Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Domyślnie

5d supportem dla d700? Dwusystemowość jest fajna ale masz wtedy niekompatybilność obiektywów i akcesoriów, w przypadku awarii któregoś dupa blada, żeby się nie stresować konieczny byłby zakup jeszcze dodatkowych puszek w obu systemach. Bez sensu. Do tego różne oodanie barw przez oba systemy. Raz obrabiałem mieszany ślub z 3 puszek d90, d300 i canon 7d, więcej nie chcę, albo albo.
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Skończmy już tą dyskusje przeglondałem allegro i D300 nie jest droższy niż 5D,więc kup D300 i zamknąć temat.
    Ostatnio edytowane przez lukaszD1x ; 03-01-2011 o 10:51

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszD1x Zobacz posta
    Skończmy już tą dyskusje [rzeglondałem allegro i D300 nie jest droższy niż 5D,więc kup D300 i zamknąć temat.
    3 posty wyzej napisalem, ze crop mnie nie interesuje z racji na iso oraz katow widzenia!
    Pozwol, ze w kwestii zamkniecia tematu to ja bede o tym decydowal, nie TY!

robsonzbydzi -5d supportem dla d700? Dwusystemowość jest fajna ale masz wtedy niekompatybilność obiektywów i akcesoriów, w przypadku awarii któregoś dupa blada, żeby się nie stresować konieczny byłby zakup jeszcze dodatkowych puszek w obu systemach. Bez sensu. Do tego różne oodanie barw przez oba systemy. Raz obrabiałem mieszany ślub z 3 puszek d90, d300 i canon 7d, więcej nie chcę, albo albo.
    Troche nielogiczne myslenie bo jesli juz mialbys 2x D700 a siadzie Ci 85/1.4 to czym go zastapisz?

Panowie, zastanowcie sie nad tym co piszecie !!!

Domyślnie

co4en-zrelaksuj się trochewidocznie nie doczytałem.

Domyślnie

Ja tu widzę tylko i wyłącznie sprzętonanizm. Klienta grzeje czy zrobisz zdjęcie L-ką czy budżetowym 1.8. Poza tym, z tego co mi wiadomo, stare 5D nie za bardzo radzi sobie na wysokich czułościach. Chcesz zapas - kup D300. Chcesz się onanizować sprzętem, rób co chcesz - ale nam tyłka nie zawracaj :>
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Averne Zobacz posta
    Ja tu widzę tylko i wyłącznie sprzętonanizm. Klienta grzeje czy zrobisz zdjęcie L-ką czy budżetowym 1.8. Poza tym, z tego co mi wiadomo, stare 5D nie za bardzo radzi sobie na wysokich czułościach. Chcesz zapas - kup D300. Chcesz się onanizować sprzętem, rób co chcesz - ale nam tyłka nie zawracaj :>
    Kolejny z propozycja zakupu cropa <zalamka>

ale nam tyłka nie zawracaj :>
    1.nikt Ciebie nie prosi o zabieranie glosu,
    2.nam? -z kims tam teraz jestes?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Kolejny z propozycja zakupu cropa <zalamka>

1.nikt Ciebie nie prosi o zabieranie glosu,
    2.nam? -z kims tam teraz jestes?
    Nam. Jestem częścią społeczności Nikoniarzy A czy ta pełna klatka jest Ci tak bezwzględnie potrzebna do fotografowania ślubów?

Skoro pytasz publicznie, pytanie kierowane jest do wszystkich zainteresowanych tematem.
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

Troche nielogiczne myslenie bo jesli juz mialbys 2x D700 a siadzie Ci 85/1.4 to czym go zastapisz?

Panowie, zastanowcie sie nad tym co piszecie !!!
    hmm jestem ciekaw co sie czesciej psuje puszka czy obiektyw (w tym wypadku stalka - chyba rzadziej sie psuja niz zoomy) Zreszta jak popsuje sie jeden z obiektywow to jeszcze kilka sie znajdzie w torbie. Moze nie bedzie takiej samej ogniskowej albo juz nie 1.4 ale napewno to mniejszy problem niz padniete body ktore mozemy zaminic... Pozdrawiam

Domyślnie

z tego co mi wiadomo to 5D ma mniej więcej podobne używalne ISO co D300 więc argument z ISO jest że tak powiem brzydko z.......... pupy
    Nikon FX

Domyślnie

Pozwol, ze w kwestii zamkniecia tematu to ja bede o tym decydowal, nie TY!
    Decydować będzie moderator

Awaryjnie - dłuższym końcem 24-70. Jasność nie ta (wtedy podpinasz lampę błyskową), ale skoro awaria to musimy się spodziewać mniejszego komfortu i możliwości. Jesli jako backup nosi się drugie słabsze body (a generalnie jako backup to tak jest) to oczywistym jest, że gdy coś z podstawowego sprzetu siądzie to będziemy mieli gorzej. Ale damy radę wykonać zdjęcia.
    Generalnie ma się w pracy zestaw szkiełek i 2 body. Jeśli padnie body - jest drugie pracujące z tym samym zestawem szkieł. Jak padnie obiektyw - mamy inne ogniskowe, mamy zooma. Ja generalnie bym doradzał zawsze oprócz stałek mieć zooma pokrywającego (dublującego) zakresem te stałki.
    To co ty kombinujesz ma 2 podstawowe wady. Musisz nosić 2 komplety obiektywów, co wybacz - jest bez sensu. Zamiast mieć w torbie 2 body i 3-4 szkła, będziesz miał 2 body i 6-8 szkieł (nie licząc 2 lamp błyskowych). Koszmar. Druga wada - widzę, że szkiełka to planujesz jednak mieć w obu systemach nie do końca te same, więc chcesz w pewnych momentach pracowac na dwa body. No i tu się pojawi kłopot z różnym kolorem z canona i nikona.
    Rób co chcesz, każdy już ci radził, tzn odradzał to co chcesz zrobić. Oczekiwałeś przyklapania tu swojego pomysłu, pomysłu do którego byłes przekonany. Po co zadawałeś więc tu to pytanie? Decyzje podjęłeś wcześniej. Rób co chcesz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów