Close

Strona 30 z 104 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

ii co gorsza Polikon, obudzisz się w nocy, otworzysz oczy a tu w kolo pełno kolorowych punktów, białych zielonych czerwonych ostrych żarówiastych i rozmazanych zabarwień...
    intensywne doznania
    ale jest plus tego całego przedsięwzięcia dekielkowego- już chyba nigdy nie będziesz robił takich głupich testów
    rozumiem sprawdzać AF, ale żeby dekielek... 30 sekund... no sorry
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

No, jeszcze nie jest ze mną tak źle. Ale jak ustalę gdzie jest serwis w Irlandii to jak będę w pobliżu to zajrzę do nich.
    A jeśli chodzi o kota to mój syn już mu napstrykał ze 100 fotek. Nawet kotek pozował do testu AF. Tak się położył do osi aparatu, że wyszedł super test.
    Odnośnie samej puszki to obsługa tego pokrętła sterowania jest niezbyt wygodna, a same menu, które wyświetla to, co wybieramy tak szybko znika, że ciężko zauważyć, co się wybrało biorąc pod uwagę wielkość tych ikonek.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Nie mam Nikona D5100, ale znalazłem na stronie 160 polskiej instrukcji obsługi, jak ustawiać czasy wyświetlania menu. Próbowałeś tych zmian?
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Nie mam Nikona D5100, ale znalazłem na stronie 160 polskiej instrukcji obsługi, jak ustawiać czasy wyświetlania menu. Próbowałeś tych zmian?
    W tych ustawieniach nie ma tej pozycji.
    A sytuacja wygląda tak.
    Np. Ustawiasz pokrętło na Effects, i obracając pokrętłem sterowania, na wyświetlaczu pojawia się menu w postaci pół koła z podświetloną ikoną wybranego programu. I jak spojrzę na tą ikonkę a następnie na jej opis to w tym momencie to menu znika. Trzeba mieć dobry refleks, aby przeczytać ten opis. To jest ustawione chyba na jedną sekundę a dwie sekundy nie zaszkodziłyby.

Domyślnie

A tutaj wstawiłem fotkę kotka w „teście” AF zrobionym przez syna.
    http://www.kruszon.com/kotek.htm
    Tylko bardzo proszę nie pisać, że mydełko-fa.
    Fotka zrobiona z ręki i na automatycznych ustawieniach. Z włączonym VR i nie miał być to test, tylko syn pstrykał co popadnie.

I trafiły się pozytywy w stosunku do tego, co czytałem o innych Nikonach.
    A mianowicie, po podłączeniu puszki do komputera, komputer ( Vista ) widzi fotki w formacie NEF na karcie pamięci w puszcze i wyświetla miniatury, bez odpalonego ViewNX 2.
    A transfer fotek z puszki na komputer z użyciem Nikon Transfer 2 jest na tyle szybki, że zrezygnuje z wyjmowania karty, aby przenosić fotki na komputer.
    Ostatnio edytowane przez Polikon ; 12-05-2011 o 23:01

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

18-105 jest obiektywem kitowym dla D90 i chyba dla D7k, natomiast dla d5k dedykowanym kitem jest 18-55, nie przeszkadza to jednak w sprzedaży zestawów np. D5k + 18-105, zresztą wszystkie możliwe zestawy (body+szkło) oferowane oficjalnie na rynku są opisane na stronie nikona
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Zrobiłem fotkę do sprawdzenia BadPixeli i mam tego pełno. Na czasie 30” z pokrywką na obiektywie, wyszło pełno kolorowych punktów. Są, białe, zielone, czerwone ostre żarówiaste punkty i pełno rozmazanych zabarwień, też bardzo intensywnych. Nie mówię o szumie..
    Witam, piszecie o bad pikselach przy długich czasach, jak dla mnie to normalne zachowanie matrycy CMOS, w przeciwieństwie do matrycy CCD. W CMOS każdy piksel ma osobny przetwornik i dla tego przy długich czasach natężenie poszczególnych pikseli jest różne przy tym samym świetle. W CCD nie ma tego efektu ponieważ jest jeden przetwornik AC. Aparaty z matryca CMOS maja taka opcję jak redukcja szumów przy długich czasach naświetlania (nie mylić z redukcja szumów do ISO), polega to na tym że po zrobieniu zdjęcia robione jest drugie przy zamkniętej migawce o tym samym czasie a następnie jest korekcja natężenia poszczególnych pikseli. W moim byłym olympusie działało to bardzo dobrze, w nexie też ten mechanizm sprawował się dobrze.
    Czytam wasze forum bo przymierzam się do zakupu D5100 lecz obecnie mam remont i jeśli teraz kupie to zajmie się aparatem a remont pójdzie w odstawkę

Domyślnie

@Olek Nikon w CCD tez stosował dark frame do redukcji szumu. Czyli to nie do końca tak jak Ci się wydaje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

No to się zaczęło się. Szok cenowy!
    Czy ta firma (Nikon) na głowę upadła.?
    Chciałem kupić jakąś ładowarkę samochodową i pilota. Jak zobaczyłem cenę oryginalnej ładowarki (nie samochodowej) to włosy na głowie stają około 250zł i to Chińska produkcja.
    W komplecie z puszką ładowarka też Chińskiej produkcji.
    Super pilot made i Nikon z jednym guzikiem. Około 150zł
    Całe szczęście, że jest drugi rynek.
    Pilot 15zł. Ładowarka na 240V i 12V 29zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    No to się zaczęło się. Szok cenowy!
    Czy ta firma (Nikon) na głowę upadła.?
    Chciałem kupić jakąś ładowarkę samochodową i pilota. Jak zobaczyłem cenę oryginalnej ładowarki (nie samochodowej) to włosy na głowie stają około 250zł i to Chińska produkcja.
    W komplecie z puszką ładowarka też Chińskiej produkcji.
    Super pilot made i Nikon z jednym guzikiem. Około 150zł
    Całe szczęście, że jest drugi rynek.
    Pilot 15zł. Ładowarka na 240V i 12V 29zł.
    Ja zrobiłem tak samo - jak to mówisz z drugiego rynku, czekalem chyba z 3 tygodnie na przesyłke.
    NEX- 5R

Strona 30 z 104 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów