Po 2400dkk masz w Clik-uI kupuj w Danii.
Dopisałeś do swojego miejsca zamieszkania Szczecin
Niestety nie masz zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o modele, dwa Metza i topowy Nikona
A jeszcze mniejszy wybór masz jeśli chodzi o macanie tych lampek w Szczecinie. Nikona pomacasz w MM i może jeszcze w jakimś małym sklepiku, Ale jak będą mieć dwie na stanie to będzie sukces. Jeszcze jest Fotojoker w Stargardzie, który będzie najtańszym sklepem stacjonarnym w regionie. Ceny ma niewiele niższe do duńskichAle zawsze coś
Byłem dziś w click-u w Sondenborgu szukając pewnego filterka. Niestety go nie mieli. Mam do tego sklepu może ze 100m i od dłuższego czasu porównuję sobie ceny. I owszem może w PL jest taniej ale to bardziej w sklepach wysyłkowych(więc bez wcześniejszego macanka). Różnica cenowej między polskim MM a duńskim Click-iem praktycznie nie ma. To są bardzo podobne ceny.
Ot przykład:
SB 700
Click- 2400dkk
polskie MM- ok 1200pln(jutro będę w Szczecinie i aż zobaczę sobie z ciekawości)
Fotojoker(internetowy) 1044pln i/ale jest niedostępna
Gdzie w Danii jest 25% vatu a w Pl 23
Jakiś miesiąc temu widziałem na wystawie Click-a Nikkora 70-200 2.8 za 10.000dkk. W Polsce chyba nigdy nie było takiej ceny. Dziś stoi za 13250dkk przy 25%Vatu.
Z lampek zostają Ci jeszcze Metze. w Fotojokerze ich nie ma. Zostaje Ci MM do pooglądania. Więc cena jak to w sklepie nie dla pewnej grupy inteligentnych inaczej. I mało na stanie.
Masz blisko Viborg a jak za małe miasto to niewiele dalej Aarhus. A tam już będzie więcej sklepów niż w Szczecinie. Chociaż może Click jest najtańszy. Ale niekoniecznie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami