Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 87

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gitara4x4 Zobacz posta
    Może ktoś napisze o tym że wspaniała lampa SB-700 przegrzewa się i nic z tym nie można zrobić. ....
    A ja znalazłem jeszcze jedną wadę SB-700, jak ja wkładam do torby Lowepro Nova 2 w stanie rozłożonym to włącznik zaczepia o brzeg torby i lampa się włącza. To straszne, wada dyskwalifikująca lampę absolutnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wa12 Zobacz posta
    A ja znalazłem jeszcze jedną wadę SB-700, jak ja wkładam do torby Lowepro Nova 2 w stanie rozłożonym to włącznik zaczepia o brzeg torby i lampa się włącza. To straszne, wada dyskwalifikująca lampę absolutnie.
    Ta wada dyskwalifikuje .... TORBĘ! Używaj zwykłej reklamówki.. będziesz miał od razu folię na wyświetlaczu
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wa12 Zobacz posta
    pora zmienić torbę
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Może ktoś napisze o tym że wspaniała lampa SB-700 przegrzewa się i nic z tym nie można zrobić. Byłem dzisiaj w sklepie żeby ją kupić ale zrezygnowałem bo po co mi lampa, która błyska kiedy uważa za stosowne (czyt. najlepiej na mrozie) Jestem w kropce bo okazuje się że jedyną słuszną lampą jest stara i beznadziejna w obsłudze SB-600. Do takiego wniosku zapewne doszli też sprzedawcy bo oferują ją zaledwie o 100 zł taniej niż SB-700. Siedemsetka miała być moja trzecią lampą w systemie lamp zdalnych ale miała być także używana na aparacie. Szkoda że tak doskonale zaprojektowane i funkcjonalne lampy Nikona są bezużyteczne dla zawodowców. Nie interesuje mnie SB-900 bo jest niepotrzebnie duża, droga i też się grzeje (na dodatek piszczy ). SB-800 odpada bo jest bateriożerna i starsznie długo się ładuje. No poprostu lipa. Może znacie jakieś rozwiązanie dla problemu przegrzewania się SB-700?
    Tak zamontuj sobie radiator.
    A jak nie to pozostaje opcja numer dwa czyli robić zdjęcia na jakość a nie na ilość..........
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

To pozornie mniejsze grzanie wynika z mniejszej liczby przewodniej sb-700. Przydał by się taki test przy błyskach takiej samej mocy, bo pełna moc sb-900 nie ma się ni jak do pełnej mocy sb-700.
    dzięki za link

Domyślnie

A jak nie to pozostaje opcja numer dwa czyli robić zdjęcia na jakość a nie na ilość..........

Tak ,tak - zrób zdjęcia na jakość na meczu koszykówki bez szybkiego flasha, albo poproś księdza żeby trochę wolniej udzielał komunii bo nie robisz na ilość tylko na jakość

Domyślnie

Tak ,tak - zrób zdjęcia na jakość na meczu koszykówki bez szybkiego flasha, albo poproś księdza żeby trochę wolniej udzielał komunii bo nie robisz na ilość tylko na jakość
    z księdzem nie ma problemu wystarczy odpowiednio zapłacić i będzie służył jak się patrzy
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Więc pozostaje opcja z radiatorem
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Jak tak walisz lampą po oczach to aż dziw że cię jeszcze z boiska nie wywalili. Za mało danych podałeś (iso, dziura i.t.p). przy czułości gdzieś 1600-3200 na hali bez lampy będziesz miał gdzieś 1/200 f około 5,6, dokładając lampę będziesz mógł podnieść wyżej czas lub przysłonę a lampa ledwo co błyśnie. W kościele przy odpowiednich ustawieniach lampa wykorzysta do błysku max 1/8 swojej mocy więc przegrzanie jej jest praktycznie mało prawdopodobne. Chyba że robisz na 200 i przy przysłonie 5,6 lub 8
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mogę podać konkretny przykład: Robiłem wręczenie Grand Pressów z SB-900. Zawsze staram się błyskać delikatnie - tak żeby wpadało zastane. ISO 1000. Wchodzi na scenę laureat - dostaje dwa błyski, wita się - dostaje następne dwa. Mówi "dzień dobry Państwu" a moja sb-900 na to "dobranoc". Oczywiście nie był to pierwszy laureat tego dnia ale przegrzana wcześniej lampa długo nie chce wrócić do pracy.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów