a spotkałeś się z taką folią na innych pudłach nikona?![]()
Szukaj
a spotkałeś się z taką folią na innych pudłach nikona?![]()
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
U mnie obie sabiny działają powiedzmy że szytwno jak pod linijkę... Z tym że jedna jest już ponad roczna i zajechana troche reportażami a nadal trzyma się dziarsko...
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
a rozumiem. spoko wybadaj dokładnie sytuację. nie pamiętam ale chyba było jakieś zabezpieczenie na kartonie
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
No niestety tak ma. Właśnie przyszła nowa lampa i ma identyczny luz. I to na pewno nie jest ta sama. Zatem trzy lampy (dwie zakupione i ta w sklepie) mają identyczny luz. Widać niedopracowanie firmy Nikon. Ostatecznie mógłbym wlać tam kropelkę i skleić, bo raczej nie będę odbijał światła z boku. Ale... Chyba trzeba się będzie przyzwyczaić do tego klekotania. Dzisiaj będę w mieście, obejrzę SB-900 i dwa Metzy jakie tam mają na wystawie, czy też mają taką przypadłość.
Niestety beda. Jestem na miescie i przed chwila bylem w sklepie. SB-900 nie bylo, ale byl jakis hiper wypasny Metz (chyba mial cyfre 5, ktory takze mial luz na glowicy w poziomie. Pogadalem ze sprzedawca, ktory stwierdzil ze jego SB-800 w domu tez tak ma. To podobno normalne w lampach, ktore maja obracany palnik wokol swej osi poziomej (nie mylic z wychylaniem go do gory, w celu odbicia od sufitu). Chyba przestane sobie tym zawracac glowe i chyba przyjdzie mi nauczyc sie zyc.
mam sb-800 - ma taki luz na głowicy.
mam sb-900 - nie ma luzu na glowiicy.
nie ma to żadnego wpływu na prace, a tym bardziej na "jakość" błyskania... z tym da sie żyć.
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
Oddam jednak te lampę. Po przejrzeniu stwierdziłem inna wadę, wylatującą obluzowaną karte odbijającą. Moim zdaniem Nikon wypuścił bubel i tyle, nie chcę takiej lampy. Kupie sobie jak będę w Polsce, po uprzednim przejrzeniu. I na pewno nie SB-700.
Skontaktuj się z nami