Close

Strona 32 z 104 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1040

Wątek: D5100

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdiPL Zobacz posta
    A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy gwarancja na D5100 to 2 lata (1 rok gwarancji + 1 rok ochrony - wg. Nikon Polska) czy rok?? Bo znalazłem na stronie Nikona informację, ale chciałbym się spytać ludzi już posiadających te lustro.
    Ponoć nowe puszki (D7000, D5100, i ?D3100) maja 2 letnią gwarancję (zmieniło się to w tym roku) i nie jest to 1 rok od Nikona a drugi za niezgodność towaru, tylko jak uzyskałem informacje w sklepie pełne 2 lata Nikon Polska.
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

a nie jest czasem tak, że sprzedawca daje nam 2 lata gwarancji?
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Po co gdybać jak można przeczytać? Szczegóły promocji 1+1

Sprzedawca udziela rękojmi, gwarancja jest sprawą producenta.

Nikon unika słowa 2-letnia gwarancja ponieważ termin ten ma różne ciekawe zagwostki prawne. Stąd na rok dostajesz gwarancję narzuconą poniekąd ustawowo, a potem "ochronę".

Nic nie pobije Sony z promocją jaką mieli w lutym i marcu: 5 lat gwarancji na body i obiektyw zakupiony w zestawie. - Podejście godne naśladowania.
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 17-05-2011 o 20:14
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Po co gdybać jak można przeczytać? Szczegóły promocji 1+1

Nic nie pobije Sony z promocją jaką mieli w lutym i marcu: 5 lat gwarancji na body i obiektyw zakupiony w zestawie. - Podejście godne naśladowania.
    no tak to się nazywa prawdziwa gwarancja. Pewnie długo inny producent nie zdecyduje się na taki krok a szkoda pewnie sprzedaż wzrosłaby znacznie

Domyślnie

Ogólnie to jesteśmy krzywdzeni jako naród pod względem gwarancji W USA Nikon daje na puszki amatorskie 2-3 lata, a np Tamron na obiektywy po 6 lat! Rocznej gwarancji na sprzęt foto to chyba nie widziałem u szanującej się firmy. A u nas? 1 rok...
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

w takiej sytuacji może trzeba zrobić coś w rodzaju protestu i nie kupować przez pewnien czas sprzętów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    w takiej sytuacji może trzeba zrobić coś w rodzaju protestu i nie kupować przez pewnien czas sprzętów
    No może nie aż tak ale jakby zrobić stronę w necie na której będziemy zbierać głosy poparcia dla wydłużania gwarancji przez danego producenta to się może doczekamy
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

dobry pomysł jestem za

Domyślnie

Może załóżmy zatem wątek na forum a znajdzie się ktoś kto ową stronę by zbudował Chodzi o to by pokazać producentom jak duże jest zainteresowanie dłuższą gwarancja a zaczną wtedy w to wchodzić bo ceną rywalizować nie lubią
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

Witam,
    Planuje za jakiś miesiąc zakupić ową lustrzankę, pierwszą w moim nędznym życiu.
    Na zakupy mam ponad 3.5 tys.
    Zdecydowałem się już na body Nikon D5100 + Nikkor 18-105, na firmę wyjdzie mniej niż 3k.
    Czy moglibyście doradzić mi jaki zamienny obiektyw do zabawy na odległość dokupić?
    Myślałem nad Sigmą 70-300 DG Macro lub Tamronem 70-300 Di LD Macro, oba w granicach 600zł. + statyw, bo na stabilizacje mnie nie stać :P
    Pozdrawiam

Strona 32 z 104 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów