Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Obiektywy z obu systemow jakie podalem moga sie doskonale uzupelniac. Nawet jak z jednym bedzie cos nie halllooo to drugi wykorzystam, wiec o jakim 'pozbawieniu szkiel' mowa?
    Jak padnie Ci Canon to zostana Ci tylko same "ciemne" szkla jak sam je nazwales i pozbawisz sie mozliwosci uzywania szkiel ktore chcesz kupic, wiec jaki to support gdy w razie awarii polowa szkiel odpada ? Dla mnie support to puszka ktora umozliwia dalej robienie swojego a nie pozbawia polowy planu.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Ja chyba nie bardzo chwytam: chodzi o to, że masz D700 + szkła (ew. lampa, akcesoria itp), a do tego chcesz jako zastępczego wziąć Canona i szkła do niego? Moim zdaniem ma to sens tylko wtedy, gdy i dla Nikona, i dla Canona masz taką samą "szklarnię" - te same ogniskowe, jasność, zakres zoom. Bo jak Ci pada D700, bierzesz Canona z porównywalnymi szkłami. Jeśli szkła będziesz miał różne w C i N, to tak jak pisali koledzy, w razie awarii body tracisz, więc nie bardzo tu widzę "zastępczość". Podobnie nie wyobrażam sobie np. targać na ślub do kościoła D700+szkła+lampa+akcesoria, a do tego w torbie Canon+jego szkła+jego lampa+jego akcesoria.

Chyba że chcesz sobie trzymać sprzęt na półce i fotografować na zasadzie: o, D700 z portretówką akurat zepsuty, to sobie porobię krajobrazy, bo akurat mam takie szkło do Canona

Domyślnie

A czy w tym przypadku nie lepiej kupić coś w stylu D90 czy nawet D80.
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja sobie kiedyś myślałem o sony A850 z zeissem 135/1.8, ale mi przeszło.
    Właśnie przypomniałeś mi mój dylemat z przed półtora roku
    PS. tyle, że z A900

Domyślnie

Tak jak pisałem wcześniej, też tego nie rozumiem. Słowo zastępcze czyli drugie w razie awarii pierwszego body ma głowną rolę przejąć więc raczej brałbym coś ze stajni Nikon. Tak jak kkokosz napisał aby Canon był zastępczym body był trzeba kupić całą szklarnię jaką ma się w Nikon, a to niezrozumiałe.

Domyślnie

Masz pieniądze to kup i przetestuj sobie canona
    D90

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Testowac nie musze bo przed D700 mialem 5D
    No oki, a w przypadku gdyby oba systemy dzialaly i mialy sie uzupelniac to... ?

Domyślnie

Testowac nie musze bo przed D700 mialem 5D
    to se(tm) dokup "zastępcze" playstation... głupi ten wątek się zrobił. Na dobrą sprawę to niby piszesz co być chciał i widział u siebie w szklarni Canona, ale z drugiej strony to sam chyba jednak nie wiesz czego dokładnie chcesz. Jak pisałem wcześniej i nie tylko ja jeden, SUPPORTEM dla D700 to może być np. D90 etc. ale Ty widocznie pragniesz mieć dwa systemy, których będziesz używał jednocześnie. Trzymając się tematu wątku trzeba będzie pomyśleć też o supporcie dla 5D No offence!
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shexbeer Zobacz posta
    to se(tm) dokup "zastępcze" playstation... głupi ten wątek się zrobił. Na dobrą sprawę to niby piszesz co być chciał i widział u siebie w szklarni Canona, ale z drugiej strony to sam chyba jednak nie wiesz czego dokładnie chcesz. Jak pisałem wcześniej i nie tylko ja jeden, SUPPORTEM dla D700 to może być np. D90 etc. ale Ty widocznie pragniesz mieć dwa systemy, których będziesz używał jednocześnie. Trzymając się tematu wątku trzeba będzie pomyśleć też o supporcie dla 5D No offence!
    Supportem dla D700 bedzie co najmniej drugie D700 jesli myslimy o Nikonie.
    D90 odpada z racji ISO [ja foce bez lampy],

Czytaj uwaznie to co ludzie pisza a pozniej staraj sie pomagac, no chyba, ze chcesz po prostu tak zwyczajnie sobie cos napisac?

Domyślnie

to ja bym wziął jednak tego Canona fajnie jednak mieć dwa systemy jak kogoś stać

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów