Close

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 193

Domyślnie

Też mam teraz pomiar w pryzmacie usredniony i punktowy i w pełni mu ufam. Ale wczesniej miałem psiksa z kominkiem więc musiałem sobie mierzyć zewnętrznym i mnie to bardzo męczyło. Dlatego priorytetem przy zakupie kolejnego średniego był pomiar w aparacie. Teraz jak ide na zdjecia to biorę tylko aparat.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t.chadzinski Zobacz posta
    pogubiłem się. pierścienie przysłony i czasu są niezależne czy działają jak w starym C?
    sa niezalezne. Jak chcesz zachowac EV przy zmianie przyslony, to musisz zlapac oba, bo nie ma guzika, ktory by je blokowal.

pzdr.
    A.

Domyślnie

teraz rozumiem, dzieki

Domyślnie

Witajcie, dla zainteresowanych, jaka jest różnica między 501 CM a 503 CX, czy to aż tak kolosalna różnica i czy oferta podana tutaj jest przesadzona cenowo ? http://allegro.pl/hasselblad-503cx-p...465201785.html ? wiem że trudno ocenić cenowo taki sprzęt, ale poszperałem troche w archiwum allegro i wersje 501CM opiewały w tamtym roku na 3/3500pln, warto brać tą aukcje czy poczekać az się coś pojawi? cholernie nie jestem zdecydowany wiem;- ) mam ok 5tys wiec moze poczekac wziasc cos taniej i lepiej 501? bo cały czas mam myśli że 501 jest lepszym sprzętem i dokupic jakiegoś sekonica światłomierz? poradźcie coś proszę;- ) pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi, miłego wieczoru

D

Domyślnie

Ale skoro w komplecie jest portretowy sonar 150/4, to dla zainteresowanego tą optyka ma to sens. Bo potem dokupowanie szkiełek jest mało korzystne.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

własnie tez o tym pomyślałem jest wszystko na relaksie że tak powiem, biore i robie, nie jest to chyba tak znaczna roznica, hassel to hassel brać w łapy i robić zdjęcia a nie onanizować się sprzętem co? pozniej ewentualnie dokupić drugą kasetke i światłomierz, co? wariatty?)) pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demas Zobacz posta
    hassel to hassel brać w łapy i robić zdjęcia a nie onanizować się sprzętem co?
    No nie do konca, bo poczujesz to "hassel to hassel" jak ci się coś w starym dojechanym modelu sypnie i trza bedzie naprawić

Ale to raczej w temacie 500 vs 501.
    Völkchlor

Domyślnie

no własnie dlatego odrzuciłem opcje 500tek całkowicie po poradach ludzi, pozdr

Domyślnie

jedna rzecz o którą się obawiam to trochę podstarzałe wersje obiektywów ale wyglądają dość ok, no nic dobrze że odbiór osobisty więc będzie można sprawdzic jak lekarz;- )

Domyślnie

no właśnie na pryzmacie mi zależy najmniej, mogłby go nie być, największym plusem dla mnie jest to że jest na miejscu można sprawdzić, a mam osobę która od lat siedzi w hasslach dlatego też sprawdzi się go od podszewki, no wycieczka prawie jak z mechanikiem po nowe auto ! co do ceny to wiem że były niższe ale zauważyłem że średni z czasem staje się co raz droższy na naszym allegro, a śledzę od paru lat rynek, no niestety staty ale tak jest, pozdrawlajut sa!!

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów