Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 87

Domyślnie

a spotkałeś się z taką folią na innych pudłach nikona?
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

U mnie obie sabiny działają powiedzmy że szytwno jak pod linijkę... Z tym że jedna jest już ponad roczna i zajechana troche reportażami a nadal trzyma się dziarsko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elarco Zobacz posta
    a spotkałeś się z taką folią na innych pudłach nikona?
    W sumie nie pamiętam...
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

a rozumiem. spoko wybadaj dokładnie sytuację. nie pamiętam ale chyba było jakieś zabezpieczenie na kartonie
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregter48 Zobacz posta
    Kupilem SB700 kilka miesiecy temu i tez mialem ten luz .Nastepnego dnia zareklamowalem w sklepie i po 2 tygodniach(nowa dostawa) odebralem inna lampe , ale ten luz byl nadal , sprawdzilem kilka innych - to samo, wiec chyba ten typ tak ma , przestalem sie przejmowac i uzywam nie zwracajac uwagi na ten luz.
    No niestety tak ma. Właśnie przyszła nowa lampa i ma identyczny luz. I to na pewno nie jest ta sama. Zatem trzy lampy (dwie zakupione i ta w sklepie) mają identyczny luz. Widać niedopracowanie firmy Nikon. Ostatecznie mógłbym wlać tam kropelkę i skleić, bo raczej nie będę odbijał światła z boku . Ale... Chyba trzeba się będzie przyzwyczaić do tego klekotania. Dzisiaj będę w mieście, obejrzę SB-900 i dwa Metzy jakie tam mają na wystawie, czy też mają taką przypadłość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    (...)Widać niedopracowanie firmy Nikon. Ostatecznie mógłbym wlać tam kropelkę i skleić, bo raczej nie będę odbijał światła z boku . Ale... Chyba trzeba się będzie przyzwyczaić do tego klekotania. Dzisiaj będę w mieście, obejrzę SB-900 i dwa Metzy jakie tam mają na wystawie, czy też mają taką przypadłość.
    Oddaj SB-700 i weź SB-900 lub metza i nie będzie problemów.
    Ostatnio edytowane przez marcinez ; 30-03-2011 o 11:43

Domyślnie

Niestety beda. Jestem na miescie i przed chwila bylem w sklepie. SB-900 nie bylo, ale byl jakis hiper wypasny Metz (chyba mial cyfre 5, ktory takze mial luz na glowicy w poziomie. Pogadalem ze sprzedawca, ktory stwierdzil ze jego SB-800 w domu tez tak ma. To podobno normalne w lampach, ktore maja obracany palnik wokol swej osi poziomej (nie mylic z wychylaniem go do gory, w celu odbicia od sufitu). Chyba przestane sobie tym zawracac glowe i chyba przyjdzie mi nauczyc sie zyc.

Domyślnie

mam sb-800 - ma taki luz na głowicy.
    mam sb-900 - nie ma luzu na glowiicy.

nie ma to żadnego wpływu na prace, a tym bardziej na "jakość" błyskania... z tym da sie żyć.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Oddam jednak te lampę. Po przejrzeniu stwierdziłem inna wadę, wylatującą obluzowaną karte odbijającą. Moim zdaniem Nikon wypuścił bubel i tyle, nie chcę takiej lampy. Kupie sobie jak będę w Polsce, po uprzednim przejrzeniu. I na pewno nie SB-700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Oddam jednak te lampę. Po przejrzeniu stwierdziłem inna wadę, wylatującą obluzowaną karte odbijającą. Moim zdaniem Nikon wypuścił bubel i tyle, nie chcę takiej lampy. Kupie sobie jak będę w Polsce, po uprzednim przejrzeniu. I na pewno nie SB-700.
    przecież możesz obejrzeć przed zakupem w sklepie. Jeżeli nie potrzebujesz mocy SB900 to pooglądaj przed zakupem lampkę i bierz SB700.
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów