Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 87

Domyślnie

No właśnie problem w tym, że w sklepie kosztuje drożej niż przez Internet. Ale chyba będę zmuszony na zakup w sklepie, z tym że uprzednio ja będę chciał obejrzeć. Trochę szkoda, bo z jednej strony spodobała mi sie ta lampa. Ale z drugiej jakoś drażnią mnie te niedoróbki. W poprzednim modelu karta odbijająca po wysunięciu siedziała sztywno i wsuwała się z lekkim oporem. Ta wpada niemal sama, wystarczy skierować palnik do góry. A jak jest wysunięta, to lata na wszystkie strony. No i ta przeklęta stopka. Czemu wszystkie Metzy i Nissiny mają fajne kółko, które dokręca lampę do stopki, że siedzi mocno i nieruchomo, zaś Sabiny maja taka przekładnie, która tylko blokuje lampę a nie dociska jej do stopki? Już dawno bym wziął takiego Nissina di866, ale SB-700 ma świetny panel, który bardzo mi sie spodobał. Już sam nie wiem, jestem zakręcony...
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    W poprzednim modelu karta odbijająca po wysunięciu siedziała sztywno i wsuwała się z lekkim oporem. Ta wpada niemal sama, wystarczy skierować palnik do góry. A jak jest wysunięta, to lata na wszystkie strony. No i ta przeklęta stopka. Czemu wszystkie Metzy i Nissiny mają fajne kółko, które dokręca lampę do stopki, że siedzi mocno i nieruchomo, zaś Sabiny maja taka przekładnie, która tylko blokuje lampę a nie dociska jej do stopki? Już dawno bym wziął takiego Nissina di866, ale SB-700 ma świetny panel, który bardzo mi sie spodobał. Już sam nie wiem, jestem zakręcony...
    u mnie kartka siedzi sztywno. natomiast co do mocowania lampy w sankach rozwiązanie Nikona podoba mi się bardziej niż tzw kółeczko u konkurencji, którym trzeba się nieźle nakręcić żeby lampę przymocować.
    Po zblokowaniu u mnie lampa siedzi stabilnie
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Heh, właśnie przeglądając swoje konto stwierdziłem, że mam zwrot z podatku 1000 DKK . Chyba jednak sprawię sobie te SB-700, ale w sklepie a nie wysyłkowo. Będzie 500 DKK drożej (w necie kosztuje 2000, w sklepie 2500), ale za to będę mógł pomacać przed zakupem.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Oddam jednak te lampę. Po przejrzeniu stwierdziłem inna wadę, wylatującą obluzowaną karte odbijającą. Moim zdaniem Nikon wypuścił bubel i tyle, nie chcę takiej lampy. Kupie sobie jak będę w Polsce, po uprzednim przejrzeniu. I na pewno nie SB-700.
    Po 2400dkk masz w Clik-u I kupuj w Danii.

Dopisałeś do swojego miejsca zamieszkania Szczecin

Niestety nie masz zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o modele, dwa Metza i topowy Nikona
    A jeszcze mniejszy wybór masz jeśli chodzi o macanie tych lampek w Szczecinie. Nikona pomacasz w MM i może jeszcze w jakimś małym sklepiku, Ale jak będą mieć dwie na stanie to będzie sukces. Jeszcze jest Fotojoker w Stargardzie, który będzie najtańszym sklepem stacjonarnym w regionie. Ceny ma niewiele niższe do duńskich Ale zawsze coś

Byłem dziś w click-u w Sondenborgu szukając pewnego filterka. Niestety go nie mieli. Mam do tego sklepu może ze 100m i od dłuższego czasu porównuję sobie ceny. I owszem może w PL jest taniej ale to bardziej w sklepach wysyłkowych(więc bez wcześniejszego macanka). Różnica cenowej między polskim MM a duńskim Click-iem praktycznie nie ma. To są bardzo podobne ceny.

Ot przykład:
    SB 700
    Click- 2400dkk
    polskie MM- ok 1200pln(jutro będę w Szczecinie i aż zobaczę sobie z ciekawości)
    Fotojoker(internetowy) 1044pln i/ale jest niedostępna

Gdzie w Danii jest 25% vatu a w Pl 23

Jakiś miesiąc temu widziałem na wystawie Click-a Nikkora 70-200 2.8 za 10.000dkk. W Polsce chyba nigdy nie było takiej ceny. Dziś stoi za 13250dkk przy 25%Vatu.

Z lampek zostają Ci jeszcze Metze. w Fotojokerze ich nie ma. Zostaje Ci MM do pooglądania. Więc cena jak to w sklepie nie dla pewnej grupy inteligentnych inaczej. I mało na stanie.

