Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Domyślnie

Rowniez szukalem plecaka do samolotu. Warunkiem koniecznym musiala byc druga komora, gdzie moglbym wlozyc jakies ubranie, kurtke czy inne drobiazgi. Zdecydowalem sie na FastPack 350. Za tydzien przejdzie chrzest bojowy w Ryanair.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Ja od niedawnoa jestem posadaczem Tamraca Adventure 10, spore bydle, trzeba zostawic minimalnie miejsca w przedziale z osobistymi rzeczami gdyby sie wymiarow czepiali(ma ok 60cm dlugosci) jako podreczny - raz juz testowany w klatce takze daje rade. Miesci sie sporo sprzetu+laptop+calkiem wystarczjaca ilosc podrecznych rzeczy...

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Moim zdaniem limit wagi podręcznego powinien być, nie na bagaż, a na bagaż + osoba. Zrobili by limit powiedzmy 130kg i po sprawie. Ja mógłbym wziąć podręczy ponad 50 kg, a np 120 kilogramowy Iksiński tylko 10kg. Dlaczego ktoś, kto dba o siebie ma być poszkodowany, kosztem tych, którzy swoje zdrowie mają w czarnej d...e?
    zastanawia mnie jaka jest twoja znajomsc dotyczaca przyczyn takiej masy ciala(nie zawsze to otylosc pierwotna wynikajaca z obzarstwa!) gdyz wiele sposrod takich osob cierpi na rozne schorzenia ktore sie przyczyniaja do takiej masy...moze jeszcze limit wzrostu albo rozstawu ramion
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 26-08-2010 o 14:41

Domyślnie

Ja też potrzebuję taki plecak do podróży, który mniej więcej spełnia wymagania podręcznego bagażu w samolotach, a jednocześnie jest pojemny. Powinien do niego wejść co najmniej D700, jakiś większy tele (N 80-200/2., N 16-85, ze 3 obiektywy rozmiaru 50-tki, akcesoria (w tym z 10 filtrów), malutki laptop, przewodnik Lonely Planet, kanapki i picie, a po wyjściu z samolotu i rozpoczęciu podróży w miejsce jedzenia i picia chciałbym tam jeszcze włożyć statyw o długości poniżej 40 cm po złożeniu. No i waga własna samego plecaka też by mogła być jak najmniejsza i wygoda noszenia. Co do ceny, może być nawet wyższa jeżeli warto.

Interesuje mnie ten: http://http://allegro.pl/plecak-camr...205742281.html Co o tym sądzicie ?

Może macie jakieś ciekawsze propozycje ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_2010 Zobacz posta
    Interesuje mnie ten: http://allegro.pl/plecak-camrock-z55-canon-550d-500d-450d-7d-50d-40d-i1205742281.html Co o tym sądzicie ?

Może macie jakieś ciekawsze propozycje ?

Twoj link nie działa, ale jesli mowimy o tym samym plecaku to 80-200 z pewnościa tam nie wejdzie - spojrz na wymiary. D700 bez gripa z zapietym szkłem zajmie prawie połowę.

Polecam Compurover AW - 80-200 wchodzi w pionie, D700 z zapietym zoomem, do tego jeszcze 2 lub 3 obiektywy. Kieszen na laptopa do 17, plus spora kieszen na własne szpargały. Nie sadze abys znalazl plecak ktory zmiesci 40 cm statyw w miejsce kanapek ;D ale do Compurover ma specjalny uchwyt do przymocowania statywu od zewnątrz, takze nawet jesli nei zdazysz zjesc wszystkich kanapek mozesz przytwierdzic statyw Plecak jest dość spory trzeba przyznać, ale tez sporo chcesz do niego wkładać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 18-02-2011 o 11:25
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Sorry za ten link - o jedno http za dużo Odwiedziłem jeden z lepszych sklepów ze sprzętem fotograficznym i przemyślałem sprawę. Jest dużo fajnych plecaków, ale na moje potrzeby podróżnicze niestety się nie nadają. Myślę, że taki plecaczek powinien służyć do tego żeby mieć w nim cały czas schowany sprzęt i zabierać go w każdej chwili na focenie. Natomiast do aktywnej podróży z częstym przemieszczaniem się i do samolotu jest w nich o wiele za dużo zbędnego balastu. Ponadto są za bardzo przyciągające dla złodziei. Dlatego stwierdziłem, że jako bagaż podręczny najlepiej użyć standardowy, lekki i mocny trekkingowy plecaczek. Natomiast sprzęt ew. można zabezpieczyć używając specjalnych etui - są takie na obiektywy redukujące uderzenie i uciski

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś już polecał, ale ja z powodzeniem latam z plecakiem Naneu Pro Alpha-L. Pojemny i wygodny.
    Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Domyślnie

Odgrzebię temat, gdyż nadarzyło się kilka okazji zwiedzić różne strony świata z Ryanairem za równowartość miesięcznej sieciówki na komunikacje miejską
    Czy możecie polecić jeszcze jakieś modele plecaków mieszczących się do tej śmiesznej kuwetki przewoźnika? Może być trochę większy, choćby jak wcześniej zaproponowany Tamrac Adventure 10 - zawsze da się coś upchnąć. Kiedy jednak zobaczyłem te tandeciarskie wykonanie miejsca styku z plecami to przeszła mi ochota na dźwiganie takiego plecaka... wygląda jak deska obciągnięta dermą
    Z racji kilkudniowych wypadów preferowałbym coś bardzo wygodnego w noszeniu. Miejsce na sprzęt nie jest najważniejsze - wystarczy na jeden korpus FF, ze trzy stałki. No i jak najwięcej miejsca na rzeczy codziennego użytku.
    Macie jakieś typy?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-02-2011 o 00:18 Powód: pis. ("Rayanarem")
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

naneu alpha L jest spoko, w wizzair nikt się nie czepiał

jak masz ochotę, to możemy się umówić i sobie obejrzysz

Domyślnie

Dzięki sąsiad za propozycję Plecaczek sobie obejrzę w sklepie obok więc nie będę Cię fatygował.
    Jeszcze jakieś propozycje? Może jakieś normalne plecaki nadające się na podróż Ryanarem - takie z reguły są znacznie lepiej wykonane i znacznie wygodniejsze. Miejsce na drobiazgi foto zagospodarowałbym sobie już sam
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Jeszcze jakieś propozycje? Może jakieś normalne plecaki nadające się na podróż Ryanarem - takie z reguły są znacznie lepiej wykonane i znacznie wygodniejsze. Miejsce na drobiazgi foto zagospodarowałbym sobie już sam
    Nie wiem jak zwiedzasz, ale jak się włóczysz po odwiedzanych miastach przez wiele godzin, to ja bym sobie głowy plecakiem foto, nie zawracał. System nośny plecaków foto nie zapewnia wygody, lepiej kupić plecak turystyczny. Ja od kilku lat podróżuję z Deuterem Futura 32. Dwie komory, siatka, miejsce na bukłak, zintegrowany pokrowiec przeciwdeszczowy.
    Katalogowo ma co prawda 65 cm wysokości, czyli o 10 cm za dużo, ale to już go trzeba solidnie wypchać, żeby sięgnął takiej wysokości. Bezproblemowo wchodzi do luku nad głową w samolotach. Jeśli nie jest super ciężki, to nawet po kilkunastu godzinach na plecach nie czuć bólu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów