Close

Strona 18 z 338 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 3379

Domyślnie

witam
    ja zastosowałem wszystko oprócz zrzutu tempa do ramu bo potrzebuje go
    Zmniejszyłem tez partycje do zwiększenia GC ,tempa dałem na inny hdd łącznie z firefoxem , systemowy to 2x vertex w raid0 jak na razie zadowolony.
    Na starej płycie asusa x48 miały problemy być rozpoznane przez pierwsze parę sek i trza było resetować po starcie na nowej x58 już działa bez problemu.

Składałem ostatnio swoja stara plyte x48 + 2x samsungi f3 w raid 0 i tu już widać różnice miedzy ssd / działanie i odpalanie np cs5 premiere lub cs5 photoshopa.

ssd lub zwykle hdd talerzowe wybór zależy od twoich zastosowań są plusy i minusy i oczywiście cena
    Czy sie opłaca czy nie to jest jak z jasnymi szkłami jeden powie f1,4 to szaleństwo 2,8 wystarczy a inny czemu tak mało przecież nadal można mieć F0.95 i stosować .

Darek
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 06-04-2011 o 17:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę skończoną ilość cykli zapisu/odczytu na dysku SSD, dobrze byłoby gdyby wszystkie aplikacje nie potrzebowały pagefile. Co do tego że wiele aplikacji wymaga pagefile - na chwilę obecną osobiście znam tylko te aplikacje które podałeś, tzn. tą aplikację No i nie jestem pewien czy Crysis w wersji 32 bit mi się nie wysypywał w niektórych miejscach z tego powodu (przy 4 GB RAM). Ciekawe jak jest w wersji 64bit tej gry przy np. 8 GB RAM.
    ale niestety potrzebuja i na razie sie nic nie zmienilo. wylaczyc mozna, ale pozniej niektore programy sie sypia, a jest ich sporo wiecej niz jeden (chocby wlasnie graficzne).
    a crysis pewnie sie wysypal przez jego brak i 8 GB ramu nic nie zmieni. mozesz miec nawet 2BG i nic sie nie zmieni.

pytanie czy malego swapa nie warto wrzucic na inny dysk, skoro juz chcemy ulzyc cierpieniom ssd'ka ?
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Panowie, ale po co w takim razie kupować SSD, skoro tempy, pagefile itd. czyli najintensywniej wykorzystywane przez system foldery, wyrzuca się gdzie indziej? Przecież to sensu nie ma.

SSD może i mają skończoną ilość zapisów, ale to też nie jest tak, że te dyski umrą po roku... Intel zakłada w specyfikacji swoich dysków na kościach 34nm, że wytrzymają 5 lat przy codziennym zapisie 20GB.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

dlatego się właśnie nie opłaca na razie kupować dysków SSD do zwykłego kompa do domu. Za dyskami SSD jest tylko prędkość to wszystko, reszta to same minusy. Utrata danych, cena to są tutaj strasznym widmem.

Wystarczy na zwykłych dyskach ale szybkich SATA zrobić raid 0, jest szybko, jest bezpiecznie bo z dysku dane nie znikną jak z pamięci flash. Oczywiście trzeba backapować dane z raidu zawsze na inny dysk to każdy zaleca.

w dzisiejszych czasach są dwa typy ludzi jeżeli chodzi o kopie zapasowe - ci co ja robią i ci co ją zaczną robić.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

seba - raid w ukladzie o ktorym piszesz to 2x wieksze pradopodobienstwo ze cos padnie

moj ssd raportuje, ze przy obecnym sposobie uzywania skonczy sie ok 2020 roku nie wylaczalem pagefile, tempow, cache przegladarki i tym podobnych wynalazkow

i ciesze sie wygoda przy pracy z kompem i mam to gdzies

oczywiscie backup jest grany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seba Zobacz posta
    dlatego się właśnie nie opłaca na razie kupować dysków SSD do zwykłego kompa do domu. Za dyskami SSD jest tylko prędkość to wszystko, reszta to same minusy.
    A brak wibracji i brak generowanego hałasu? Nie wiem ... może jesteś użytkownikiem nie mającym większych wymagań co do generowanego hałasu przez PC, ale dla mnie jest ten parametr bardzo ważny.

Domyślnie

dlatego się właśnie nie opłaca na razie kupować dysków SSD do zwykłego kompa do domu. Za dyskami SSD jest tylko prędkość to wszystko, reszta to same minusy. Utrata danych, cena to są tutaj strasznym widmem.
    Ludzie co rusz rozglądają się za nowymi procesorami i większą pamięcią. Po co? No właśnie aby zwiększyć prędkość. SSD właśnie to daje i to w sporej porcji. Włożenie takiego dysku daje większy przyrost prędkości działania niż przesiadka na cały komp nowszej generacji.

Utratą danych bym się nie przejmował. SSD jest dużo bardziej niezawodne od HDD.

Wystarczy na zwykłych dyskach ale szybkich SATA zrobić raid 0, jest szybko, jest bezpiecznie bo z dysku dane nie znikną jak z pamięci flash.
    Jeśli rozsypie się RAID0 to z tych danych co są na dyskach niewiele Panu przyjdzie. Spokojnie można przyjąć, że nic Pan z tego nie odzyska. Spokojnie zatem można trzymać sobie dowolnie ryzykowny RAID pod warunkiem ciągłej kopii danych. Użyszkodnicy Makówek mają w tym względzie komfort bo w razie padu w ciągu max godziny z TimeMachine odtwarza się wszystko ze stanu sprzed max godziny.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Moja niewiedza o dyskach SSD jest bezgraniczna
    W związku z tym proszę znawców tematu poradźcie czy ten dyskuś malutki
    OCZ Vertex 2 E SSD 2,5'' 60GB 285 MB/s 275 MB/s

http://allegro.pl/ocz-vertex-2-e-ssd...547337932.html

jest wart zakupu, czy to bezpieczny produkt do zawodowych zastosowań, czy może jednak szukać coś innego, od innego producenta ?

Domyślnie

robin mam to samo tylko w wersji 120gb, moge smialo polecic

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

robin mam tą 60-tkę OCZa i jestem zadowolony. System plus całe oprogramowanie na nim siedzi. Na obecną chwilę mam 26GB wolnego miejsca.

Strona 18 z 338 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów