Karloss, a jesteś pewny że pod pod PS CS1 działają NEFy z D70s, bo mi się wydaje że dopiero w CS2 (choć mogę się mylić) - niech się użytkownicy CSa i D70s wypowiedzą.
Szukaj
Karloss, a jesteś pewny że pod pod PS CS1 działają NEFy z D70s, bo mi się wydaje że dopiero w CS2 (choć mogę się mylić) - niech się użytkownicy CSa i D70s wypowiedzą.
szkoda, że to już nie to samo forum...
ja się bawie tymRawShooter essentials 2006 i bardzo go sobie chwale
być może zalapie i nef D50
cały kłopot z tym że po zainstalowaniu tej aplikacji nadal nie chciał otwierać się wprost w PS, po konwertowaniu do tego DNG (nie wiem co to) się otworzyło, nie miałem czasu narazie nad tym posiedzieć, może jutro to rozgryzę, fakt nie jestem expertem w tej dziedzinie, no i ten pośpiech...co nagle...ech dotąd obrabiałem sobie spokojnie jpgi w PS...po co mi to było![]()
PaScal chętnie bym Ci przesłał jutro plik na maila, może coś poradzisz. Kurcze ale dyletant ze mnie
Dzięki Wam wszystkim
Q! Pisalem tyle razy... Niech ktos to w koncu przyklei w tym dziale!
NEFy z D50 i D70s otwiera tylko ostatnia wersja CameraRAW, ktora dzialala z CS (2.4). Nastepne wersje ACR otwieraja takze NEFy z D50, D70s, D200, D80, itd. ale dzialaja TYLKO pod CS2.
Zeby dalo sie otwierac NEFy z D70s i D50 ACRem w Shopie CS, potrzebny Adobe Camera RAW w wersji 2.4 (do znalezienia na Adobe.com).
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
, a mówiłem, że znajdzie się ktoś kto wie, że d70s że jakaś wersja ACRa pod CS1 działa z D70s (na całe szczęście), szkoda tylko, że już D80 i D200 na 100% nie działają w najwyższej wersji ACRa obsługiwanej przez CS1
![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
Stig
Jesteś pewny że ACR wersja 2.4? bo tam nie pisze że do D-50 canony i minolty. a nie 3.2? tam pisze że do d50
A może ten plugin trzeba jakoś w specjalnie zainstalować? jak?
Dzięki wszystkim za rady zaraz będę też szukał tych innych porogramików
Ostatnio edytowane przez Szalony Naukowiec ; 07-03-2007 o 23:07
Skontaktuj się z nami