Close

Strona 23 z 40 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

Ja cały czas myśle co kupić .Chciałbym zostać przy Pentaxie, ale brakuje mi np. Podglądu zdjęć na kompie. Pentax remote assistant nie działa podobno z K-7 a tym bardziej K-5. Są to super puszki ale jak ktoś z czasem chce coś więcej to blokada systemowa.Dlatego z czasem dużo ludzi przechodzi na system z literką C lub N gdyż tam są większe szanse rozwojowe.Każdy kupując pierwszą lustrzenke nie wie jak się rozwinie jego hobby.A Pentax niestety ogranicza.
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Masz Samsunga,i Pentax Cię ogranicza?A szkła Pentaxa..masz?

Domyślnie

Co z tego że mam Samsunga jak to prawie wierna kopia Pentaxa k10.
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    Co z tego że mam Samsunga jak to prawie wierna kopia Pentaxa k10.
    Jednakowoż "prawie" w tym przypadku robi ogromną różnicę
    Pozdrawiam.

Domyślnie

A niby jaką .W niektórych testach samsung nawet lepiej wypadł. A co do ograniczenia to Pentax mnie bardzo ogranicza, niema możliwości sterowania i podglądu na komp.Potrzebuje robić zdjęęcia biżuteri i bardzo by mi się to przydało.

Domyślnie

Kiedys mialem K200D z tamronem 28-75/2.8, 70-300, kitem i jeszcze kilkoma innymi obiktywami, pozyczylem na weekend D80 z tanim 18-70 SWM i potem juz nie bardzo chcilem fotografowac Pentaksem. Czemu? Uklad AF jest jakby z innej planety. Wczesniej takze myslalem ze roznice nie moga byc duze. Nadal mam okazje fotografowac Pentaxami, ale mimo sentymentu nie wrocilbym do poprzedniego systemu. Stabilizacja w obiektywach takze jest o klase lepsza niz w przypadku stabilizacji matrycy. Nie wierzycie? Wezcie Nikkora 70-300 VRII (kupilem za 1200 zl uzywany) czasy 1/30 na 300 mm to naprawde nie jest nic nadzwyczajnego. Przy tym stabilizacja dziala juz w czasie kadrowania. Takze radze pomacac w jednym czasie np. D90/D7000/D300s i K-5 i wyrobic sobie wlasne zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damianb2 Zobacz posta
    .... Przy tym stabilizacja dziala juz w czasie kadrowania.
    Znaczy, że lepszy kadr wtedy wychodzi ?
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Poniekąd tak - łatwiej kadruje się przy niedrgającym obrazie w wizjerze. Przy 300 mm drgania ręki są już uciążliwe przy kadrowaniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    Ja cały czas myśle co kupić .Chciałbym zostać przy Pentaxie, ale brakuje mi np. Podglądu zdjęć na kompie. Pentax remote assistant nie działa podobno z K-7 a tym bardziej K-5. Są to super puszki ale jak ktoś z czasem chce coś więcej to blokada systemowa.Dlatego z czasem dużo ludzi przechodzi na system z literką C lub N gdyż tam są większe szanse rozwojowe.Każdy kupując pierwszą lustrzenke nie wie jak się rozwinie jego hobby.A Pentax niestety ogranicza.
    Patrząc na twoją szklarnię myślę, że jeszcze dluuuuugo każdy system będzie cię ograniczał. I nie pozwoli na rozwinięcie hobby. Skoro teraz stać cię na Samsunga, Sigmę i dwa szkiełka z M42, jakoś nie chce mi się wierzyć, żebyś wkrótce miał zamawiać w sklepie Nd3s+24-70/2.8+14-24/2.8+70-200/2.8.

Rozumiem, gdybyś miał w stopce np. k-5+DA* 300/4, i biadolił, że masz odłożoną kasę na coś w stylu 400/2.8 i reprterską FF, no ale w Pentaksie czegoś takiego nie ma, jakoś zrozumiałbym "ból ograniczenia systemowego". Ale - wybacz - zabawnie brzmią słowa o ograniczeniach systemowych, który wypowiada ktoś, kto ma:
    1. niesystemowe body
    2. cztery niesystemowe szkła
    3. niesystemową lampę.

aRtrEx
    Gość

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Skoro teraz stać cię na Samsunga, Sigmę i dwa szkiełka z M42, jakoś nie chce mi się wierzyć, żebyś wkrótce miał zamawiać w sklepie Nd3s+24-70/2.8+14-24/2.8+70-200/2.8.
    Jak możesz pozwalać sobie na takie uwagi?? Co za koleś z Ciebie, że oceniasz kogoś przez cyferki i literki w stopce?

Strona 23 z 40 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów