Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Domyślnie

Zdyboo, właśnie po przejrzeniu wielu, wielu plecaków do takiego wniosku dochodzę. Do ryanarowych klatek mieszczą się bez problemu plecaki po 50-60l. , do tego mają one paski kompresyjne, są nieporównywalnie bardziej wygodne, lepiej wykonane, bardziej pakowne a co najważniejsze nie kosztują po 1000zł jak dobry, fotograficzny plecak miniaturka o pojemności ok 30 litrów..
    Podróżuję zawsze z dobytkiem na plecach, lubię się przemieszczać od punktu A do punktu B, włóczyć się godzinami bez wracania w to samo miejsce. Dotychczasowe przyzwyczajenia zweryfikował przymus zabrania jedynie bagażu podręcznego i zmieszczenia się z ekwipunkiem w 10kg... no ale czego się nie robi dla przykładowo Maroka w obie strony za 150zł
    Zatem zweryfikuję pytanie i poproszę o radę co do plecaka turystycznego dającego się łatwo zwerbować na fotograficznego pomocnika a zarazem spełniającego lotnicze wymagania.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

W sumie to w temacie:
    http://www.foto-mil.pl/top-menu/torb...-l-czarny.html
    jednak jest dość duży - ok 75 L i jak wynikało z filmiku zamieszczonego na youtbe (obecnie nie mogę go znaleźć), obok sprzętu foto (mieści się w pokrowcu, który równie dobrze może być małym oddzielnym plecaczkiem), mieści trochę sprzętu turystycznego. Cena w Polsce jak w linku. Na stronie producenta 32O $ (OIDP). Był jakieś dwa tygodnie temu na alle i za 500 zł poszedł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Moim zdaniem limit wagi podręcznego powinien być, nie na bagaż, a na bagaż + osoba. Zrobili by limit powiedzmy 130kg i po sprawie. Ja mógłbym wziąć podręczy ponad 50 kg, a np 120 kilogramowy Iksiński tylko 10kg. Dlaczego ktoś, kto dba o siebie ma być poszkodowany, kosztem tych, którzy swoje zdrowie mają w czarnej d...e?
    Tak jest dla przykladu przy lotach smiglem na Spitsbergenie. Jedna osoba z bagazem to 100 kg. To naprawde problem gdyz najczesciej osoba w ubraniu (zimowym w budach terenowych itp) wazy mniej wiecej tyle.
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

hubik - wszystko ok, tylko, że po pierwsze ma 80cm wysokości a po drugie waży aż 4.6kg co jest już niemal połową wagi jaką możesz zabrać do samolotu... a gdzie raszta. O ile pierwsze da się obejść odpowiednią kompresją to drugie jest nie do przejścia...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Podróżuję zawsze z dobytkiem na plecach, lubię się przemieszczać od punktu A do punktu B, włóczyć się godzinami bez wracania w to samo miejsce. Dotychczasowe przyzwyczajenia zweryfikował przymus zabrania jedynie bagażu podręcznego i zmieszczenia się z ekwipunkiem w 10kg... no ale czego się nie robi dla przykładowo Maroka w obie strony za 150zł
    Zatem zweryfikuję pytanie i poproszę o radę co do plecaka turystycznego dającego się łatwo zwerbować na fotograficznego pomocnika a zarazem spełniającego lotnicze wymagania.
    Dokładnie, nie ma plecaków foto spełniających kryteria podróżnika. Ostatnimi czasy aparat wrzucałem luzem do plecaka, jak ktoś się jednak bardzo obawia, to może zakupić te neoprenowe kondomy, co w miarę ściśle okrywają body z jakimś dodatkowym obiektywem. Problem sprzętu się u mnie rozwiązał niejako samoistnie, jak przeszedłem na analoga, body pokroju FM2 z zestawem stałek waży mniej niż takie D700 z 24-70. Mam wrażenie, że też mniej miejsca zajmuje.
    Co do konkretnego plecaka, to możesz zobaczyć tego Deutera Futura, niekoniecznie 32 l, bo występuję w wielu pojemnościach. Najlepiej się przejść do sklepu górskiego i samemu coś wybrać przymierzając. Podobną do Deutera jakość oferuje Salewa, za nieco mniejszą cenę.
    Jack Wolfskin ma w swojej ofercie nawet plecak turystyczny z komorą foto, ale oglądając to kilka lat temu się jednak nie zdecydowałem. Jest jeszcze polski Wisport, których to siedzibę mam koło chaty niemalże, ale ostatni kontakt z produktami tej firmy miałem z 10 lat temu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja już od ponad 10 lat latam zawsze dwa razy w roku w zimie i w lecie. Jeszcze nigdy nikt nawet nie patrzył na mój bagaż podręczny. Główny bagaż owszem sprawdzają i to dokładnie. Za wszelkie przekroczone limity trzeba niestety płacić szczególnie ostano kiedy zagościły u nas tanie linie. Na bagaż podręczny - w moim przypadku plecak Tamrac Expedition 4 - nikt nawet nie zwracał uwagi. W plecaku spokojnie mieszczę D700 z gripem, N 20-35, N 85 1,8 i N 180 ED

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_2010 Zobacz posta
    Ja też potrzebuję taki plecak do podróży, który mniej więcej spełnia wymagania podręcznego bagażu w samolotach, a jednocześnie jest pojemny. Powinien do niego wejść co najmniej D700, jakiś większy tele (N 80-200/2., N 16-85, ze 3 obiektywy rozmiaru 50-tki, akcesoria (w tym z 10 filtrów), malutki laptop, przewodnik Lonely Planet, kanapki i picie, a po wyjściu z samolotu i rozpoczęciu podróży w miejsce jedzenia i picia chciałbym tam jeszcze włożyć statyw o długości poniżej 40 cm po złożeniu. No i waga własna samego plecaka też by mogła być jak najmniejsza i wygoda noszenia. Co do ceny, może być nawet wyższa jeżeli warto.

Interesuje mnie ten: http://http://allegro.pl/plecak-camr...205742281.html Co o tym sądzicie ?

Może macie jakieś ciekawsze propozycje ?
    Kolega chyba nigdy nie latał i nie wie że nie wolno zabierć jedzenia i picia na pokład (poza zakupami na bezcłowym).

Co do plecaka, zawsze miałem przy sobie plecaczek z Decathlonu i w niego lądował "luzem" D300+24-70 i SB900 z dedykowanym pokrowcem. Wygodny plecak jest niezastąpiony bo z założenia na wakacjach będziemy go mieć na plecach ładnych kilka godzin dziennie. Dodatkowo "niefotograficzny" mniej kusi swoją zawartością
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    System nośny plecaków foto nie zapewnia wygody
    A Tamrac Expedition przymierzał kiedyś...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

http://www.guragear.com/product.php

duzy pojemny plecak, miesci sie w limitach wymiarowych bagazu podrecznego

wazy jakies 1,5kg

wchodzi wszystko lacznie z dlugimi supertele

dodatkowo uprzaz plecakowa mozna schowac, przez co przy ladowaniu do schowkow itp
    nic sie nie placze itd

jedyna wada - cena

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    http://www.guragear.com/product.php

duzy pojemny plecak, miesci sie w limitach wymiarowych bagazu podrecznego

wazy jakies 1,5kg

wchodzi wszystko lacznie z dlugimi supertele

dodatkowo uprzaz plecakowa mozna schowac, przez co przy ladowaniu do schowkow itp
    nic sie nie placze itd

jedyna wada - cena
    Wiedziałem, że Ty się pojawisz.
    Od Ciebie zawsze są dobre wskazania.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów