Szukaj
To pozornie mniejsze grzanie wynika z mniejszej liczby przewodniej sb-700. Przydał by się taki test przy błyskach takiej samej mocy, bo pełna moc sb-900 nie ma się ni jak do pełnej mocy sb-700.
dzięki za link
Tak zamontuj sobie radiator.
A jak nie to pozostaje opcja numer dwa czyli robić zdjęcia na jakość a nie na ilość..........
Tak ,tak - zrób zdjęcia na jakość na meczu koszykówki bez szybkiego flasha, albo poproś księdza żeby trochę wolniej udzielał komunii bo nie robisz na ilość tylko na jakość![]()
Jak tak walisz lampą po oczach to aż dziw że cię jeszcze z boiska nie wywalili. Za mało danych podałeś (iso, dziura i.t.p). przy czułości gdzieś 1600-3200 na hali bez lampy będziesz miał gdzieś 1/200 f około 5,6, dokładając lampę będziesz mógł podnieść wyżej czas lub przysłonę a lampa ledwo co błyśnie. W kościele przy odpowiednich ustawieniach lampa wykorzysta do błysku max 1/8 swojej mocy więc przegrzanie jej jest praktycznie mało prawdopodobne. Chyba że robisz na 200 i przy przysłonie 5,6 lub 8
Pozdrawiam-Rajmund
Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Mogę podać konkretny przykład: Robiłem wręczenie Grand Pressów z SB-900. Zawsze staram się błyskać delikatnie - tak żeby wpadało zastane. ISO 1000. Wchodzi na scenę laureat - dostaje dwa błyski, wita się - dostaje następne dwa. Mówi "dzień dobry Państwu" a moja sb-900 na to "dobranoc". Oczywiście nie był to pierwszy laureat tego dnia ale przegrzana wcześniej lampa długo nie chce wrócić do pracy.
Skontaktuj się z nami