Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie dysk 500gb, jaki?

Co byście polecali z dysków 500gb. mowa o wewnetrznych. Nie chce wiekszego bo moim zdaniem nie ma sensu. Zapelniam wsadzam w szafke i wkladam nowy. Problem w tym ze zawsze przed zakupem naczytam sie opini uzytkownikow, a pozniej siedze i mysle. Mialem brac segate bo takie zawsze mialem. Podobno duzo wraca na gwarancji i nie warto. myslalem nad WD podobnie. Jestem skory na samsunga, maja duzo pozytywnych opini ale jakos nie mam zaufania do tej firmy. A wy co byscie polecali?
    dzieki i pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

zdecydowanie seagate:
    http://www.esc.pl/product_info.php?c...oducts_id=4682

mam od ok 8 miesiecy i jest swietny. Cichutki, szybki i nie grzeje sie. Niedawno dokupilem 1TB z tej samej serii - rownie dobry
    od kiedy uzywam komputera - jakies 12 lat - padl mi jeden dysk. Byl to samsung od tamtej pory tylko seagate'y

Domyślnie

Ja też nie mam przekonania do Samsunga ale niebawem będą w sprzedaży modele ... Samsunga o gęstości 640 GB/talerz - i taki też mimo mojej niechęci do tej firmy bym kupił (większa prędkość odczytu, mniejszy hałas i pobór energii). Szczególnie że najnowsze Seagate się popsuły (których używam od dawna ... ostatni z serii 10 - nie sprawia problemów, wcześniej też miałem seagate przez 5 lat i sprzedałem jako sprawny). Tak więc w kwestii Seagate z serii 11 i 12 słyszałem wiele złego, a do starszych nie mam zastrzeżeń.

ps. też miałem kiedyś samsunga ( SP2504C ) który się popsuł i po tym znienawidziłem tę firmę .... jednak wierzę że po tych kilku latach przerwy w serii F4 będzie dobrze ... a jak się sparzę to podziękuję tej firmie na kolejne 10 lat
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 21-06-2010 o 11:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ja też nie mam przekonania do Samsunga ale niebawem będą w sprzedaży modele ... Samsunga o gęstości 640 GB/talerz - i taki też mimo mojej niechęci do tej firmy bym kupił (większa prędkość odczytu, mniejszy hałas i pobór energii). Szczególnie że najnowsze Seagate się popsuły (których używam od dawna ... ostatni z serii 10 - nie sprawia problemów, wcześniej też miałem seagate przez 5 lat i sprzedałem jako sprawny). Tak więc w kwestii Seagate z serii 11 i 12 słyszałem wiele złego.
    z tego co kojarze, to dali ciala z seria 11. Ale z drugiej strony znajomy ma dysk z tej wadliwej serii, zrobil upgrade softu i ciagle dziala

Domyślnie

Obecnie używam Western Digital 500GB.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

To zupelnie obojetne wyznacznikiem jest dlugosc gwarancji i cena. Wszyscy producenci maja podobny odsetek padow i podobne transfery. Ja z przyzwyczajenia kupilbym Samsunga, - F3 jest polecany, ale tak naprawde to wsio rawno
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Ja miałem zawsze pecha do dysków seagate. Kiedyś kupiłem barracude z serii 10, to padła następnego dnia, następny egzemplarz po paru godzinach, dopiero za trzecim razem trafiłem na bezawaryjny. Rok temu kupiłem barracudę z serii 12, i do teraz ma 23 bad sectory i coraz szybciej ta liczba się powiększa więc dysk praktycznie jest już nieużywany. Teraz mam samsunga F3 i na razie bez problemów.
    Jeżeli chodzi o szybkość to F3 chyba nie ma konkurenta, jeżeli chodzi o gwarancję to wygrywa WD (choć widzę że w niektórych sklepach można też wyrwać inne firmy z 5-letnią gw). Ja bym kupił któryś z tych, lub poczekał, może seagate wyda coś ciekawego, ale ja osobiście się zraziłem do tej firmy.
    Ostatnio edytowane przez nobi85 ; 21-06-2010 o 18:12

Domyślnie

Do Barrakud 12 jest szpecjalny program do czytania badów od Seagate - jak twierdzi sam producent, z racji czegoś tam nietypowego standardowe toolsy nie podają prawdy.

Domyślnie

dzieki chlopaki za odpowiedzi. jestem zdecydowany na samsunga. teraz pytanie, czy f2 jest znacznie gorszy od f3? nie pytam o szybkosc tylko bezawaryjnosc. nie zalezy mi na szybkosci. pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów