjiW USA Nikon daje na puszki amatorskie 2-3 lata, a np Tamron na obiektywy po 6 lat! Rocznej gwarancji na sprzęt foto to chyba nie widziałem u szanującej się firmy. A u nas? 1 rok...
w takiej sytuacji może trzeba zrobić coś w rodzaju protestu i nie kupować przez pewnien czas sprzętów
dobry pomysł jestem za![]()
Może załóżmy zatem wątek na forum a znajdzie się ktoś kto ową stronę by zbudowałChodzi o to by pokazać producentom jak duże jest zainteresowanie dłuższą gwarancja a zaczną wtedy w to wchodzić bo ceną rywalizować nie lubią
![]()
Witam,
Planuje za jakiś miesiąc zakupić ową lustrzankę, pierwszą w moim nędznym życiu.
Na zakupy mam ponad 3.5 tys.
Zdecydowałem się już na body Nikon D5100 + Nikkor 18-105, na firmę wyjdzie mniej niż 3k.
Czy moglibyście doradzić mi jaki zamienny obiektyw do zabawy na odległość dokupić?
Myślałem nad Sigmą 70-300 DG Macro lub Tamronem 70-300 Di LD Macro, oba w granicach 600zł. + statyw, bo na stabilizacje mnie nie stać :P
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami