Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Kabel USB

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    a myslisz ze te drozsze kabelki to ze zlota sa czy co?
    Mówiąc prawdę mam to gdzieś z czego są zrobione, bo wyznaję filozofię, że jeśli kupuję Nikona, to akcesoria są od Nikona, jak Sony, to od Sony i żadnej partyzantki nigdy stosować nie zamierzałem.

To kwestia podejścia do tematu.

Wolnoć jednak Tomku w swoim domku, więc ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

ale u nas jest taka mentalnosc - d700 plus 24-70 a do tego gowniana karta, gowniane akumulatory, gowniany grip i gowniany kabel. wazne ze na pasku - zreszta niewygodnym w zab - jest napisane FX tak samo jest ze wszystkim..
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale u nas jest taka mentalnosc
    A co złego w byciu racjonalnym i oszczędnym?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

mpwt przeciw byciu racjonalnym i oszczednym nie mam nic. przeciw.. jakby tu ujac zeby nikt sie nie obrazil.. no generalnie jak ktos kupuje kilkuletniego meska za 50 kola a nastepnie probuje do niego kupic opony wielosezonowe po 170zl jakiejs nieznanej nikomu marki to dla mnie jest idiota chyba wybrnalem
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    A co złego w byciu racjonalnym i oszczędnym?
    Może zatem wybrałeś za drogi system, jeśli nie potrafisz mu podołać.

Trzeba mierzyć siły na zamiary.

A rozsądne jest właśnie to, by do drogiego sprzętu nie podłączać byle czego, chyba, że właśnie komuś brakuje rozsądku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

takich kabli sie u mnie w domu "wala" wszedzie z 10, dwa oryginalne od Nikonow, jeden od kompakta canona, ze trzy od MP3jek i jeszcze sie znajda jakies zdobyczne.......kabel nie wazny, byle dzialal.
    Lekka przesada jest to co niektorzy pisza o jakosci kab;a, zgodze sie, ze tandetny kabel moze narobic problemow, ale to sie juz czuje jak sie chwyci do reki, sztywny albo koncowki sie ledwie trzymaja....
    Zaczyna sie robic tutaj snobistycznie!
    Tak samo zkablami HDMI, do 1,5m nie ma roznicy a wiem to ze 100% zrodla bo od ludzi ktorzy pracuja nad rozwojem technologii HD

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    (...)
    Tak samo zkablami HDMI, do 1,5m nie ma roznicy a wiem to ze 100% zrodla bo od ludzi ktorzy pracuja nad rozwojem technologii HD
    Tu akurat jest tak, że chociaż przesyła się zera i jedynki, to ważna jest przepływność, bo kiedy owych zer i jedynek robi się dość dużo, np. w przesyle natywnego HD w standardzie 1080p/60, to już wtedy jest znacznie lepiej, żeby kabelek spełniał określone normy, bo to jak to mówią może być dość różnie.

Poza tym nikt się tu na nic nie snobuje, tylko stara zachować rozsądek i byle czego do swoich aparatów nie podłączać.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Poza tym nikt się tu na nic nie snobuje, tylko stara zachować rozsądek i byle czego do swoich aparatów nie podłączać.
    Prawda jest taka, ze powinno sie uzywac czytnika a nie kabla USB.

Domyślnie

mpwt przeciw byciu racjonalnym i oszczednym nie mam nic. przeciw.. jakby tu ujac zeby nikt sie nie obrazil.. no generalnie jak ktos kupuje kilkuletniego meska za 50 kola a nastepnie probuje do niego kupic opony wielosezonowe po 170zl jakiejs nieznanej nikomu marki to dla mnie jest idiota chyba wybrnalem
    Oj tam, równie dobrze można powiedzieć, że jeśli ktoś kupuje używanego mercedesa, to leczy kompleksy i chce namiastki luksusu, na który go normalnie nie stać.

Domyślnie

ale u nas jest taka mentalnosc - d700 plus 24-70 a do tego gowniana karta, gowniane akumulatory, gowniany grip i gowniany kabel. wazne ze na pasku - zreszta niewygodnym w zab - jest napisane FX tak samo jest ze wszystkim..
    Fak, zaraz wpadnę w kompleksy...
    Jutro idę do MM i kupuję "oryginalne" kable USB do każdego urządzeń w domu. Jak mogłem być tak głupi i nieświadomy?! "Oryginalny" kabel USB odmieni moje życie!

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów