Close

Zobacz kanał RSS

Karbulot

1. Polskie fonty

Od jakiegoś czasu, posiadam Windowsa po polsku oraz po ostatnim pobycie w Polsce zakupiłem sobie "polską" klawiaturę. A co za tym idzie, mogę nareszcie pisać na forum z polskimi znakami diaktrycznymi. Miałem swego czasu nawet na ten temat utarczkę z kimś na forum Nikona.

Niestety, lata pisania bez polskich fontów spowodowały, że trudno mi sie pozbyć starych nawyków. Mimo że staram sie pisać poprawnie, zdarza się, że sie zapominam i piszę po "staremu". ...

Updated 30-06-2010 at 12:25 by Karbulot

Kategorie
    Bez kategorii
  2. Wczorajszy wypad do parku kwiatowego w Jesperhus

Wczoraj byłem w parku kwiatowym w Jesperhus na wyspie Mors. Niedawno pisałem, że 13-go maja ma nastąpić otwarcie nowego sezonu 2010. Niestety 13-go pogoda była pod psem, więc wybrałem się 14-go. Tym bardziej, że 13-go było święto w Danii, a co za tym idzie duże rzesze ludzi w parku. Nie lubię tłoku kiedy fotografuję, ludzie nie patrzą i ładują się często bezczelnie w kadr. Ja jak widzę kogoś z aparatem to go omijam, niestety nie wszyscy są tacy dżentelmeńscy. Szczególnie ...
    Kategorie
    Bez kategorii
  3. otwarcie sezonu w Jesperhus już za tydzień

Już za tydzień, 13-go maja otwarcie sezonu w Jesperhus Blomsterpark - [url]http://www.jesperhus.dk/[/url] . Ile to dla mnie znaczy widać na stronie, duża część kwiatów, zwięrząt i motyli pochodzi właśnie stamtąd. Park w Jesperhus to prawdziwa skarbnica plenerów o obiektów dla fotografa przyrodniczego. Jako, że ja uwielbiam fotografować przyrodę, cieszę się niesamowicie z tego powodu. Nareszcie skończyła się zima, nareszcie zacznie się sezon fotograficzny. Oczywiście byłem ...
    Kategorie
    Bez kategorii
  4. Nowa galeria HD i inne zmiany na stronie

W ostatnich dniach rozpocząłem całkowitą przebudowę galerii [url]http://borg.website.pl/foto-karbulot/[/url] . Dotyczy to głównie zrobienie dwóch galerii, a mianowicie galerii o nazwie "SD" oraz galerii o nazwie "HD". Nazwy zostały zapożyczone, wprawdzie mają niewiele wspólnego z oryginalnym założeniem "Standart Definition" i "High Definition", chodzi bardziej o zrozumienie różnic. Reasumując, stara galeria o nowej nazwie SD zawiera dotychczasowe ...
    Kategorie
    Bez kategorii
  5. Swiat makrofotografii

Ha, nareszcie zakupilem wymarzony obiektyw Tamron 90 Macro. No, moze niekoniecznie wymarzony. Moim wymarzonym byl Nikkor 105. Ale gdybym sie zdecydowal na "Tamiego" wczesniej, mialbym go juz na lato ubieglego roku. A tak zwlekalem, czekalem na przyplyw gotowki i uswiadomilem sobie, ze w tym roku na dobra sprawe tez nie bedzie mnie stac na Nikkora 105. Wiec po dokladnym rozeznaniu zakupilem Tamrona i nie zaluje. Zaczynam swoja przygode z makrem.

Wczoraj dolaczylem do grupy ...
    Kategorie
    Bez kategorii