Stig ja zrozumialem o co mu chodzilo. Mysle ze wiekszosc osob tez. Mozesz przestac sie czepiac?
Szukaj
Stig ja zrozumialem o co mu chodzilo. Mysle ze wiekszosc osob tez. Mozesz przestac sie czepiac?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
NIe no od 3 stron zamiast napisac cos konkretnego o programie trujesz dupe. O co tobie chodzi? Masz cos do wniesienia do dyskusji czy bedziesz kolege jeszcze w stu postach pouczal ze w niewlasciwy sposob porownal dwa programy? Do tej pory wiecej informacji wyciagnalem wartych uwagi z jego postow niz z twojego klapania.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Marcin, Ty stary byku, nie masz wstydu, by się tak przekomarzać z młodzieżą?![]()
Medice, cura te ipsum.
Moze i ja dolacze sie do dyskusji, gdyz testuje wlasnie C1 6.1.1.
Wczesniej korzystalem z LR, PS, Aperture, NX..
W kwestii brania pod uwage algorytmow napisanych dla C1, moim zdaniem, powtarzam, moim zdaniem C1 ma bezsprzecznie w tej chwili najmocniejszy algorytm, dla ktorego caly proces cyfrowego wywolania RAW-a jest po prostu niesamowity. Pod wzgledem nasycenia, wyciagania cieni etc. nie wspominajac o korekcie, kropowaniu, czy praca z perspektywa. Nie wspominam takze o intuicyjnosci nauki tego programu, jest bardzo ogarniety pod tym wzgledem. Szkoda, ze tutoriale nie sa zrobione tak jak cyfrowe lekcje np. dla PS lub LR na lynda.com ale coz, nie mozna miec wszystkiego. Ale do rzeczy!
Jedynym, poki co mankamentem tego programu, jest wrecz masakrycznie dzialajaca funkcja Spot Removal. Tzn mam na mysli szybkosc dzialania. Testuje ja na Rawach z nikona i z leici ale poki co jest jakas tragedia. Strasznie wolno to chodzi ale moze mam cos zle ustawione w preferencjach lub nie taki komp? Jak sadzicie? Pytam sie Pan, Panow, ktorym funkcja ta chodzi niezaprzeczalnie super. Nie testowalem jeszcze lokalnych retuszy itp skomplikowanych kwestii, poki co tylko ten SPOT mnie denerwuje. Pod tym wzgledem ACR bije na leb i szyje wszystko!
Komputery na ktorych pracuje to Mac Pro 2x2.66Ghz, 8GBRAM, Geforce 256MB oraz MacBook Pro 17, 2.66, 4GB Ram, grafika 512MB...
Poprosze o pomoc gdyz program bardzo mi sie podoba
Tomek
orientuje się ktoś czy można tak skonfigurować program aby nie tworzył swoim folderów konfiguracyjnych w każdym folderze ze zdjęciami ?
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Skontaktuj się z nami