Masz blisko Viborg a jak za małe miasto to niewiele dalej Aarhus. A tam już będzie więcej sklepów niż w Szczecinie. Chociaż może Click jest najtańszy. Ale niekoniecznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    ..natomiast co do mocowania lampy w sankach rozwiązanie Nikona podoba mi się bardziej niż tzw kółeczko u konkurencji, którym trzeba się nieźle nakręcić żeby lampę przymocować.
    200 stopni kąt obrotu .... GIGANTYCZNE kręcenie...
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    200 stopni kąt obrotu .... GIGANTYCZNE kręcenie...
    jak lubisz to kręć. mnie to przeszkadza więc kupiłem lampkę która nie wymaga kręcenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario_b Zobacz posta
    Po 2400dkk masz w Clik-u I kupuj w Danii.

Dopisałeś do swojego miejsca zamieszkania Szczecin

Niestety nie masz zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o modele, dwa Metza i topowy Nikona
    A jeszcze mniejszy wybór masz jeśli chodzi o macanie tych lampek w Szczecinie. Nikona pomacasz w MM i może jeszcze w jakimś małym sklepiku, Ale jak będą mieć dwie na stanie to będzie sukces. Jeszcze jest Fotojoker w Stargardzie, który będzie najtańszym sklepem stacjonarnym w regionie. Ceny ma niewiele niższe do duńskich Ale zawsze coś

Byłem dziś w click-u w Sondenborgu szukając pewnego filterka. Niestety go nie mieli. Mam do tego sklepu może ze 100m i od dłuższego czasu porównuję sobie ceny. I owszem może w PL jest taniej ale to bardziej w sklepach wysyłkowych(więc bez wcześniejszego macanka). Różnica cenowej między polskim MM a duńskim Click-iem praktycznie nie ma. To są bardzo podobne ceny.

Ot przykład:
    SB 700
    Click- 2400dkk
    polskie MM- ok 1200pln(jutro będę w Szczecinie i aż zobaczę sobie z ciekawości)
    Fotojoker(internetowy) 1044pln i/ale jest niedostępna

Gdzie w Danii jest 25% vatu a w Pl 23

Jakiś miesiąc temu widziałem na wystawie Click-a Nikkora 70-200 2.8 za 10.000dkk. W Polsce chyba nigdy nie było takiej ceny. Dziś stoi za 13250dkk przy 25%Vatu.

Z lampek zostają Ci jeszcze Metze. w Fotojokerze ich nie ma. Zostaje Ci MM do pooglądania. Więc cena jak to w sklepie nie dla pewnej grupy inteligentnych inaczej. I mało na stanie.

Masz blisko Viborg a jak za małe miasto to niewiele dalej Aarhus. A tam już będzie więcej sklepów niż w Szczecinie. Chociaż może Click jest najtańszy. Ale niekoniecznie.
    zawsze może kupić w necie z odbiorem na miejscu wtedy sprawdzi wszystko na spokojnie i albo zabierze lampkę ze sobą albo zostawi dla innych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    jak lubisz to kręć. mnie to przeszkadza więc kupiłem lampkę która nie wymaga kręcenia
    I pięknie się kiwa ale ty to lubisz.. bo musisz.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    I pięknie się kiwa ale ty to lubisz.. bo musisz.
    kupiłem lampę którą wykorzystuję do robienia zdjęć a nie do obserwacji czy się kiwa czy też nie. widać miałeś pecha kupując kiwającą się lampę no cóż nic nie poradzę na Twoje szczęscie

Domyślnie

Heh, właśnie przeglądając swoje konto stwierdziłem, że mam zwrot z podatku 1000 DKK .
    A to Ci psikusa SKAT zrobił

Chyba jednak sprawię sobie te SB-700, ale w sklepie a nie wysyłkowo. Będzie 500 DKK drożej (w necie kosztuje 2000, w sklepie 2500), ale za to będę mógł pomacać przed zakupem.
    Kupuj w DK nie czekaj na przyjazd do PL. Z całą pewnością masz większy wybór tu na miejscu niż w Szczecinie. W bardzo podobnych pieniądzach. Na chwilę obecną jakieś 100pln taniej w internetowym Fotojokerze, ale lampka nie jest dostępna A jak się ceny ostatnio zmieniają w tym sklepie widziałeś? Będziesz pewnie w PL na święta za niecały miesiąc, a jak wtedy będzie cena?
    No i w Danii lampka nie jest z polskiej dystrybucji

Ale to Twoje ciężko zapracowane krony, więc sam musisz zdecydować.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów