Close

Strona 8 z 338 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 3379

Domyślnie

W 99% 40 giga nie wystarczy?
    Z podstawowym softem 55 giga?
    Ludziska, nie straszcie człowieka bo ja pojęcia nie mam co Wy na tych dyskach systemowych trzymacie... U mnie na 2 kompach Win7 64bit z PS, LR i Premierem, Office 2007 (nie cały oczywiście), masę drobnicy codziennego użytku zajmuje max 22GB przy plikach tymczasowych i swapie przerzuconych na inny dysk, wyłączonej hibernacji. Na dysku 60GB prawie na okrągło mam ok 40GB wolnego miejsca. System oczywiście sprzed ok 8 miesięcy z masą poprawek.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zmieni Pan zdanie jak popracuje na kompie z SSD. Nie chodzi o czas odpalania PS'a, a o to, że WSZYSTKO wykonuje się w mgnieniu oka w porównaniu do HDD. Większość aplikacji jest odpalonych lub polecenia wykonane zanim zdążymy puścić klawisz myszy.
    To jest najprawdziwsza prawda, trzeba to po prostu przeżyć, wypróbować, wtedy żaden HDD nie jest wystarczająco sprawny.
    Ja nie bawię się w testy ale mam w kompie również 2 szybkie dyski HDD po 1TB 64MB Cache i gdy przychodzi się robić choćby najprostsze robótki w CNX na NEFach to różnica jest wręcz kolosalna.
    Niebawem poskładam nową maszynkę ale wyposażę ją w OCZ REVO X2 240GB bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    Uważam, że lepiej wydać parę złoty więcej w systemowy dysk SSD niż w szybszy procesor czy więcej niż 4GB RAM.

novart gier żadnych nie mam, jest za to jakiś soft do obróbki Video czyli Corelowskie i Draw i PP i Video studio, parę innych narzędzi, ale to moim zdaniem jest PODSTAWOWY SOFT, nie trzymam na dysku systemowym instalek.
    Ostatnio edytowane przez tomajk ; 15-02-2011 o 22:22
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Niebawem poskładam nową maszynkę ale wyposażę ją w OCZ REVO X2 240GB bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    Ja bym już dawno sprzedał nerkę na coś takiego ale OCZ, wredne dziady, nie dają wsparcia dla OSX.

Uważam, że lepiej wydać parę złoty więcej w systemowy dysk SSD niż w szybszy procesor czy więcej niż 4GB RAM.
    Bardzo dobre określenie. Wymiana dysku na klasę szybszy powoduje taki sam, albo większy skok prędkości jak wymiana całego komputera na klasę nowocześniejszy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Krzysiek W7 z podstawowym softem no i drobnicą podręczną zajmuje u mnie 55GB,
    To trochę niefajnie ;-( Jak człek miedzi ni ma, to kombinuje jak qń pod górę. Tak se wykombinowałem po taniości X25 40gb na dziś. A później drugi do raida i zmiana systemu na 64bity. Teraz system mam na dwóch raptorach 36gb i połowa miejsca leży odłogiem.
    Z softu mam Przeglądarkę, Pocztę, OpenofficePSE, NX, ProShow, TC i jakieś pierdoły nie wiele ważące.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ale masz teraz XP, przy W7 64bit będzie tego sporo więcej.
    Z resztą to jest tak jak z silnikiem pod maską samochodu, jak masz osiołka to jeździsz jak osiołek jak wrzucisz całe stado szaleńczych ogierów to aż stopa robi się cięższa i dopiero rachunek za paliwo na stacji troszkę taruje sprawę
    Krzyś, kupisz dziś dysk 40GB to później zapakujesz go do jakiegoś lapciaka i też bedzie jeszcze rodzinę cieszył Tylko OSTRZEGAM !!! TO WCIĄGA

Zapomniałem dodać, że nie sądzę byś kombinował z raidem przynajmniej teraz mając już SSD, to będzie i tak szybciej śmigać niż te raptory.
    Zamiast raidu na SSD chyba lepiej byłoby kupić o REVO X2 tam transfer jest na poziomie 750MB w te i wewte a są dyski od 50GB jeśli to jeszcze można dyskiem nazwać.
    50GB - 540MB/S w obie mańki za 750zł
    Ostatnio edytowane przez tomajk ; 15-02-2011 o 22:51

Domyślnie

Zamiast raidu na SSD chyba lepiej byłoby kupić o REVO X2 tam transfer jest na poziomie 750MB w te i wewte a są dyski od 50GB jeśli to jeszcze można dyskiem nazwać.
    50GB - 540MB/S w obie mańki za 750zł
    Wszystko się zgadza, prócz $.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

OCZ Vertex 2 60GB kosztuje 450zł. Myślę, że to najlepszy stosunek cena/jakość/wystarczalność na system ;]
    Ten Intel 40GB ma mniejszą wydajność od większych braci. Uważam że jest nieopłacalny.

Domyślnie

OCZ Vertex 2 E SSD 2,5" 60GB 285 MB/s 275 MB/s dokładnie.
    Krzyś to jest chyba to czego ci na start potrzeba.
    Wywalanie z dysku pliku wymiany czy innych rzeczy moim zdaniem mija się trochę z celem stosowania takiego dysku, owszem magazyn plików może sobie być na dowolnym innym dysku, ale w końcu po to stosuje się tak sprawny dysk by system sprawnie działał.
    U mnie dysk pracuje już dwa lata i poza padem który zaliczyłem 3 miesiące temu po instalacji przez system aktualizacji wszystko śmiga sobie świetnie i nie zanosi się na jakąś glebę.
    Prz okazji to podpowiedzcie jak właśnie sprawdzić ile to niby żywota pozostało dyskowi SSD jestem ciekaw a nie zagłębiam się za bardzo w bebeszki.
    Ktoś mi tylko kiedyś podpowiedział by wyłączyć indeksację, bo dysk jest szybki a to podobno cały czas "żuje" dysk, więc wyłączyłem, może nie potrzebnie.
    Jakiejś znaczącej poprawy ani pogorszenia nie zauważyłem.

Domyślnie

Wyłączenie indeksowania zapobiega zbędnym zapisom na dysk, bo dysk SSD ma skończoną liczbę możliwych operacji zapisu w każdej komórce pamięci.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Prz okazji to podpowiedzcie jak właśnie sprawdzić ile to niby żywota pozostało dyskowi SSD jestem ciekaw a nie zagłębiam się za bardzo w bebeszki.
    dyski sobie to monitoruja i udostepniaja w firmware - taki niby smart

http://ssd-life.com/

Strona 8 z 338 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów