Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Problem z NEF

Domyślnie

Karloss, a jesteś pewny że pod pod PS CS1 działają NEFy z D70s, bo mi się wydaje że dopiero w CS2 (choć mogę się mylić) - niech się użytkownicy CSa i D70s wypowiedzą.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Karloss, a jesteś pewny że pod pod PS CS1 działają NEFy z D70s, bo mi się wydaje że dopiero w CS2 (choć mogę się mylić) - niech się użytkownicy CSa i D70s wypowiedzą.
    No i wszystko byłoby jasne.
    Dzięki za info
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Bonzo
    Gość

Domyślnie

ja się bawie tym RawShooter essentials 2006 i bardzo go sobie chwale być może zalapie i nef D50

Domyślnie

cały kłopot z tym że po zainstalowaniu tej aplikacji nadal nie chciał otwierać się wprost w PS, po konwertowaniu do tego DNG (nie wiem co to) się otworzyło, nie miałem czasu narazie nad tym posiedzieć, może jutro to rozgryzę, fakt nie jestem expertem w tej dziedzinie, no i ten pośpiech...co nagle...ech dotąd obrabiałem sobie spokojnie jpgi w PS...po co mi to było
    PaScal chętnie bym Ci przesłał jutro plik na maila, może coś poradzisz. Kurcze ale dyletant ze mnie
    Dzięki Wam wszystkim

Domyślnie

Q! Pisalem tyle razy... Niech ktos to w koncu przyklei w tym dziale!
    NEFy z D50 i D70s otwiera tylko ostatnia wersja CameraRAW, ktora dzialala z CS (2.4). Nastepne wersje ACR otwieraja takze NEFy z D50, D70s, D200, D80, itd. ale dzialaja TYLKO pod CS2.
    Zeby dalo sie otwierac NEFy z D70s i D50 ACRem w Shopie CS, potrzebny Adobe Camera RAW w wersji 2.4 (do znalezienia na Adobe.com).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

, a mówiłem, że znajdzie się ktoś kto wie, że d70s że jakaś wersja ACRa pod CS1 działa z D70s (na całe szczęście), szkoda tylko, że już D80 i D200 na 100% nie działają w najwyższej wersji ACRa obsługiwanej przez CS1
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szalony Naukowiec Zobacz posta
    Bugs właśnie nie mogłem znaleźć eksport do tiff w PP mam tylko do jpg, ale bywam czasem ślepy choć szukałem długo. NC może być stary i jest trialowy bo dostałem to na płytce z PP szukałem w sieci, ale jest płatny
    może w starszych wersjach nie ma - ja mam 1.7 i jest opcja tiff/jpg, mozna tez już pobrać darmowego 1.7.5
    efekt konwersji jest niezły ale mam wrażenie gorszy niz w C1 LE
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Spróbuj IrfanView 3.99 + pluginy. Otwiera Nef-y D50 i pozwala zapisać w czym chcesz. Dodatkowa przyjemność to obsługa wtyczek PS-a.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Q! Pisalem tyle razy... Niech ktos to w koncu przyklei w tym dziale!
    NEFy z D50 i D70s otwiera tylko ostatnia wersja CameraRAW, ktora dzialala z CS (2.4). Nastepne wersje ACR otwieraja takze NEFy z D50, D70s, D200, D80, itd. ale dzialaja TYLKO pod CS2.
    Zeby dalo sie otwierac NEFy z D70s i D50 ACRem w Shopie CS, potrzebny Adobe Camera RAW w wersji 2.4 (do znalezienia na Adobe.com).
    Dzięki.
    Czy może ktoś to wkleić do FAQ
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

Stig
    Jesteś pewny że ACR wersja 2.4? bo tam nie pisze że do D-50 canony i minolty. a nie 3.2? tam pisze że do d50
    A może ten plugin trzeba jakoś w specjalnie zainstalować? jak?
    Dzięki wszystkim za rady zaraz będę też szukał tych innych porogramików
    Ostatnio edytowane przez Szalony Naukowiec ; 07-03-2007 o 23:07

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów