SSD na system... co przenosicie, na inne dyski jakie usługi wyłączacie?
Ja osobiście wyłączyłem indeksowanie i swapa... coś jeszcze warto?
Szukaj
SSD na system... co przenosicie, na inne dyski jakie usługi wyłączacie?
Ja osobiście wyłączyłem indeksowanie i swapa... coś jeszcze warto?
A po co cokolwiek przenosić? W końcu jeśli SSD ma przynieść poprawę, to wszelkie tempy itp. powinny być właśnie na nim.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Można już zamawiać/kupować SSD OCZ Vertex3:
http://www.ram.net.pl/advanced_searc...ds=ocz+Vertex3
Kurcze, akurat firmy www.ram.net.pl raczej bym nie polecał.
Trzeba wykazywać się nadludzką cierpliwością w oczekiwaniu na to, by sprowadzili nam zamówwiony towar.![]()
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
witam
tu masz cały zestaw co można zrobić łącznie w temp w ram hdd
http://www.sendspace.com/file/r6rfet
Darek
Taka uwaga: Win7 automatycznie wyłącza defragmentacje i indeksowanie na dysku SSD. Tweak od operacji TRIM tez jest już zbędny.
Fajny pliczek, swoją drogą, choć z częścią tweaków się nie zgadzam - np. wyłączenie prefetcha (niby coś tam nie jest ładowane do RAM, ale za to aplikacje uruchamiają się wolniej). Z kolei wyłączenie całkowite pagefile może się skończyć różnymi problemami, wiele aplikacji wymaga obecności pagefile, choćby malutkiego, i wysypuje się jak go nie ma (np. AutoCAD). Także lepiej zrobić go bardzo małym, ale zostawić.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Biorąc pod uwagę skończoną ilość cykli zapisu/odczytu na dysku SSD, dobrze byłoby gdyby wszystkie aplikacje nie potrzebowały pagefile. Co do tego że wiele aplikacji wymaga pagefile - na chwilę obecną osobiście znam tylko te aplikacje które podałeś, tzn. tą aplikacjęNo i nie jestem pewien czy Crysis w wersji 32 bit mi się nie wysypywał w niektórych miejscach z tego powodu (przy 4 GB RAM). Ciekawe jak jest w wersji 64bit tej gry przy np. 8 GB RAM.
Ostatnio edytowane przez Kyle ; 06-04-2011 o 14:40
kiedyś mocno myślałem nad kupnem takiego zestawu SSD - jedyny problem to cena i ilość GB którą dostajemy.
1. chciałbym kolegów zapytać i koleżanki oczywiście, czy ktoś posiada jakiegoś nowszego potwora SSD i może pokazać test z odczytem powyżej 300mb/s ? jeden sztuki nie raidu oczywiście.
wiem że jest to wątek o dyskach SSD ale pozwolę sobie napisać alternatywę dla SSD. Pewnie niektórym znana ale dla niektórych.
Kiedyś też planowałem zakup dysków SSD - super szybkie, bez gadania, ale cena mnie zniechęcała strasznie. W moim przypadku zrobiłem sobie RAID0 (łączenie kilku dysków w jedną całość - dla tych co nie wiedzą) ze zwykłych dysków SATAII .
Wybrałem oczywiście mocne i szybkie modele z małą ilością talerzy, to co udało mi się osiągnąć to 220-270 mb/s, z kosztami powalająco mniejszymi niż 1 dysk SSD.
N I K O N i zabawki
Skontaktuj się z nami