Close

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 193

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    tez zestaw z linka jest przeceniony mocno....ja kupilem 500cm z 50/80/150 za 3tys z groszami a sprzet byl po serwisie ...co przwda sprzedalem ale przyczyny mozesz znalezc w tym watku i nie byly zwiazane z psuwalnoscia sprzetu. Oczywiscie nie znaczy to ze ten jest jakis sypiacy sie ...stwiedzam jedynie ze za drogo.

ps. pryzmat choc nie ma to wielkiego znaczenia widac ze jest po domowych renowacjach
    hmm, raczej powiedzialbym, ze Tobie sie udalo (pod warunkiem, ze w dorbym stanie). Ja za swojego 501c kita w bardzo ladnym stanie (przynajmniej farba w lepszym stanie niz na tym 503 ) placilem 3,3. Czyli doliczajac pryzmat i 150 wychodzi na to samo.

pzdr.
    A.

Domyślnie

Padło jednak na 503CW z 2002roku, trzeba było troszkę dołożyć ale chyba jednak warto, jak już do mnie przyleci/przypłynie/przyjdzie, to nie omieszkam umieścić sampelków ;- D

EDIT - zakaz handelku w tej części forum.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-03-2011 o 20:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demas Zobacz posta
    Padło jednak na 503CW z 2002roku, trzeba było troszkę dołożyć ale chyba jednak warto

Gratuluję! IMHO, bardzo dobry wybór. Czy przypadkiem nie jest ta sztuka z Tuscon? Bo jeśli z US, to mam nadzieję, że możesz odliczyć VAT, bo w przeciwnym wypadku do ceny zakupu razem z przesyłką musisz doliczyć 4% cła i 23% VAT
    Ale to nie koniec wydatków, bo przydałaby się jakaś portretówka + szeroki kąt
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

ja trafiłem na 501c z planarem i a12 w super stanie, elegancko zadbany, pozornie żadnych oznak użytkowania, ale zrobiłem nim pierwszy film i niespodzianka - magazynek przepuszcza światło o czym sprzedawca nie raczył wspomnieć. Tak więc teraz trza czekać na uszczelkę.

503cw z 2002 fajna sprawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bowie Zobacz posta
    Bo jeśli z US, to mam nadzieję, że możesz odliczyć VAT, bo w przeciwnym wypadku do ceny zakupu razem z przesyłką musisz doliczyć 4% cła i 23% VAT
    Do uzywek na PL cle tez dowalaja VAT? I jak to jest z tymi mozliwosciami jego odliczen?
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    Do uzywek na PL cle tez dowalaja VAT? I jak to jest z tymi mozliwosciami jego odliczen?
    W imporcie, tak, takie jest prawo buszu. Nie ma na to zwolnienia (dla informacji, bo tu nie dotyczy, od czasu integracji ustaw z unią, jest pod warunkami zw. z VAT przy sprzedaży używek, o tym mogłeś słyszeć)

Odpisac możesz, o ile masz firmę VAT, masz na niej obroty, i potrafisz uzasadnić że w/w zakup związany jest z działalnością.
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 07-03-2011 o 14:17
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

~bowie hehe nie ale oglądałem czaiłem się też na zakup od marka z usa modelu 503CW i 503CX kupić dwa jeden miał być dla znajomego ale ktoś mi sprzątnął sprzed nosa, padło w końcu na Wielką Brytanię trafiły się 2 modele 503CW, z 80mm kasetkami A12, i pryzmatem PME90 ) od dwóch różnych właścicieli, znajomy odbiera paczki z Londynu i wysyła mi tutaj prywatnie, także szpicle z celnego mogą jedynie pogłaskać moją paczkę;- ) obgryzłem już wszystkie paznokcie tak się nie mogę doczekać! mam nadzieje że wszystko będzie wporządku, trzymać kciuki !! pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demas Zobacz posta
    padło w końcu na Wielką Brytanię znajomy odbiera paczki z Londynu i wysyła mi tutaj prywatnie, także szpicle z celnego mogą jedynie pogłaskać moją paczkę;- )
    w wypadku przepływów towarów wewnątrz wspólnoty urząd celny nie ma nic do gadania
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-03-2011 o 22:37
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

wyobraźcie sobie że czekam do tej pory na paczkę;- ) miała być wczoraj ale okazuję się że będę czekał jeszcze tydzień! znajomy o którym wspominałem wcześniej zamówił kuriera z FedEX który przyjechał zeskanował obliczył wziął kasę, ale paczko zostawił i pojechał ;- ) ot co cały angielki ustrój pracowniczy hehe ;- ) paczka została w tak nietypowym miejscu że znajomy zorientował się dopiero po paru dniach, najlepsze było to że kiedy zadzwonił mówiąc o całym zajściu przez 10min musiał przekonywać osobę z centrali Fedex o tym iż paczka jest nadal u niego ;- ) centrala ostro trzymała przy swoim że jest u nich na magazynie i nawet ją widzą ! w końcu skończyło się na tym że przyjechał drugi kurier i paczka już jedzie, tak na poprawienie humoru taka opowiastka dla Was;- ) pozdrawiam

Domyślnie

po długim czasie wróciłem sobie do tego tematu głównie z jednej przyczyny .... uwielbiam kwadrat ale po za kwadratem czasami potrzebuję prostokąt
    zastanawiam się nad wyborem 67 lub 645
    i do wyboru mam cztery aparaty (aczkolwiek inne sugestie są miele widziane)
    - Mamiya 67 RZ PRO II (PRO IID)
    - Pentax 67 II
    - Contax 645
    - Mamiya 645 AFD

czego potrzebuję? - praktycznie niewiele
    - dostępność obiektywów f/2,8 lub mniej w zakresie:
    a) portretowym - 80 do 110 mm (2,8-2,0)
    b) coś szerszego do fotografii mody - czyli coś w zakresie 60-50 ... może 40mm - ale też bardzo jasne
    - pomiar światła i możliwość skorzystania z priorytetu przysłony

poradźcie coś
    Ostatnio edytowane przez Bartek - NinoVeron ; 09-11-2012 o 05:05
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów