Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Kabel USB

Domyślnie

no nie mow ze wierzysz w niezalezne testy kto takie oplaca ?

a fizyka wlasnie mowi troche inne rzeczy wiec Twoj dowod nie jest poprawny skoro Ci tak wyszlo.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

ja sądzę, że domieszka srebra w takim kablu mogłaby zdecydowanie poprawić plastykę nefów....

powiem więcej....
    jakbym wydał ze 3 klocki na taki kabelek to pewnie nawet bym to widział....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale u nas jest taka mentalnosc - d700 plus 24-70 a do tego gowniana karta, gowniane akumulatory, gowniany grip i gowniany kabel. wazne ze na pasku - zreszta niewygodnym w zab - jest napisane FX tak samo jest ze wszystkim..
    oj tam, mój d700 po tygodniu użytkowania wyglądał jakbym go ręcznie składał za pomocą taśmy klejącej, w dodatku na pasku mam ruski napis CMEHA

Co do kabelka to dobre kable USB mogą być dłuższe, długie i tanie nie zawsze działają (tracą napięcie? Nie znam się), szczególnie w urządzeniach które z USB są zasilane.
    Poza tym na nic więcej nie wpływają. Do 2m cena nie ma znaczenia
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Żałuję że wdałem się w tą beznadziejną dyskusję. Widzę ze mamy tu niewytłumaczalną sytuację (nie będę tu wymieniał dyskutanta) Kiepski kabel przypadkowo przekłamuje dane, przesłany obraz albo nie jest do wyświetlenia, albo jest niepełny (poszarpany) A tu mamy do czynienia z kablem wyjątkowo inteligentnym, on tylko wprowadza wybiórczo zmiany niczym kiepska obróbka obrazu. Gdyby go tak trochę podszkolić to ho ho.

Domyślnie

Czy komputer podczas kopiowania pliku może zmienić jego zawartość, w sposób którego sam nie wykryje sprawdzając sumy kontrolne???

Z mojego doświadczenia wynika że jeśli coś się nie zgadza to komputer podaje informację że kopiowanie się nie powiodło. To nie jest kopiowanie taśmy magnetycznej, gdzie kolejne kopie są coraz gorszej jakości. Tu jest 0 lub 1, prawda lub fałsz, białe lub czarne. Nie ma miejsca na szare czerwone, żółte czy inne.

Domyślnie

komputer moze wykryc blad po zapisie ale nie musi. sama operacja zapisu nie ma sprawdzania bit po bicie powodzenia tej operacji. najprostszymi przykladami sa bady na dysku albo wadliwe pamieci. zapis nastepuje a pozniej zonk.
    co do sum kontrolnych - najprostsza wersja - chocby bit parzystosci. wiadomo - zera i jedynki, parzysta liczba jedynek to 0, nieparzysta 1. klasycznie - mamy 7 bitow i 8 jako bit parzystosci. jesli jeden z bitow podczas transmisji bedzie nie do odczytania to kaszka z mleczkiem. na podstawie bitu parzystosci wiadomo czego brakuje. ale jak dwa ? to juz moze byc problem. a niekoniecznie musi byc opcja retransmisji blednej wiadomosci. kontrola bledow lyknie wiadomosc i wysle ja dalej, ale czy bedzie zgodna z oryginalem? oczywiscie wszystko mozna weryfikowac tylko to trwa zazwyczaj.

Vifotoa zeby nie bylo - ja nie upieram sie ze mam racje, ale jak miales mnie na mysli jako dyskutanta to odrobine odwagi cywilnej. tylko slabo rozumiem argumenty kobiece - nie bo nie, albo - ja w takie rzeczy nie wierze. konkrety chetnie, czlowiek uczy sie cale zycie.

a z Freszem lubie popolemizowac mam nadzieje, ze on ze mna tez
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-01-2011 o 03:07 Powód: orto. ("najprostrza")
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Może zatem wybrałeś za drogi system, jeśli nie potrafisz mu podołać.
    Racja, mam D700. Jutro lecę kupić pozłacany kabel USB.

Dobra, absurdów dość w tym wątku. Sprawa jest jasna i oczywista. Zamykam, zanim więcej farmazonów tu się pojawi.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów