Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A Tamrac Expedition przymierzał kiedyś...?
    Nie przymierzał, ale pooglądał sobie na stronie i swoje zdanie podtrzymuje.
    Uwierz mnie Krzychu, szukając idealnego plecaka turystycznego, miałem 6 - 7 modeli różnych plecaków średniej wielkości (do 40 l). Wiem jak dobrać plecak i na co zwrócić uwagę, żeby po kilkunastu godzinach na plecach nie urywał ramion.
    Problem z plecakami foto jest taki, że to właściwie tornistry, ponieważ jakiekolwiek wyprofilowanie pleców plecaka sprawia, że zmniejsza się pojemność komory foto. Z tego też względu rzadko paski w plecakach foto są wyposażone w górne odciągi głównych pasów nośnych. Rozwiązania takie najczęściej spotyka się w plecakach foto dwukomorowych, gdzie górna komora służy do celów ogólnych.
    Osobną sprawą jest to, jak producenci umożliwiają spakowanie takiego plecaka. Zasadą jest, że najcięższe przedmioty powinny znajdować się jak najbliżej pasa biodrowego. Dlatego komora na laptopa powinna się znajdować przy plecach nie na zewnątrz plecaka. Tele pokroju 70-200/2.8 nie z boku, ale na dole w poprzek, puszka szczególnie z gripem takoż na dole nie u góry.
    Do tego plecaki foto z reguły są dosyć szerokie, co u osób szczuplejszych, w szczególności kobiet sprawia, że taki plecak lata na plecach mimo ściągnięcia pasami.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    http://www.guragear.com/product.php
    duzy pojemny plecak, miesci sie w limitach wymiarowych bagazu podrecznego
    wazy jakies 1,5kg
    wchodzi wszystko lacznie z dlugimi supertele
    dodatkowo uprzaz plecakowa mozna schowac, przez co przy ladowaniu do schowkow itp
    nic sie nie placze itd, jedyna wada - cena
    Moim zdaniem wadą jest fotograficzny budzący ciekawość wygląd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Nie przymierzał, ale pooglądał sobie na stronie i swoje zdanie podtrzymuje.
    To przymierz przy najbliższej okazji mojego Tamraca. Myślę, że zmienisz zdanie.
    Ma odciągi nie tylko głównych pasów nośnych, ale i pasów biodrowych. Gdy go założyłem i wyregulowałem - mocno się zdziwiłem. Pozytywnie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Moim zdaniem wadą jest fotograficzny budzący ciekawość wygląd
    tego plecaka nikt nie robil po to, zeby byl niefotogoraficzny tylko zeby byl do bolu fotograficzny

jest to jeden z niewielu o ile nie jedyny plecak do ktorego wchodzi tona sprzetu a ktory sam w sobie
    wazy tyle co nic

kolejna wygodna rzecz motylkowe otwarcie, niby nic takiego, ale pozwala czesto i gesto miec otwarty plecak
    z jednoczesna ochrona przed wlatujacym z zewnatrz syfem oraz pozwala na to, ze mozemy go miec otwartego
    a jednoczesnie nie zajmujemy wiecej miejsca niz sam plecak (co w przypadku plecaka otwieranego jako cala
    klapa juz nie jest takie oczywiste)

to nie jest plecak pt. koleny produkt robiony przez firme X czy Y, ale autorski projekt faceta ktory na jezdzeniu
    po swiecie i foceniu zjadl zeby

i nie mowie tego na podstawie tego co czytalem w necie, ale wlasnych doswiadczen bo go mam, uzywam, latal ze mna na pokazy za granica, wlazil na gore w alpy itd.

lepszego rozwiazania do noszenia sporej ilosci sprzetu i/lub dlugich tele poki co nie znalazlem

Domyślnie

To przymierz przy najbliższej okazji mojego Tamraca. Myślę, że zmienisz zdanie.
    Spoko Krzychu, przy najbliższej okazji będę weryfikował swój sceptycyzm.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kichu plecak super ale do samolotu liczy się również waga. Co z tego że pojemny włożysz dużo, jak masz ograniczenie wagowe w granicach 10-15kg w zależności od linii.
    D3, dwa trzy obiektyw lampa lub dwie, duperele typu ładowarka i aku + plecak i masz komplet. A gdzie rzeczy podręczne. Moim zdaniem większym ograniczeniem jest z reguły waga niż rozmiary. Ale plecak naprawdę warty uwagi.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

plus, limitu linii nie przeskoczymy - a ten plecak te kwestie minimalizuje o tyle, ze sam wazy najmniej jak sie
    da bo jakies 1 g z ogonkiem... wiekszosc znanych mi wiekszych plecakow wazy nie poltora kilo ale co najmniej
    kilka

kiboko bralem do UK na pokazy i mialem w nim d300s+grip+70-300VR, d3s, 500/4, szeroki kat, ladowarki, baterie
    i duperele i sie spokojnie w limicie bagazu podrecznego zmiescilem
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 15-02-2011 o 21:26

Domyślnie

Z tym ograniczeniem wagowym to w 99% wielka sciema, sam latalem z plecakiem wypchanym sprzetem+laptop z calym osprzetem i tylko raz w Bremen chcieli go wazyc (19kg), po grzecznej dyskusji wpuscili mnie bez wiekszego krecenia nosem.

Wystarczy popatrzec na takim Okeciu jakie wypchane zarciem walizki (tak, tak, walizki) pakuja "ziomale" do schowkow na bagaz podreczny, w innych krajach jest to samo, jakby tak chcieli trzymac sie tych przepisow to polowa ludzi musialaby zostawiac bagaz na lotniskach.

Dzieki Kichu za przypomnienie nazwy, szukalem tego plecaka i nie moglem znalezc
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Też szukałem idealnego plecaka foto nadającego się do przewożenia samolotem, do tego naprawdę z wygodnym systemem nośnym i mieszczącego różne kombinacje alpejskie jesli chodzi o sprzęt. Dzisiaj w końcu zanabyłem takie coś:
    DSLR Pack
    Mieści spokojnie dwa body z gripami plus komplet szkieł łacznie z długim tele (200-400 z zapiętym body tez wejdzie). Jedyny minus - po włożeniu laptopa grubość deczko powyżej przepisowych 20cm ale myślę że kłopotów z tym nie będzie. Dzisiaj pobiegałem trochę w terenie i żadnych uwag co wygody noszenia, dla mnie bajka - pomimo braku regulacji wysokości szelek nośnych.
    Wymiarowo stworzony właśnie do latania samolotem ze sprzętem.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

A Tamrac Expedition przymierzał kiedyś...?
    A który masz numer? 5x, 6x czy inny?
    Nie wiem na ile długi jest biały obiektyw w 5x. Ciekawi mnie czy z nieco z krótszym obiektywem da się zmieścić dwa aparaty tak jak na zdjęciu 6x

5x

6x
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów