Witam,
Bardzo (bardzo bardzo) podoba mi się wygląd funkcji Centrum Powiadomień w nowych OSX:
Ta funkcja działa w taki sposób, że powiadamia nas o nowych zdarzeniach na naszym urządzeniu, co każdy napewno wie. Ja mam potrzebę z deczka inną - mianowicie chciałbym dostać w swoje ręce gadżet który przypięty na pulpicie będzie wyświetlał listę rzeczy do zrobienia, które ja będę tam ręcznie wpisywał, a wyglądał będzie jak w.w. Centrum Powiadomień z OSX.
Jedno rozwiązanie znalazłem - jest to wunderlist który genialnie wygląda i działa ale jest tu taki haczyk że jest to aplikacja, a nie gadżet, nie mogę go mieć stale na pulpicie w tle zawsze włączonego ani nie mogę zeskalować jego rozmiaru do bardziej pionowego szczupłego niż poziomego który jest obecnie, przez co umieszczenie aplikacji na boku pulpitu jest średnio możliwe i wygodne.
Żeby to działało tak jak powinno potrzeba żeby to był gadżet a nie program, można go wtedy przypiąć i mieć zawsze włączony. Fajnym rozwiązaniem jest My To-Do List - http://todo.dj50.ro/ ale że nie wygląda tak jak bym chciał to będzie trzeba go przerobić, z czym muszę się zgłosić do autora aby zapytać czy mogę, bo nie chcę kraść czyjejś pracy - ja tylko przerobiłbym całkowicie jego wygląd aby był b.podobny do CP z OSX.
Jeśli się nie zgodzi napiszę coś takiego od zera, ale że zajęło by mi to dużo czasu (zarówno przerabianie gotowego jak i robienie nowego gadżetu) to zapytam, czy jest może coś jak wunderlist (czyli cos co wygląda jak natywny program z OSX) ale jako gadżet a nie aplikacja? Miałbym gotowe na tacy bez czekania tygodniami zanim znajdę czas na własny projekt...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami