Na początek przepraszam moderatorów za zdublowanie, ale wydaje mi się, że do ogólnego topiku nie każdy zagląda. A pytanie kieruje do posiadaczy wszystkich lamp, nie tylko SB-700. Tym bardziej, że to moja pierwsza lampa w życiu, nie wiem czy takie "coś" jest w świecie lamp błyskowych normalką i niepotrzebnie panikuję. Ale do rzeczy.
Dzisiaj zakupiłem wysyłkowo Sabinke SB-700. Zauważyłem, że ma niestety malą niedogodność, trochę denerwującą. Konkretnie chodzi o dość mocny luz na osi poziomego kręcenia palnikiem wokół lampy. Szczegółowo pokazuje tu nakręcony przeze mnie filmik (proszę nie zwracac uwagi na przybrudzony podkoszulek):
http://www.youtube.com/watch?v=GjfhklutPt4
Czy taki luz na głowicy jest normalny? Zastrzegam, że nie trzeba dużej siły, aby ten luz wyczuć. Wystarczy pomachać lampą szybko wzgledem pionowej osi i sie wyczywa, że palnik sie lekko kręci. Sprawdziłem w sklepie inny model i miał podobny luz. Nie przeszkadza to w robieniu zdjęć, może jestem przewrażliwiony, ale jakoś nie lubię, jak mi w sprzęcie coś klekocze. Czy inne lampy tez tak mają? Mam się tym przejmować, czy to zbagatelizować? Lampa nowa, ze sklepu.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami