Szukam pomocy w następującej sprawie:
Mam PS SC5 zainstalowany na kompie w pracy i w domu na których wykonuję tą samą pracę polegającą na montażu zdjęć w tła cyfrowe.Oba komputery zostały zakupione w tym samym czasie i praktycznie nie różnią się konfiguracją, na obu jest Win 7 64bit. Oba komputery jak wspomniałem mają Photoshopa CS5 wer.64bit przy czym nie jest to ten sam PS, oba legalne.Podczas montażu wklejam zdjęcie do tła cyfrowego i podczas kolejnych czynności używam narzędzia "szybkie zaznaczanie" i w momencie użycia tegoż narzędzia windows informuje mnie o błędzie programu i jego zamknięciu. Ten sam problem dzieje się i w pracy i w domu. Nie sądzę aby był to problem systemu bo to samo działo się kiedy miałem na kompie Vistę 64bit.Dzwoniłem do pomocy adobe i gostek z którym rozmawiałem twierdził,że może być problem w braku pamięci (w tym czasie na obu kompach było 8Gb) dokupiłem pamięci do 16 Gb i problem dalej występuje. Co ciekawe ten sam problem pojawia się choć rzadziej w CS6.
Zastanawia mnie jedno czy możliwe jest,że wina leży w tle którego używam bo występuje tylko podczas gdy pracuję z jednym z kilku teł.Tło jest w pliku PSD ma kilka warstw i masek a jego wielkość to 220Mb. Problem jest wysoce wkurzający bo potrafi wywalać mi PS-a na co drugim zdjęciu. Ma ktoś jakieś pomysły co z tym zrobić?
Wygląda to tak:
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami