Szukaj
Padło jednak na 503CW z 2002roku, trzeba było troszkę dołożyć ale chyba jednak warto, jak już do mnie przyleci/przypłynie/przyjdzie, to nie omieszkam umieścić sampelków ;- D
EDIT - zakaz handelku w tej części forum.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-03-2011 o 20:24
Gratuluję! IMHO, bardzo dobry wybór. Czy przypadkiem nie jest ta sztuka z Tuscon? Bo jeśli z US, to mam nadzieję, że możesz odliczyć VAT, bo w przeciwnym wypadku do ceny zakupu razem z przesyłką musisz doliczyć 4% cła i 23% VAT
Ale to nie koniec wydatków, bo przydałaby się jakaś portretówka + szeroki kąt![]()
kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat
ja trafiłem na 501c z planarem i a12 w super stanie, elegancko zadbany, pozornie żadnych oznak użytkowania, ale zrobiłem nim pierwszy film i niespodzianka - magazynek przepuszcza światło o czym sprzedawca nie raczył wspomnieć. Tak więc teraz trza czekać na uszczelkę.
503cw z 2002 fajna sprawa![]()
W imporcie, tak, takie jest prawo buszu. Nie ma na to zwolnienia (dla informacji, bo tu nie dotyczy, od czasu integracji ustaw z unią, jest pod warunkami zw. z VAT przy sprzedaży używek, o tym mogłeś słyszeć)
Odpisac możesz, o ile masz firmę VAT, masz na niej obroty, i potrafisz uzasadnić że w/w zakup związany jest z działalnością.
Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 07-03-2011 o 14:17
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
~bowie hehe nie ale oglądałemczaiłem się też na zakup od marka z usa modelu 503CW i 503CX kupić dwa jeden miał być dla znajomego ale ktoś mi sprzątnął sprzed nosa, padło w końcu na Wielką Brytanię
trafiły się 2 modele 503CW, z 80mm kasetkami A12, i pryzmatem PME90
) od dwóch różnych właścicieli, znajomy odbiera paczki z Londynu i wysyła mi tutaj prywatnie, także szpicle z celnego mogą jedynie pogłaskać moją paczkę;- ) obgryzłem już wszystkie paznokcie tak się nie mogę doczekać! mam nadzieje że wszystko będzie wporządku, trzymać kciuki !! pozdrawiam
wyobraźcie sobie że czekam do tej pory na paczkę;- ) miała być wczoraj ale okazuję się że będę czekał jeszcze tydzień! znajomy o którym wspominałem wcześniej zamówił kuriera z FedEX który przyjechał zeskanował obliczył wziął kasę, ale paczko zostawił i pojechał ;- ) ot co cały angielki ustrój pracowniczy hehe ;- ) paczka została w tak nietypowym miejscu że znajomy zorientował się dopiero po paru dniach, najlepsze było to że kiedy zadzwonił mówiąc o całym zajściu przez 10min musiał przekonywać osobę z centrali Fedex o tym iż paczka jest nadal u niego ;- ) centrala ostro trzymała przy swoim że jest u nich na magazynie i nawet ją widzą ! w końcu skończyło się na tym że przyjechał drugi kurier i paczka już jedzie, tak na poprawienie humoru taka opowiastka dla Was;- ) pozdrawiam
po długim czasie wróciłem sobie do tego tematu głównie z jednej przyczyny .... uwielbiam kwadrat ale po za kwadratem czasami potrzebuję prostokąt
zastanawiam się nad wyborem 67 lub 645
i do wyboru mam cztery aparaty (aczkolwiek inne sugestie są miele widziane)
- Mamiya 67 RZ PRO II (PRO IID)
- Pentax 67 II
- Contax 645
- Mamiya 645 AFD
czego potrzebuję? - praktycznie niewiele
- dostępność obiektywów f/2,8 lub mniej w zakresie:
a) portretowym - 80 do 110 mm (2,8-2,0)
b) coś szerszego do fotografii mody - czyli coś w zakresie 60-50 ... może 40mm - ale też bardzo jasne
- pomiar światła i możliwość skorzystania z priorytetu przysłony
poradźcie coś![]()
![]()
Skontaktuj się z nami