Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Domyślnie jaki plecak do samolotu?

chyba był już taki wątek, ale nie mogę znaleźć....

mój tamrac expedition 8 jest ciut za duży.....

wszelkie tanie linie najczęściej podają limit 55x40x20

i w sumie to to 20 jest największym problemem....
    podobno potrafią czasem przymknąć oko, ale na taka loterię to sobie raczej pozwolić nie można, ubijać kolanem plecaka ze sprzetem też nie zamierzam żeby udowodnić że się zmieści....

macie jakies doświadczenia?

preferowałbym cos tamraca bo generalnie jestem zadowolony i mam troche dupereli typu MAS i SAS

no niby najprościej wejść na strone i coś wybrać, ale jakos się zdecydować nie mogę
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

ile masz sprzętu? ja mam tamraca adventure 9 o taki i mieszczę tam d700 50, 85, 35, sigmę 15-30, zenitara 16 i pompkę nikona 70-210, lampę metza plus laptopa 17" i wszystko gra! oprócz tego ma jeszcze miejsce w górnej części plecaka np na dodatkowe body i jeszcze jedno szkło. Do tego kupiłem dwa lenscasy tamraca żeby mieć najczęściej używane szkła zawsze pod ręką. Jak dla mnie jest to optymalne rozwiązanie, a do samolotu zawsze wpuszczają bez problemu.
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

Domyślnie

ooo.... i to jest jakiś konkret....
    niby przekracza wymiary... ale skoro mówisz że wpuszczali... rozumiem, że latałeś również liniami typu ryan, wizz itp....?
    sprzętu trochę jest ale nigdy nie biorę wszystkiego....
    body, 2-3 szkła jakas szara połówka.... chodzi o to, żeby zabrać jeszcze kilka dupereli typu ze dwa t-shirty jakiś skarpetki....
    tak żeby na 2-3 dniowy wypad zabrać się ze wszystkim w jeden plecak

i pytania co do tego konkretnego adventure 9:
    rozumiem, że nie jest kompatybilny z MAS i SAS ?
    czy ma pas biodrowy?
    czy ma na szelkach zaczepy w kształcie litery D służące do zamocowania paska N-11?
    takiego:
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...to_Camera.html

swoją drogą polecam to rozwiązanie, genialnie odciąża szyję

edit:
    swoją drogą jakis mniejszy expedition byłby dobry, ale one teraz wszystkie grube są dosyć, no bo oczywiście ktos tam gdzies uznał, że bez laptopa to juz wyjśc z domu nie można i wszystkie nowe mają kieszeń na lapa wyłożoną pianką.....
    Ostatnio edytowane przez kux ; 26-07-2010 o 19:19
    spotter.pl

Domyślnie

Jest kompatybilny z systemem sas i posiada pasek biodrowy a szelki są wyprofilowane na kształt litery S.
    Oczywiście latam liniami wizzair mniej więcej raz na dwa miesiące i wszystko jest ok.
    kilka zdjęć zrobionych na szybko komórą znajduje się tutaj
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

Domyślnie

dzięki
    spotter.pl

Domyślnie

Hehe. Miałem taką przygodę kiedyś na lotnisku. Przechodzę przez bramkę, a miła pani uprzejmie prosi mnie, abym sprawdził wymiary bagażu (czyli wepchnął torbę do skrzynki). Za duża torba była i policzyli mi 35EUR za przyjemność rozstania się z bagażem. Otworzyłem ten plecak, a tam komputer, dwie puszki, cztery obiektywy. Baaardzo długo zastanawiałem się co z tego zestawu zabrać ze sobą na pokład,a co dać im do załadunku (czyt. ewentualnego zniszczenia lub ograbienia):P

A wożę się ze zwykłym plecakiem, do którego pakuję torbę na ramię załadowaną sprzętem. Zawsze ten plus, że mogę dorzucić kompa i ewentualnie kilka drobnych ciuchów. Jak już wyląduję, to torba na ramię i wio.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

ja ostatnio leciałem wizzem z naneu pro alpha L

teoretycznie niby ciut przekracza (grubość), ale nikt się nie zainteresował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    Hehe. Miałem taką przygodę kiedyś na lotnisku. Przechodzę przez bramkę, a miła pani uprzejmie prosi mnie, abym sprawdził wymiary bagażu (czyli wepchnął torbę do skrzynki). Za duża torba była i policzyli mi 35EUR za przyjemność rozstania się z bagażem. Otworzyłem ten plecak, a tam komputer, dwie puszki, cztery obiektywy. Baaardzo długo zastanawiałem się co z tego zestawu zabrać ze sobą na pokład,a co dać im do załadunku (czyt. ewentualnego zniszczenia lub ograbienia):P
    dlatego nie ma to jak duzy mocny plastykowy worek na smieci, do skrzynki zawsze sie zmiesci

Domyślnie

Ja mam plecak Safepaq Profi BP 2, mieści dwa body d300 pokroju 50mm, trzy szkła pokroju N18-105 VR i lampę albo d300 z Tokiną 300mm f2.8 z N70-210 f4 i lampą Ostatnio leciałem Ryanair z takim ekwipunkiem i zero problemów, żadnych skrzynek do których trzeba wsadzać bagaż. Jedynie musiałem otworzyć bo znaleźli baterie, byli lekko zaskoczeni jak zobaczyli co jest w środku Plecak wymiarami pasuje idealnie

Domyślnie

Nigdy nie zwracali uwagi na wymiary plecaka w moim przypadku a zawsze zaladowany mam na maxa! Byle waga byla ok........
    jedyne co mnie wk-denerwowalo to w Polsce kazali mi wyladowac caly szprzet i ulozyc w skrzynkach plastikowych......jak by nie widzieli tego tym swoim rentgenem!
    A na koniec pan [w mundureczku z minka twardzielka] kazal mi pokazac co jest w srodku w puszkach, kazal odpiac szkla, zapytalem kto bedzie placil za czyszczenie matrycy (tak zeby ich wk-denerwowac) to zbieglo sie kilku i grozili ze nie polece.......ech EWROPA!
    Oczywiscie latam Ryanairem i Wizzerem....
    Same przykre wspomnienia mam z lotnisk polskich gdzie obsluga to wojskowi!
    O rozmiary sie nie martw, musisz miec naprawde pecha zeby sie przyczepili.....byle bylo te 10kg i nie wiecej

Aaaa podobno Wizzair ma teraz 32kg glownego bagazu ale nie wiem ile w tym prawdy......jestem pewien ze jak tak bedzie to czesc sprzetu poleci glownym Okrasc nie okradna, a torba lata nie mniej niz ta w luku bagazowym nad glowa podczas startu i ladowania
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 27-07-2010 o 14:59

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów